Národní park Kalkalpen - Národní park Kalkalpen pro seniory ***

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: gasthof Doprava: autokarem Strava: polopenze

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Národní park Kalkalpen - Národní park Kalkalpen pro seniory ***

Okružní stezky, pastviny a zelené louky na Wurzeralm, idylické jezero Schiederweiher – perla údolí Stodertal, přírodní klenot jezero Gleinkersee, mohutný horský masiv Totes Gebirge, Hinterstoder – vyhlídkové plošiny, nenáročná turistika.

Poznámky: Průvodce: Míla Nováková

cenik: Termín 2020Dospělí10.09.-13.09.7 590

nas_tip: Okružní stezky, pastviny a zelené louky na Wurzeralm, idylické jezero Schiederweiher – perla údolí Stodertal, přírodní klenot jezero Gleinkersee, mohutný horský masiv Totes Gebirge, Hinterstoder – vyhlídkové plošiny, nenáročná turistika.

Doprava: autokarem

Nástupní místa: Hradec Králové, Pardubice, Praha a České Budějovice.

Ubytování: gasthof

Starší gasthof Huttersberg leží nad alpským střediskem Windischgarsten, v části Edlbach. Z gasthofu je krásný výhled na okolní hory. V hotelu je malá recepce, restaurace, terasa. Ubytování je v pěkných 2-4 lůžkových pokojích s vlastním sociálním zařízením. Snídaně je formou jednoduššího bufetu. Večeře je menu o 3 chodech s možností výběru ze 2 hlavních jídel od 2. dne a malý salátový bufet. Pod hotelem (cca 700 m) je možné navštívit přírodní koupaliště, kde mají klienti gasthofu vstup zdarma.

Program zájezdu

1. den: ráno odjezd autobusu z Prahy. Zastávka u horského modrozeleného jezera Gleinkersee – okružní stezka kolem tohoto přírodního skvostu vede podél břehu a skýtá nádherné výhledy na okolní krajinu a pohoří Sengsengebirge. Ubytování v gasthofu v Edlbachu, večeře.
2. den: snídaně a odjezd naším autobusem do Spittal am Pyhrn. Výjezd pozemní lanovkou na náhorní plošinu Wurzeralm (1.400 m). Okružní nenáročná turistická stezka (2 h) s odbočkou k jezírku Brunnsteiner See. Možnost posezení na terase u Linzerhaus s krásnými výhledy na horský svět s vrcholem Wascheneck (2.389 m) a se skalní stěnou Rote Wand. Odpoledne návštěva pěkného Muzea Alpinismu, které uvádí expozici s názvem „Mezi nebem a zemí – Gerlinde Kaltenbrunnerová a svět osmitisícovek“. Velmi působivé seznámení s historií horolezectví, klimatickými podmínkami, jaké panují na nejvyšších vrcholech naší planety, s podmínkami, které musejí po stránce fyzické a psychické splňovat extrémní horolezci. Večeře.
3. den: snídaně, odjezd naším autobusem do Hinterstoderu. Nenáročná procházka k idylickému jezeru Schiederweiher – neuvěřitelné výhledy na nejvyšší vrchol pohoří Totes Gebirge – Grosser Priel (2.515 m) a vedlejší výrazný vrchol Spitzmauer (2.446 m). Tyto dvě mohutné hory se za příznivého počasí zrcadlí na jeho tiché hladině (kratší varianta celkem 1 hodina, delší varianta celkem 1,5 hodiny). Přejezd autobusem k lanovce v Hinterstoderu, výjezd kabinkovou a sedačkovou lanovkou na Hutterer Hössl (1858 m), procházka kolem jezera Schafkogelsee, možnost občerstvení, dvě vyhlídkové plošiny Dachsteinblick a Schafkögel s gigantickými scenériemi. Večeře.
4. den: snídaně, odjezd naším autobusem do vesnice Rossleithen, která je známá především díky kovářům kos, kteří dříve pracovali podél řeky Piessling. Půlhodinová procházka k zlatému hřebu přírody – impozantnímu prameni řeky Piessling, který pramení přímo v krasové jeskyni. Je to jeden z největších krasových pramenů ve východních Alpách. Před polednem odjezd do ČR. Návrat ve večerních hodinách (dle jednotlivých nástupních míst).