Adventní Salzburg + PRŮVOD ČERTŮ VE SCHLADMINGU (autobusem z Ostravy)

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: hotel *** Doprava: autokarem Strava: snídaně

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Adventní Salzburg + PRŮVOD ČERTŮ VE SCHLADMINGU (autobusem z Ostravy)

Nalaďte se s námi na Vánoce v adventním čase. Během jediného víkendu poznáte krásy předvánočního Salzburgu, malebné městečko Hallein a užijete si největší průvod čertů. Zhlédnete Mozartův dům, vychutnáte si sváteční punč i tyrolský špek či navštívíte slavné solné doly v Hallein. Prožijte kouzlo rakouských Vánoc v Salzburgu a nenechte si ujít pověstné čerty ze Schladmingu!

Program může být přizpůsoben aktuálním okolnostem na místě. Časy příletu a odletu jsou určeny aktuálním letovým řádem. Ubytování je vždy možné po 14. hodině, do této doby je možné si na hotelu uschovat zavazadla.


V případě individuálního zájmu můžete absolvovat jen vybranou část programu a sejít se později na určeném místě srazu nebo se vrátit na hotel samostatně.


Průvodce neprovádí klienty uvnitř památek, pokud není v programu uvedeno jinak.

Vstupné: Tyto vstupenky do vybraných památek a případné fakultativní výlety si můžete před zájezdem u nás přiobjednat. S možností prohlídky je počítáno v programu zájezdu. Klienti, kteří se prohlídky nezúčastní, mohou tento čas využít např. vlastním volným programem:

Průvod čertů ve Schladmingu

Dospělý 260.00 Kč
Dítě 180.00 Kč

Cestovní pojištění: EASY (35 Kč / den / osoba)
UNIVERSAL + STORNO (60 Kč / den / osoba)
Srovnání pojištění

Stravování: snídaně

1 x snídaně formou bufetu

Ubytování: hotel ***

3* hotel

Program zájezdu

1. den: V brzkých ranních hodinách (cca ve 4 hodiny) odjezd autobusem z Ostravy a dále po trase do Rakouska, směr Schladming a Salzburg. Po cestě zastávka v kouzelné rakouské vesničce Oberndorf ,  kde v místním kostelíku byla více než před 200 lety poprvé uvedena snad nejznámější vánoční koleda, Tichá noc. Další zastávkou bude malebné horské městečko Hallein, které je světově proslulé svými solnými doly. Podíváme se společně do jednoho z nejstarších solných dolů, svezeme se skluzavkou jako kdysi horníci, kteří zde po staletí pracovali, poplujeme loďkou po solném jezírku a navíc překročíme státní hranici mezi Rakouskem a Německem pěkně hluboko v podzemí. Těm  z vás, které nenalákala nabídka na prohlídku nejstarších solných dolů můžeme doporučit návštěvu  Muzeu Keltů, kde jsou vystaveny nálezy a artefakty z místních keltských osad a hrobů. Po prohlídce zůstane čas i na návštěvu zámku Wiespach , sídla knížecí rodiny Esterhazy nebo nejstaršího pivovaru v Rakousku . A nevynecháme ani  historické centrum městečka,s  kouzelnými adventními trhy , kde si můžete vychutnat třeba dobrý oběd. V pozdních odpoledních hodinách se autobusem přesuneme do horského střediska Schladming , kde se ubytujeme a posléze se zúčastníme se vůbec největšího čertího průvodu na světě , při kterém nás budou ohromovat  masky a povozy více než devíti set pekelníků . Tento legendární průvod se letos bude konat již po dvaadvacáté. Tzv. Krampuslaufy mají v celém Rakousku dlouholetou tradici a  „čertovské řemeslo“ se tu dědí z generace na generaci . My se odebereme přímo do centra dění! Po zaplacení poplatku budeme moci sledovat průvod přímo na hlavní promenádě, vychutnat si doprovodný program či se zahřát svařeným vínem a všude vonícími opečenými klobáskami. Po skončení adventního veselí návrat společně nebo individuálně na hotel.
2. den: Po snídani přejezd do Salzburgu, prohlídka centra města s průvodcem a návštěva místních adventních trhů. Po snídani přejezd z hotelu do nedalekého barokního města Salzburg, kde se projdeme historickým centrem zapsaným na seznamu UNESCO. Městu s bohatou historií a nádhernou architekturou se ne nadarmo přezdívá  „Řím severu“ . Prohlídku nádherného barokního města Salzburg, o kterém se právem tvrdí, že je po Vídni druhým nejkrásnějším městem Rakouska, začneme s průvodcem pod pevností pevnosti Hohensalzburg, na kterou se zájemci budou moci dostat více než sto let starou lanovkou. Pevnost, vybudovaná již v 11. století, je největší dokonale zachovanou pevností ve střední Evropě. Odtud se nám naskytne působivý výhled na celé město. Prohlídka tohoto „Říma severu“, jak se Salzburgu přezdívá, bude vést přes malebné vánočně vyzdobené uličky a dokonale upravené zahrady zámku Mirabell, které byly vytvořeny podle návrhů slavného barokního architekta Fischera z Erlachu. V zahradách uvidíme Pegasovu kašnu, kterou zdobí čtyři mramorová sousoší ztělesňující vodní živly, přírodní divadlo Heckentheater nebo barokní sošky trpaslíků. Následovat bude procházka  historickým centrem , které je zapsáno na seznamu UNESCO. Na slavné obchodní třídě Getreidegasse přišel roku 1756 v domě č. 9 na svět nejznámější salzburský rodák  W. A. Mozart . Zájemci budou moci navštívit muzeum v jeho  rodném domě ,   kde je možné si prohlédnout řadu dokumentů, dopisů a portrétů skladatele i jeho rodiny. Náměstí Domplatz   nás ohromí velkolepým salzburským chrámem zasvěceným patronům země sv. Rupertovi a sv. Virgilovi, jehož fasáda a mohutná kopule jsou typickými příklady raného baroka. V tomto chrámu byl také pokřtěn W. A. Mozart. Před chrámem vás ohromí jeden z nejkrásnějších vánočních trhů světa, kde budete moci vychutnat tu pravou vánoční atmosféru s punčem, svařeným vínem, vánočním cukrovím nebo praženými jablky. V Salzburgu také uvidíme nejstarší dosud fungující kavárnu v Rakousku a budeme moci ochutnat a zakoupit pravé Mozartovy koule, které se vyrábí jedině v Salzburgu.  Naší další zastávkou bude Rezidenční náměstí, na kterém se nachází budova tzv.  Rezidence , původní biskupské sídlo a chlouba barokní architektury, na níž je umístěna oblíbená zvonkohra se 35 zvony odlitými v belgických Antverpách. V podvečerních hodinách odjezd zpět do ČR .  Návrat na jednotlivá nástupní místa v pozdních večerních až nočních hodinách.