Adventní Vídeň + SALZBURG (autobusem z Ostravy)

Ubytování: hotel *** Doprava: autokarem Strava: snídaně
1 termín od 14. prosince 2024

Cena zájezdu

od 3 990 Kč


Advent v Rakousku z první ruky. Proč ne? Zažijte předvánoční Vídeň a Salzburg s průvodcem, který se vyzná. Navštívíte vídeňský Stephansdom, vychutnáte si vánoční punč na Rathausplatz, zhlédnete Mozartův dům, ochutnáte pravé Mozartovy koule a užijete si Salzburg jako na dlani z pevnosti Hohensalzburg. Vyrazte prožít kouzlo rakouských Vánoc – a hned dvojitou porci! Program může být přizpůsoben aktuálním okolnostem na místě. Časy příletu a odletu jsou určeny aktuálním letovým řádem. Ubytování je vždy možné po 14. hodině, do této doby je možné si na hotelu uschovat zavazadla. V případě individuálního zájmu můžete absolvovat jen vybranou část programu a sejít se později na určeném místě srazu nebo se vrátit na hotel samostatně. Průvodce neprovádí klienty uvnitř památek, pokud není v programu uvedeno jinak. Cestovní pojištění: Kooperativa A (50 Kč / den / osoba) Kooperativa B Evropa (100 Kč / den / osoba) Slavia A - Travel Standart 2.0 +... Celý popis

Adventní Vídeň + SALZBURG (autobusem z Ostravy)

Termíny a ceny

14.12. - 15.12.2024 sobota - neděle
snídaně autokarem
3 990 Kč
cena za 2 dny

Informace o cenách

Cena zahrnuje

  • 1x ubytování
  • 1x snídaně
  • služby průvodce (mimo individuální volno)

Cena nezahrnuje

  • cestovní pojištění léčebných výloh (není-li sjednáno)
  • doporučené kapesné cca 100 EUR (včetně vstupného a dopravy na místě)
  • vybrané sedadlo v autobuse 200 Kč/osoba
  • Příplatek za jednolůžkový pokoj: 1 200 Kč

Popis zájezdu

Adventní Vídeň + SALZBURG (autobusem z Ostravy)

Advent v Rakousku z první ruky. Proč ne? Zažijte předvánoční Vídeň a Salzburg s průvodcem, který se vyzná. Navštívíte vídeňský Stephansdom, vychutnáte si vánoční punč na Rathausplatz, zhlédnete Mozartův dům, ochutnáte pravé Mozartovy koule a užijete si Salzburg jako na dlani z pevnosti Hohensalzburg. Vyrazte prožít kouzlo rakouských Vánoc – a hned dvojitou porci!

Program může být přizpůsoben aktuálním okolnostem na místě. Časy příletu a odletu jsou určeny aktuálním letovým řádem. Ubytování je vždy možné po 14. hodině, do této doby je možné si na hotelu uschovat zavazadla.


V případě individuálního zájmu můžete absolvovat jen vybranou část programu a sejít se později na určeném místě srazu nebo se vrátit na hotel samostatně.


Průvodce neprovádí klienty uvnitř památek, pokud není v programu uvedeno jinak.

Cestovní pojištění: Kooperativa A (50 Kč / den / osoba)
Kooperativa B Evropa (100 Kč / den / osoba)
Slavia A - Travel Standart 2.0 + STORNO (50 Kč / den / osoba)
Slavia B - Travel Plus 2.0 + STORNO (76 Kč / den / osoba)
Slavia C - Travel Exclusive 2.0 + STORNO (96 Kč / den / osoba)
Srovnání pojištění

Stravování: snídaně

snídaně v hotelu jsou podávány formou bufetu
během dne bude možné zakoupit jídlo na místech s možností občerstvení
poblíž hotelu je možnost individuálního stravování v místních restauracích

Ubytování: hotel ***

ubytování v hotelích v jednolůžkových a dvoulůžkových a dle dostupnosti i třílůžkových pokojích
ubytování je v menších pokojích s vlastním soc. zařízením

