Pitztal - Údolí Pitztal a Kaunertal - alpské pokladnice pro seniory ****

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: hotel **** Doprava: autokarem Strava: polopenze

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Pitztal - Údolí Pitztal a Kaunertal - alpské pokladnice pro seniory ****

Luxusní kombinace dvou údolí s třítisícovými vrcholy, Pitztalský ledovec – nejvýše položený ledovec v Rakousku s vyhlídkou a cukrárnou ve 3.440 m, fantastické výhledy do nitra horského světa a na nejvyšší horu Tyrolska – Wildspitze, horské pleso Rifflsee, Kaunertalský ledovec – vyhlídka do 3 zemí, pohodová turistika, hotel s bazény, karta „Pitztal Sommer Card“ v ceně zájezdu.

Poznámky: Průvodce: Veronika Štěrbová

cenik: Termín 2020Osoba10.09.-13.09.8 790

nas_tip: Luxusní kombinace dvou údolí s třítisícovými vrcholy, Pitztalský ledovec – nejvýše položený ledovec v Rakousku s vyhlídkou a cukrárnou ve 3.440 m, fantastické výhledy do nitra horského světa a na nejvyšší horu Tyrolska – Wildspitze, horské pleso Rifflsee, Kaunertalský ledovec – vyhlídka do 3 zemí, pohodová turistika, hotel s bazény, karta „Pitztal Sommer Card“ v ceně zájezdu.

Doprava: autokarem

Nástupní místa: Hradec Králové, Pardubice, Praha a Plzeň.

Ubytování: hotel ****

Ubytování v hotelu **** s polopenzí (3x snídaně formou bufetu, 3x večeře formou menu o 5 chodech nebo formou bufetu), využívání hotelového wellness (vnitřní a venkovní vyhřívaný bazén, whirlpool, sauna). Hotel má dvě budovy. Ubytování i ve vedlejší budově cca 30 m od hlavní.

Program zájezdu

1. den: ráno odjezd autobusu z Prahy. Večer příjezd do údolí Pitztal, ubytování v hotelu v St. Leonhardu (1.600 m), večeře.2. den – snídaně a odjezd autobusem do hlubokého údolí Kaunertal, na jehož konci se nachází Kaunertalský ledovec. Výjezd po vysokohorské mýtné silnici kolem přehrady Gepatschstausee až do 2.750 m. Spousta serpentin uprostřed nádherných scenérií, výhledy na ledovcové splazy, ledovcové jezero Weisssee a výjezd lanovkou Karlesjochbahn na vyhlídkovou plošinu Dreiländerblick (3.108 m), ze které je vidět do 3 zemí. Další atrakcí je veřejně zpřístupněná ledovcová průrva. Večeře.3. den – snídaně, Pitztalský ledovec – výjezd nejrychlejší podzemní dráhou svého druhu na světě do 2.840 m, kde se nachází „Kaple bílého světla“ – výtvor tyrolského umělce Rudiho Wacha. Výjezd lanovkou Wildspitzbahn až na samotný vrchol hory Hinterer Brunnenkogel (3.440 m). Fantastický výhled na majestátní svět ledovců i na nejvyšší horu Tyrolska – Wildspitze (3.768 m). Možnost posezení na vyhlídkové terase nejvýše položené kavárny v Rakousku „Café 3.440“. Odpoledne odjezd k visutému mostu Benni Reich Brücke s rozpětím 137 m, který se tyčí ve výšce 94 m nad zemí. Návrat do hotelu, relaxace v hotelovém wellness. Večeře.4. den – snídaně, výjezd lanovkou Rifflseebahn k fascinujícímu horskému plesu Rifflsee (2.232 m), které leží v malebné horské krajině. Nenáročná okružní stezka kolem plesa s úchvatnými pohledy na četné vrcholy s ledovci, možnost posezení na chatě Rifflseehütte (1,5 h). Sjezd lanovkou do údolí a před polednem odjezd do ČR. Návrat ve večerních až nočních hodinách (dle jednotlivých nástupních míst).