Kouzlo vrcholů Kitzbühlerských Alp

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: hotel *** Doprava: autokarem Strava: polopenze

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Kouzlo vrcholů Kitzbühlerských Alp

Městečko Kirchberg leží v srdci Kitzbühlerských Alp a okolní horský svět nabízí nespočetné možnosti k pěší turistice, k poznání tyrolských tradic, kulinářských specialit i pohostinnosti místních obyvatel. Budete zde pobývat v příjemném 3* tradičním hotelu a budete si užívat krás a pohody okolní horské přírody.

Program zájezdu

1. den: Odjezd v ranních hodinách (Semily cca 5:00, Praha 7:00), přes České Budějovice do Rakouska. Ubytování, nocleh.
2. den: Dnes ráno se vydáme lanovkou Hahnenkammbahn na Hahnenkamm (1.670 m) a odtud si budeme moci vybrat několik možných tras podle vaší chuti i schopností. Budete moci obdivovat obtížnost nejznámější světové sjezdovky od startovacího místa, po cestě potom budete obdivovat nádherné výhledy na okolní vrcholy. Dojdete ke kapli sv. Bernharda a poté můžete okusit osvěžující vody jezera Ehrenbachhöhesee, kde najdete Kneippův bazének. Kdo bude chtít pokračovat dále, může se vydat na trasu podle horských chat, kde si bude moci užít typického občerstvení, a jezer - na trasu čtyř jezer na Pengelstein. Budete moci obdivovat jezera Brunnsee, Pengelsteinsee a Usterkarsee, krásné horské louky a fantastická panoramata. Sjezd lanovkou do Kitzbühelu, krátká prohlídka tohoto sportovního střediska a návrat na nocleh.
3. den: Dnes si nejprve vyjedeme do Hopfgartenu / Söllu a odtud vyjedeme lanovkou na Hohe Salve, odkud za pěkného počasí uvidíte z 360° vyhlídkového vrcholu 70 třítisícových vrcholů. Budete moci navštívit v Tyrolsku nejvýše položený poutní kostel Salvenkirche. Můžeme zde absolvovat krátkou vyhlídkovou procházku na vrcholu a posedět si při dobré kávě v zdejší restauraci a zase se kochat nádhernými výhledy. Návrat na nocleh.
4. den: Ráno vyjedeme vzhůru lanovkou Horn-Gipfelbahn z Kitzbühelu. Poté si budete moci vyjít na trasu na Bichlalm s krásnými vyhlídkami na hory i na Kitzbühel v údolí (cca 2,5 hod jedna cesta). Budete moci absolvovat horskou trasu Karst - krásně upravenou 2,5 km stezku, která vás dovede 450 milionů let zpátky v historii Země - cesta zajímavou geologickou krajinou s nádhernými výhledy a určitě absolvujete romantickou procházku Alpskou botanickou zahradou. Na závěr dne možnost relaxace v Aquarena Spy Centre. Návrat do hotelu, nocleh.
5. den: Kirchberg - dnes si vychutnáme výhledy z hory Gaisberg. Do výšky 1.264 m se necháme vyvést lanovkou Gaisberglift a potom podle své chuti si budeme užívat výhledů na Kirchberg a na Kitzbüheler Horn za níma podle chuti budeme moci stoupat k Bärstättalmu, na vrchol Gaisbergu, popř. dále po hřebeni. Každý si bude moci vybrat podle chuti a schopností, přičemž se nám dále budou otvírat výhledy na Wilder Kaiser a dále na Vysoké Taury. Poté odjezd zpět do ČR, návrat před půlnocí.