Program zájezdu

1. den: Po příjezdu do Vídně půldenní prohlídka centra Vídně s průvodcem a poté volné odpoledne, které můžete strávit na adventních trzích či prohlídkou vídeňských muzeí, galerií a jiných památek.  Odjezd autobusem Radynacestu z Ostravy okolo 5. hodiny. Příjezd do centra Vídně. Při společné procházce s průvodcem uvidíme barokní Karlskirche ,  Státní Operu ,  hotel Sacher ,  Albertinu , Augustiánský kostel ,  Korutanskou třídu ,  Císařskou hrobku  a  dóm sv. Štěpána, kde bude dostatek času na prohlídku interiéru této nejvýznamnější gotické památky v celém Rakousku. Tuto zastávku lze také využít k procházce úzkými středověkými uličkami, návštěvě některé z vídeňských kavárniček či ochutnání jablečného štrúdlu nebo dortíku Sacher . Poté budeme pokračovat  pěší zónou Na Příkopech s morovým sloupem , kolem chrámu, který je zasvěcen sv. Petrovi až ke komplexu Hofburgu. Hofburg je rozsáhlý areál císařského sídla habsburských panovníků. Zhlédneme  exteriér budovy jezdecké školy lipicánů,  Parlamentu  a Burgtheateru . Procházku zakončíme před budovou radnice , kde se konají slavné adventní trhy . Zde si můžete vychutnat pravou vánoční atmosféru s punčem, vánočním cukrovím, marcipánem, praženými kaštany a mnoha jinými dobrotami. V podvečer okolo 17. hodiny odjezd z Vídně a následuje přejezd směrem k Salzburgu . Ubytování na hotelu v blízkosti Salzburgu.
2. den: Po snídani odjezd do centra Salzburgu, prohlídka města s průvodcem a poté volné odpoledne, které můžete strávit na adventních trzích či prohlídkou místních muzeí a jiných památek. Ve večerních hodinách odjezd zpět do ČR.  Prohlídku nádherného barokního města Salzburg, o kterém se právem tvrdí, že je po Vídni druhým nejkrásnějším městem Rakouska, začneme v pevnosti Hohensalzburg, na kterou se dostaneme více než sto let starou lanovkou. Pevnost, vybudovaná již v  11. století, je největší dokonale zachovanou pevností ve střední Evropě . Odtud se nám naskytne působivý výhled na celé město . Prohlídka tohoto „Říma severu“, jak se Salzburgu přezdívá, bude vést přes malebné vánočně vyzdobené uličky a dokonale upravené zahrady  zámku Mirabell, které byly vytvořeny podle návrhů slavného barokního architekta Fischera z Erlachu . V zahradách uvidíme Pegasovu kašnu, kterou zdobí čtyři mramorová sousoší ztělesňující vodní živly, přírodní divadlo  Heckentheater  nebo barokní sošky trpaslíků . Následovat bude procházka historickým centrem, které je zapsáno na seznamu UNESCO . Na slavné obchodní třídě Getreidegasse přišel roku 1756 v domě č. 9 na svět nejznámější salzburský rodák W. A. Mozart . Zájemci budou moci navštívit muzeum v jeho rodném domě , kde je možné si prohlédnout řadu dokumentů, dopisů a portrétů skladatele i jeho rodiny. Náměstí Domplatz nás ohromí velkolepým  salzburským chrámem zasvěceným patronům země, sv. Rupertovi a sv. Virgilovi, jehož fasáda a mohutná kopule jsou typickými příklady raného baroka. Naší další zastávkou bude Rezidenční náměstí, na kterém se nachází budova tzv. Rezidence, původní biskupské sídlo a chlouba barokní architektury, s oblíbenou  zvonkohrou se 35 zvony odlitými v belgických Antverpách. Po prohlídce nás čeká  návštěva adventního trhu Christkindlmarkt v historickém centru Salzburgu . Zdejší adventní trhy patří k nejkrásnějším v Evropě a každoročně je navštíví mnoho návštěvníků z celého světa. Zde si vychutnáme pravou vánoční atmosféru s punčem a vánočním cukrovím , marcipánem, praženými kaštany, jablky v cukrové polevě na špejli, tyrolským špekem a samozřejmě s mozartovými koulemi a mnoha jinými dobrotami. V podvečerních hodinách odjezd autobusem Radynacestu zpět do ČR, návrat okolo půlnoci.