Pohodový týden na kole Rakousko, Německo - Alpský diamant - Zugspitze

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: hotel **** Doprava: autokarem Strava: polopenze

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Pohodový týden na kole Rakousko, Německo - Alpský diamant - Zugspitze

Tento cyklistický zájezd je určen pro všechny, kteří chtějí poznat okolí kouzelného kraje pod nejvyšší horou Německa - Zugspitze z cyklistického sedla. Všechny trasy jsou vybrány tak, aby trasy co nejvíce vyhovovaly "pohodové dovolené". Jedná se především o minimální převýšení, délka trasy je volitelná a náročnost i délku jednotlivých cykloetap si můžete libovolně vybrat dle chuti a nálady. V oblasti je i dostatek MTB tratí všech obtížností. 1 den budete mít program bez kola, protože vyjedeme lanovkou na nejvyšší horu Německa a poté půjdeme krásnou túru. Ubytování máme zajištěno na rakouské straně v Lermoosu ve velmi pěkném**** hotelu. Pokoje jsou vybaveny sociálním zařízením, sat. TV a telefonem. Snídaně je podávána formou švédského stolu a večeře menu o 3 chodech s výběrem, desertový a salátový švédský stůl. 1 x pro nás majitelé připravili regionální specialitu.

Poznámka: Svozy platí pouze pro pěší variantu!

Program zájezdu

1. den: odjezd v brzkých ranních hodinách z ČR do Rakouska, příjezd do LEROOSU, ubytování dle možností hotelu. Odpoledne okružní jízda kolem LERMOOSU a EHRWALDU s možností většího okruhu po panoramatické cestě (15-23 km), večeře.
2. den: snídaně, z hotelu přes průsmyk FERNPASS kolem jezer BLINDSEE a FERNSTEINSEE (možnost koupání) dále krásným údolím až do IMSTU (40 km), možnost seznámení se soutěskou ROSENGARTENSCHLUCHT, zpět busem v pozdních odpoledních hodinách, večeře (v případě hezkého počasí grilování).
3. den: snídaně, výjezd fakultativně lanovkou na ZUGSPITZE (2 962 m). Základní varianta (2 z 5; 6 hod., ^50 m, ˇ1 450 m): po krátké túře na nejvyšší hoře Německa zpět do údolí lanovkou a příjemnou cestou do Ehrwaldu, prohlídka městečka a pěšky do hotelu. Těžká varianta (2,5 z 5; 7 hod., ^50 m, ˇ1 450 m), poté středně těžkou túrou "Nordalpenweg" k chatě KNORRHÜTTE (2 051 m), cestou "Plattsteig" až k chatě EHRWALDER ALM (1 502 m), lanovkou dolů do EHRWALDU a pěšky do hotelu, typická regionální večeře.
4. den: snídaně, podél potoka LOISACH do GRIESENU, pak kolem kouzelného jezera PLANSEE až do většího města REUTTE a přes HEITERWANG zpět do hotelu (50 km). Možnost kratší verze jen k jezeru Plansee (30 km), večeře.
5. den: snídaně, z hotelu do BICHLBACHU, poté nádhernou cestou přes BERGWANG až do RINNENU, odtud 2 možnosti – první kolem jezera ROTLECHSTAUSEE a soutěsky ROTTECHSCHLUCHT do WEISSENBACHU a po cestě HIRNSTRASSE přes HEITERWANG do hotelu (50 km) nebo druhá možnost prodloužení přes NAMLOS (navíc 25 km), večeře.
6. den: snídaně, odjezd do ČR. Příjezd v pozdních odpoledních hodinách.