Kaisergebirge Císařské pohoří - Doktor z hor

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: pension Doprava: autokarem Strava: snídaně

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Kaisergebirge Císařské pohoří - Doktor z hor

Bez nočního přejezdu.
Děj seriálu Doktor z hor.

Horská turistika s možností krácení. Menší, leč velmi atraktivní pohoří Kaisergebirge, které je rájem vysokohorských turistů. Pohoří leží mezí Loferem a Kufsteinem a dělí se na dvě části. Divoké vápencové skály masivu Wilder Kaiser a převážně klečemi porostlý Zahmer Kaiser. Čeká vás svět ostrých skalních hrotů a rozeklaných vápencových hřebenů. Pohoří je často považované za jedno z nejkrásnějších v rakouských Alpách. Nejzajímavější a nejnavštěvovanější částí je Wilder Kaiser – Divoký Císař. Majestátní masiv se vypíná vysoko nad tyrolské okolí, přitahuje nejen pohodové, ale i horské turisty.

Program zájezdu

1. den: Odjezd v ranních hodinách, možnost nástupu i v jižních Čechách. Přesun do Rakouska. KITZBÜLSKÉ ALPY – lehká túra v pohoří. Panoramatické výhledy na Císařské pohoří.
2. den: KAISERGEBIRGE – východiště Griesner Alm 986 m – výstup k chatě Stripsenjochhaus 1577 m a dále na výhledový hřeben s vrcholem Feldberg 1815 m s panoramatickým výhledem na celé Císařské pohoří. Sestup zpět ke Griesner Alm. Celkem 6 hodin, převýšení 960 m. Možnost krácení.
3. den: KAISERGEBIRGE – východiště Wochenbrunner Alm 1085 m – okolo masivu Wilder Kaiser přes alpské louky na chatu Gaudeamushütte 1263 m a vrchol Baumgartenköpfl 1572 m. Dále kolem vodopádu Schleierfall (60 m vysoký). Následuje sestup k penzionu v Griesenau 730 m. Celkem 8 hodin, převýšení nahoru 1 000 m, dolů 1150 m. Možnost krácení.
4. den: KAISERGEBIRGE – lehká túra v místě ubytování s výhledy na Císařské pohoří. V odpoledních hodinách odjezd, návrat do 22.00 hodin.