Adventní průvod čertů v RETZU (autobusem z Brna)

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: různé Doprava: autokarem Strava: vlastní

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Adventní průvod čertů v RETZU (autobusem z Brna)

Adventní odpolední výlet s průvodcem, během kterého uvidíte svátečně laděné vinařské městečko Retz a užijete si pekelný průvod čertů. Užijete se tradiční vánoční trhy se selskými specialitami, svařeným vínem i punčem a navštívíte největší vinařský sklep v Rakousku. Prožijte s námi kouzlo rakouských Vánoc, nenechte si ujít čerty Krampuse a poznejte adventní Retz!

Program může být přizpůsoben aktuálním okolnostem na místě. Časy příletu a odletu jsou určeny aktuálním letovým řádem. Ubytování je vždy možné po 14. hodině, do této doby je možné si na hotelu uschovat zavazadla.


V případě individuálního zájmu můžete absolvovat jen vybranou část programu a sejít se později na určeném místě srazu nebo se vrátit na hotel samostatně.


Průvodce neprovádí klienty uvnitř památek, pokud není v programu uvedeno jinak.

Cestovní pojištění: EASY (35 Kč / den / osoba)
UNIVERSAL + STORNO (60 Kč / den / osoba)
Srovnání pojištění

Program zájezdu

1. den: Odjezd z Brna v odpoledních hodinách (cca ve 12 hodin) přes Pohořelice do Retzu. Po příjezdu do rakouského  vinařského městečka Retzu se krátkou procházkou přesuneme až na samotné náměstí. Ve městě se na tomto vyzdobeném náměstí také konají  adventní trhy , na kterých lze ochutnat selské speciality, pečené kaštany, zahřát se lahodným punčem či svařeným vínem. Retz je zajímavý také tím, že se zde nachází největší vinařský sklep v Rakousku. Obrovský sklepní labyrint pod centrem města je 21 kilometrů dlouhý, až 25 metrů hluboký a je mnohem rozsáhlejší než nadzemní síť ulic. Že by ideální domov pro čerty? Před průvodem čertů budete mít možnost tento vinařský sklep navštívit. Kolem 16:30 hodin začíná  průvod typických rakouských čertů Krampusů . Velkolepé shromáždění horských čertů. Čertovské řádění se dědí z generace na generaci, stejně jako obdivuhodné detailně vyřezávané masky z lipového nebo borového dřeva. Na masky se upevňují pravé beraní, mufloní, kamzičí nebo jelení i kozí rohy, které mohou být až metr dlouhé. Rohatí krasavci jsou opravdu strašidelní, takže jestli se někdo bojí našich českých čertů, setkání s těmi rakouskými pro něj bude náročná „stezka odvahy“. Hrozivé masky , hlučné řinčení řetězů a zvonců, jekot a řev za doprovodu pyrotechnických efektů je nezapomenutelným zážitkem. Po skončení průvodu  odjezd z Retzu přes Pohořelice zpět do ČR  a předpokládaný návrat ve večerních hodinách (cca ve 21 hodin).