Pitztal - Super Jarní Lyžovačka

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: pension Doprava: vlastní Strava: polopenze

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Pitztal - Super Jarní Lyžovačka

NEPŘEHLÉDNĚTE : mimořádnou nabídku zvýhodněných pobytů v rakouském Pitztalu s jarním lyžováním

Skipas : Vzhledem k letošní zkrácené lyžařské sezóně na Pitztalském ledovci nabízíme cenově zvýhodněné 2 až 4 denní pobyty s možností prodloužení s ubytováním v rakouském Pitztalu s možností lyžování v okolních střediscích, mezi kterými nechybí Ischgl, vyhodnocený jako 2. nejlepší rakouské lyžařské středisko s 238 km sjezdovek, Sölden - 5. nejlepší rakouské lyžařské středisko s 144 km sjezdovek nebo Kaunertalský ledovec. Během pobytu je možné si tak zalyžovat ve třech úplně odlišných lyžařských oblastech na jedněch z nejkvalitnějších sjezdových tratích v Rakousku až do nadmořské výšky 3.340 m. Vzhledem k tomu, že každé ze středisek se nalézá v jiném údolí, je možné návštěvu každého z nich také přizpůsobit aktuálnímu počasí a vyrazit na svahy slibující nejlepší podmínky.

Silvretta Arena - Ischgl (1.377 - 2.872 m) [skimapa] [fakta] [hodnocení] [skipasy]


Středisko, které patří mezi nejlepší lyžařská střediska Evropy a každoročně bojuje o nejvyšší příčku mezi rakouskými lyžařskými středisky vrchovatě uspokojí všechny skupiny lyžařů, snowboardistů, freeriderů. Výchozím místem pro lyžování je městečko Ischgl nebo Samnaun. Ischgl leží v údolí Paznauntal, 65 km a cca 1 hod. jízdy (s využitím dálnice, nutná rakouská dalniční známka) od Alpenrose. Z městečka do střediska vedou tři velkokapacitní gondoly, vedle kterých se nalézají bezplatná prostorná parkoviště. Samnaun se nachází již ve švýcarské bezcelní zóně (nezapomenout na příslušné cestovní doklady!), kromě lyžování zde lze také mnohem levněji nakoupit i natankovat (levněji než v Česku). Cesta z Alpenrose (64 km) trvá ale z důvodu klikatější cesty o cca 15 - 20 min. déle než do Ischglu (není nutná dálniční známka). Ze Samnaunu se na svahy dostanete velkokapacitní dvoupatrovou lanovkou, vedle níž najdete bezplatná parkoviště. Konec lyžařské sezóny 1.5.2018.

Sölden - Ötztal Arena (1640 - 3340 m) [skimapa] [fakta] [hodnocení] [skipasy]


Další z lyžařských středisek, které se pravidelně zařazuje mezi rakouská TOP 10. Jeho součástí jsou dva navzájem propojené ledovce, které garantují 100% sněhové podmínky. Také Sölden, podobně jako Silvretta Aréna má co nabídnout všem skupinám lyžařů, snowboardistů a freeriderů. Výchozím místem pro lyžování je městečko Sölden, které leží na východ od Zaunhofu v Ötztalském údolí 63 km a cca 1 hod. a 10 min. jízdy od Alpenrose (není nutná dálniční známka). Z městečka do lyžařské arény vedou dvě velkokapacitní gondoly, vedle kterých se nalézají bezplatná prostorná parkoviště. Asi 12 km od Söldenu se nacházejí největší termální lázně v širokém okolí - Aqua Dome s krytými i venkovními bazény a saunovým světem, kde se lze při zpáteční cestě zastavit a zrelaxovat se po celodenním lyžování. Konec lyžařské sezóny 1.5.2018.

Kaunertalský ledovec (2150 - 3200 m) sjezdovek 15 km, 5 km, 3 km, 8 lanovek a vleků


Ledovcový lyžařský areál s celkem 23 km sjezdovek nabízí jistotu lyžování až do druhé poloviny května. Je oblíbený zejména zejména mezi freeridery, začátečníci zde najdou upravené široké modré dálnice, v nadmořské výšce 2990 m najdete jeden z nejvýše položených snowparků v Rakousku, kde se pořádají jarní freestylové kempy a kde si můžete v různých lajnách s celkem 20 různými raily a boxy užít perfektní slunečný den doplněný správným hudebním mixem a grilováním. V areálu najdete i těžší sjezdy, jako je například černou sjezdovku u lanovky Wiesejagglbahn nebo na svazích s hlubokým sněhem na Nörderjochu. K ledovci vede údolím Kaunertal zpoplatněná 27 km dlouhá horská silnice, která stoupá od mýtné brány za obcí Feichten (kupujete-li si skipas nebo s platným skipasem se mýto neplatí) až k dolní stanici lanovek. Díky tomuto poněkud obtížnějšímu přístupu se na ledovci zatím nesetkáte s velkým náporem lyžařů tak, jako je tomu u jiných známějších ledovců a můžete si tak zalyžovat na výborně upravených sjezdovkách či ve volném terénu bez čekání ve frontách u lanovek. Po lyžování můžete navíc navštívit třeba Quellalpin Kaunertal - krytý bazén a wellness centrum se saunami ve Feichtenu. Konec lyžařské sezóny 21.5.2018.
Cena skipasu:
1denní: 40 €/dosp., 24,50 € děti
2 v 3 denní: 75 €/dosp., 44,00 € děti (dvoudenní skipas s možností využití ve 3 dnech)
Věkové kategorie:
- Bambini (nar. 2008 a mladší v doprovodu rodiče ZDARMA)
- Děti (nar. 2002 - 2011)
- Mládež (nar. 1999 - 2001), sleva 10% z ceny dospělého skipasu
- Dospělí (nar. 1998 - 1953)
- Senioři (nar. 1952 a starší), sleva 10% z ceny dospělého skipasu

Místo pobytu a poloha : Zaunhof (1.250 m), horská obec ležící ve svahu v Pitztalském údolí s nádherným výhledem na okolní 3tisícovky, vzdálená cca 19 km od Pitztal Gletscheru a 11 km od Hochzeigeru. Zastávka skibusu na Pitztal Gletscher a Rifflsee ve vzdálenosti cca 500 m.

Věkové kategorie : děti do 10 let (nar. 2008 a mladší)
- děti 10-16 let (nar. 2002 - 2007)

Stravování: polopenze

polopenze, tj. snídaně a večeře, stravu připravuje český kuchař. Snídaně formou bufetu, večeře o 3 chodech dle jednotného menu. Na vyžádání lze zajistit vegetariánskou stravu. Při pobytu možnost zakoupit nápoje a občerstvení za Kč dle aktuální nabídky.

Ubytování: pension

Prázdninový dům Alpenrose
čtyřpodlažní prázdninový dům ve stráni nad kostelíkem je vyhledávám pro svoji "domáckou atmosféru" a příznivé ceny. Nabízí ubytování turistického typu. V 1. a 2. patře jsou 2 a 4lůžkové pokoje s umývadlem, WC/sprchy na patře. V přízemí jsou 4 lůžkové pokoje, společné WC/sprchy a umývárna, možnost posezení a stůl na stolní tenis. Ve zvýšeném přízemí přízemí je jídelna, sloužící zároveň jako společenská místnost, velká terasa, k dispozici TV-SAT, video, zdarma WI-FI připojení, telefon/fax. K dispozici 3x 2lůžkový, 1x 3lůžkový a 8x 4lůžkový pokojParkování přímo u objektu.