Až na střechu Salcburska

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: hotel Doprava: autokarem Strava: snídaně

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Až na střechu Salcburska

Zell am See – Schmittenhöhe - Krimmelské vodopády - ledovec Kitzsteinhorn – Kaprun

Doprava: autokarem

Nástupní a svozová místa v ČR zdarma: Praha, Brno, Břeclav, Frýdek Místek, Hodonín, Hranice na Moravě, Kroměříž, Kuřim, Nový Jičín, Olomouc, Ostrava, Prostějov, Přerov, Strážnice, Tišnov, Zlín

Ubytování: hotel

Ubytování je zajištěno v hotelu ve 2lůžkových pokojích s vlastním příslušenstvím. Možno zajistit ubytování 3.osoby na přistýlce bez slevy.

Program zájezdu

1. den: Odjezd z ĆR v ranních hodinách. Projedeme přes malebné údolí Wachau (UNESCO), po cestě spatříme strmé terasovité svahy pokryté vinicemi, barokní majestát klášterů, romantické zříceniny gotických hradů, opevněné kostely a mezi tím vším mohutný tok Dunaje. Odpoledne přijedeme do proslulého lázeňského městečka a zimního střediska Zell am See . Malebná náhorní plošina Schmittenhöhe, romantická promenáda podél břehu jezera Zeller See a jediný ledovec v Salcbursku – Kitzsteinhorn Gletscher, rozmanitost přírody v Zell am See – Kaprunu tvoří dokonalou kulisu pro nezapomenutelné zážitky. Dnes nás čeká nejen samotná prohlídka Zell am See, ale i projížďka lodí po kouzelném jezeře Zeller See. Následně se ubytujeme v hotelu, večeře.
2. den: Po snídani vyjedeme lanovkou na nejkrásnější vyhlídkové místo Schmittenhöhe (1 965 m). Podnikneme procházku s výhledy na dech beroucí alpské vrcholy. Odpoledne navštívíme centrum Národního parku Vysoké Taury, které láká na panenskou přírodu v samém srdci Alp. Učarují nám tichá údolí, křišťálově čistá horská jezera, kvetoucí louky a ledovcové potoky s průzračnou vodou. Budeme-li mít štěstí, spatříme supi, kozorožce a sviště. Obdivovat budeme moci také impozantní Krimmelské vodopády - Krimmler Wasserfälle členěné do tří částí, jejichž celková výše dosahuje tří set osmdesáti metrů, což je řadí k největším v Evropě. Vrátíme se na ubytování, večeře.
3. den: Po snídani podnikneme výjezd lanovkou do výšky 3 000 m pod vrchol mystického ledovce Kitzsteinhornu. Ledovec je opravdovou živoucí legendou, vyhlídková plošina nám nabídne pohled nejen na Grossglockner, ale i Taury v celé své kráse. Odpoledne navštívíme vysokohorské vodní elektrárny v Kaprunu, které nejsou jen ztělesněním technického pokroku, ale také turistickou atrakcí. Nejvýše položenou přehradní nádrží je Mooserboden, jezero ležící 2 036 m n.m., napájené tajícím ledem z ledovce Pasterze. Umělá jezera, jezy a přehrady mezi skalnatými vápencovými štíty Vysokých Taur vytvářejí jedinečné prostředí s četnými stezkami a jedinečnou scenérií. Návrat do ČR v nočních hodinách.