Adventní Graz + ČOKOLÁDOVNA ZOTTER (autobusem z Brna)

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: různé Doprava: autokarem Strava: vlastní

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Adventní Graz + ČOKOLÁDOVNA ZOTTER (autobusem z Brna)

Adventní zájezd s průvodcem, během kterého uvidíte to nejkrásnější z předvánočního Grazu a užijete si prohlídku čokoládovny Zotter. Zhlédnete hradní vršek Schlossberg, renesanční Landhaus a vychutnáte si tradiční vánoční trhy s punčem a cukrovím. Prožijte s námi kouzlo rakouských Vánoc, poznejte adventní Graz a nenechte si ujít chuť nejlahodnější čokolády!

Program může být přizpůsoben aktuálním okolnostem na místě. Časy příletu a odletu jsou určeny aktuálním letovým řádem. Ubytování je vždy možné po 14. hodině, do této doby je možné si na hotelu uschovat zavazadla.


V případě individuálního zájmu můžete absolvovat jen vybranou část programu a sejít se později na určeném místě srazu nebo se vrátit na hotel samostatně.


Průvodce neprovádí klienty uvnitř památek, pokud není v programu uvedeno jinak.

Vstupné: Tyto vstupenky do vybraných památek a případné fakultativní výlety si můžete před zájezdem u nás přiobjednat. S možností prohlídky je počítáno v programu zájezdu. Klienti, kteří se prohlídky nezúčastní, mohou tento čas využít např. vlastním volným programem:

Návštěva čokoládovny Zotter

Dospělý 530.00 Kč
Dítě 340.00 Kč
Jiný 450.00 Kč

Cestovní pojištění: Srovnání pojištění

Program zájezdu

1. den: Dopoledne vás čeká návštěva čokoládovny Zotter, následuje přesun do Grazu a prohlídka tohoto kouzelného renesančního města s průvodcem.  Po prohlídce je na programu volné odpoledne, které můžete strávit na adventních trzích či prohlídkou místních muzeí a jiných památek. Odjezd zpět do Brna v podvečerních hodinách. Odjezd z Brna v ranních hodinách – okolo 5 hod. Příjezd do areálu čokoládovny Zotter  před 10. hodinou. V čokoládovně Zotter se dozvíte všechno o zpracování a výrobě té nejlepší čokolády . Během cca 90minutové zážitkové prohlídky zhlédnete krátký film o farmářích a kakaových plantážích v Indii a Latinské Americe a ochutnáte nespočet druhů čokolády v rozličných formách . Budete procházet expozicí čokolády, seznámíte se s procesem její výroby a na jednotlivých zastávkách vždy okusíte vybrané druhy. Celou prohlídku vás bude doprovázet sladká vůně kakaových pochoutek. Všichni účastníci dostanou před zahájením prohlídky porcelánovou lžičku, kterou využijí při obcházení četných čokoládových fontán . Návštěvníci obdrží audio průvodce, který bude dostupný i v českém jazyce. Po prohlídce čokoládovny následuje přesun do krásného renesančního města Graz (v češtině Štýrský Hradec), které je hlavním městem spolkové země Štýrsko. Vydáme se na prohlídku historického centra města , které je od roku 1999 zapsáno na Seznam světového kulturního a přírodního dědictví UNESCO. Navštívíme hlavní náměstí s krásnou budovou radnice , které je místem konání tradičních vánočních trhů. Vánočním unikem Štýrského Hradce je množství kouzelných trhů, které vytváří tu pravou vánoční atmosféru. Najdeme jich tu celkem 14 a všechny v blízké pěší vzdálenosti . Dále uvidíme hlavní symbol města, hradní vršek Schlossberg s hodinovou věží a pevností , který vytváří jeho typické panorama. Nevynecháme ani Landhaus (Zemský dům), jehož nádvoří patří mezi nejkrásnější renesanční památky ve střední Evropě. Poté půjdeme kolem zbrojnice , která ukrývá více než 32 000 kusů zbraní a dalšího vojenského vybavení. Uvidíme také kontroverzní, moderní budovu Muzea současného umění (Kunsthaus), od které budeme pokračovat po břehu řeky Mur k Murinsel, umělému ostrovu, jehož konstrukce je klenotem moderní architektury. Zážitkem bude i výjezd zubačkou na hradní vršek Schlossberg , odkud se nám otevřou nádherná panoramata, a návštěva katedrály Domkirche. Po prohlídce města následuje volný program, který budete moci využít k návštěvě rozličných vánočních trhů a také k předvánočním nákupům. V podvečer odjezd z Grazu. Příjezd do ČR po 23. hodině.