Lungau - Údolí Lungau - biosférická rezervace UNESCO - NOVINKA ***

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: hotel *** Doprava: autokarem Strava: polopenze

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Lungau - Údolí Lungau - biosférická rezervace UNESCO - NOVINKA ***

Ráj pro milovníky nedotčené přírody, poklidná atmosféra, mohutný vodopád Johannesfall – neskutečná podívaná, pestrobarevně rozkvetlé louky, turistické okruhy, kde krása střídá nádheru. Pěkný hotel s bazénem a karta na lanovky a vstupy v ceně.

nas_tip: Ráj pro milovníky nedotčené přírody, poklidná atmosféra, mohutný vodopád Johannesfall – neskutečná podívaná, pestrobarevně rozkvetlé louky, turistické okruhy, kde krása střídá nádheru. Pěkný hotel s bazénem a karta na lanovky a vstupy v ceně.

Poznámky: Průvodce: Míla Nováková

Doprava: autokarem

Nástupní místa: Hradec Králové, Pardubice, Poděbrady (dálnice), Praha, Písek a České Budějovice.

Za příplatek 200 Kč/osoba: Trutnov, Jaroměř a Hořice.

Ubytování: hotel ***

Hotel *** v St. Michaelu s polopenzí (snídaně formou bufetu, večeře menu o 4 chodech s možností výběru hlavního jídla od 2. dne).

Program zájezdu

1. den: ráno odjezd autobusu z nástupních míst, odpoledne příjezd do údolí Lungau, ubytování a večeře.2. den – snídaně, odjezd autobusem do Obertauernu – stezka kolem působivého vodopádu Johannesfall, která zcela originálně prochází pod impozantním skalnatým převisem, z něhož se s hukotem řítí závoj zpěněné vody. Zažijeme tedy průchod vodopádem z jeho vnitřní strany, což je jedinečný zážitek. Potom budeme pokračovat do místa, kde jsou neobyčejnou kulisou salaše v oblasti Gnadenalm. Zde se snoubí atmosféra horských chat s regionálními pochoutkami. Odpolední program: červnový termín – odjezd do Mauterndorfu a návštěva městečka spojená s prohlídkou středověkého hradu, kde je možné navštívit rytířský sál, hradní kapli i středověkou kuchyni. Okolo hradu vede cca 1 km dlouhá okružní cesta a za návštěvu stojí i centrum městečka se středověkými domy. V místní prodejně uzenin si můžete zakoupit klobásy či špeky lokální výroby. Červencový termín – výjezd lanovkami k jezerům Grünwaldsee a Krumbschnablsee. Okruh kolem jezer s výhledy na Taury a Dachstein, posezení na chatě Hochalm. Večeře.3. den – snídaně, odjezd autobusem k Mauterndorfu a výjezd kabinkovou lanovkou Grosseckbahn (1.960 m), okružní túra s výstupy na vrcholy Grosseck (2.072 m) i Speiereck (2.411 m). Návrat kolem salaše Halterhütte (cca 4 hodiny).  Zároveň jsou v místě možné i kratší pohodlné varianty od 45 minut až po 2 hodiny chůze. Večeře.4. den – snídaně, odjezd autobusem do přírodního parku Riedingtal, který se nachází v zadní části údolí Zederhaus. Nenáročné putování údolím po pěšině kolem jezera Schliersee až k salaši Örgenhiasalm (cca 2 hodin). Zpět je možné se vrátit po šotolinové cestě. Nebo středně náročný pěkný okruh kolem salaše Jakoberalm a jezírek Essersee k chatě Franz-Fischerhütte, která stojí v divokém prostředí u jezera Zaunersee pod kolmými stěnami Wildkarhöhe (převýšení cca 500 m, celkem 4-5 hodin). Večeře.5. den – snídaně, odjezd autobusem do sedla Katschberghöhe (1.640 m), výjezd sedačkovou lanovkou na Aineck (2.220 m), panoramatické výhledy na Taury, Nockberge a Julské Alpy. Středně náročný okruh po pastvinách a kolem azalkových polí k salaším Kösslbacheralm a Branntweineralm (1.800 m), odpočinek před výstupem k lanovce (převýšení 420 m), celkem 3,5 hodiny. Lehčí varianty – návrat lanovkou na Katschberghöhe a okruh k chatě Gamskogelhütte (1.850 m), která se nachází na hranici Salcburska a Korutan (převýšení cca 200 m), celkem cca 1,5 hodiny nebo pohodová trasa přírodním parkem Gontal k útulné salaši Pritzhütte (celkem cca 2 hodiny).  Večeře. 6. den – snídaně, odjezd z hotelu do ČR. Návrat ve večerních hodinách (dle jednotlivých nástupních míst).