Lanovky s korutanskou kartou, lanovky v ceně, nejkrásnější vrcholy

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: pension Doprava: autokarem Strava: snídaně

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Lanovky s korutanskou kartou, lanovky v ceně, nejkrásnější vrcholy

Tam bez nočního přejezdu.

Nabízíme velmi zajímavou dovolenou v Korutanech s pěší turistikou, a především s poznávacím programem. Je zde mnoho přírodních krás i hodně historických památek. Pomocí lanovek a mýtných vysokohorských silnic se dostanete na nejkrásnější vyhlídkové vrcholy. V ceně zájezdu je jízdné všemi lanovkami a vstupné do pamětihodností podle uvedeného programu.

Program zájezdu

1. den: odjezd v odpoledních hodinách, možnost nástupu i v jižních Čechách. Nocleh v jižních Čechách.
2. den: odjezd v časných ranních hodinách, přesun do Rakouska. GERLITZEN – výlet lanovkou na vyhlídkový vrchol, který leží v srdci Korutan 500 m nad jezerem Ossiacher See ve výšce 2000 m nad mořem. OSSIACHER SEE – vyhlídková jízda lodí po jezeře. OSSIACH – klimatické lázně, benediktinský klášter
3. den: DREILÄNDERECK – sedačkovou lanovkou na jedinečné místo na hranici tří zemí. Vynikající výhled na panorama Julských Alp a Karavanek. Pestrá flóra. Vycházka. VILLACHER ALPE – jízda vyhlídkovou silnicí do výšky 1733 m. Lehká túra, alpské louky, výhledy na Julské Alpy a Karavanky. VILLACH – krátká prohlídka centra města, muzeum – model Korutan, možnost výstupu na městskou věž.
4. den: GOLDECK – lanovkou Spittal – Goldeck 2059 m, vycházka na vrchol 2139 m. Kruhový výhled na korutanská jezera a Vysoké Taury. PYRAMIDENKOGEL – výjezd k jedné z nejlepších korutanských rozhleden, kruhový rozhled. MARIA WÖRTH – malebná obec na skalnatém poloostrově, farní kostel. MINIMUNDUS – miniaturní svět, nejvýznamnější stavby z celého světa. Doplatek 9,5 €.
5. den: ANKOGEL HOCHGEBIRGSBAHNEN – kabinková lanovka vás vyveze do výšky 2636 m. Zde pouze krátká vycházka. Otevře se před vámi horský svět třítisícovek skupiny Ankogel. MÖLLTALER GLETSCHER – ERLEBNIS 3 000 – kabinková lanovka vás vyveze až do výšky 2800 m. Další sedačkovou lanovkou, kterou si již musíte zaplatit (cca 6 €), se dostanete až do výšky 3000 m. Zde již bude chladněji, šlápnete si na ledovec. Vycházka
6. den: BAD KLEINKIRCHHEIMER BERGBAHNEN – kabinkovou lanovkou do výše 2 100 m. Vycházka po loukách. Budete okouzleni krásnou krajinou plnou svišťů a krásnou florou. TURRACHER HÖHE – kabinkovou lanovkou do výšky 2000 m, vycházka na vrchol Rinsennock 2334 m. Panoramatický výhled od korutanských jezer přes Taury po Schladmingské Taury. NOCKGEBIET - jízda po mýtné vysokohorské panoramatické silnici Nockalmstrasse, která je dlouhá 34 km. Odjezd ve večerních hodinách, noční přesun.
7. den: návrat v ranních hodinách