Pohodový týden v Alpách - Rakousko - Termální a jezerní perly v Totes Gebirge bez nočních přejezdů

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: hotel **** Doprava: autokarem Strava: polopenze

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Pohodový týden v Alpách - Rakousko - Termální a jezerní perly v Totes Gebirge bez nočních přejezdů

Přinášíme Vám zájezd do pohoří Totes Gebirge (Mrtvé hory), které vás určitě zaujmou svojí rozmanitostí, kouzelnými jezery i historickými městy. Postupně poznáme pohoří z túr v samém srdci Mrtvých hor, ale i z procházek kolem romantických jezer v údolí. Ubytováni jsme v komfortním ****hotelu v podhůří, v malém městečku Bad Mittendorf, jen 15 minut pěšky od termálních lázní. Pokoje jsou vybaveny vším potřebných pro strávení pohodové dovolené (sprcha, WC, sat.TV, telefon, fén). Snídaně je formou švédského stolu a večeře menu o 3 chodech, 1x pro nás majitelé připraví večeři formou grilování. Součástí hotelu je i relaxační zóna s krytým bazénem, vířivkou, saunou i parní lázní.

Poznámka: Dětské slevy platí pro děti ubytované spolu se 2 dospělými osobami. Dětská cena pro dítě do 10 let platí pouze pro 1 dítě na pokoj.

Stravování: polopenze

Snídaně je formou švédského stolu a večeře menu o 3 chodech, 1x pro nás majitelé připraví večeři formou grilování.

Ubytování: hotel ****

Ubytováni jsme v komfortním ****hotelu v podhůří, v malém městečku Bad Mittendorf, jen 15 minut pěšky od termálních lázní. Pokoje jsou vybaveny vším potřebných pro strávení pohodové dovolené (sprcha, WC, sat.TV, telefon, fén). Součástí hotelu je i relaxační zóna s krytým bazénem, vířivkou, saunou i parní lázní.

Program zájezdu

1. den: odjezd v časných ranních hodinách do Rakouska, příjezd do BAD MITTENDORFU (809 m) v poledních hodinách, ubytování dle možnosti hotelu. Základní varianta (náročnost 2 z 5; 3 hod., ^370 m, ˇ370 m): odpoledne pěšky na vyhlídku SIMONYWARTE (1 180 m) a okružní cestu dokončíme přes ZAUCHEN (850 m) až do hotelu. Lehčí varianta: pěšky od hotelu do termálních lázní GRIMMINGTHERME a zpět podél řeky SALZA opět do hotelu, večeře.
2. den: snídaně, odjezd busem do TAUPLITZE (897 m), výjezd lanovkou k chatě STEIRERHOF (1 580 m), základní varianta (2 z 5; 6 hod., ^150 m, ˇ500 m): nádherná vyhlášená jezerní túra kolem jezer GROSSSEE (1 582 m), TAUPLITZE (1 620 m), STEIRERSEE (1 445 m) a dalších až k chatě LEISTALMHÜTTE (1 647 m) a potom k prostřední části lanovek (1 175 m), sjezd do údolí k našemu busu. Lehčí varianta (1,5 z 5; 4 hod., ^150 m, ˇ150 m): stejná cesta k chatě LEISTALMHÜTTE (1 647 m) a zpět stejnou cestou k horní stanici lanovky, opět sjezd do údolí a všichni busem do hotelu, večeře.
3. den:
4. den: snídaně, odpočinkový den, odjezd busem do císařského města BAD ISCHL, kde strávíme většinu dne. Nejdříve se podíváme do císařské vily, která sloužila jako letní sídlo Františka Josefa I. a jeho manželky Sissi, prohlédneme si i přilehlý park. Dále navštívíme farní kostel z roku 1783 a cestu zakončíme v asi nejznámější cukrárně Rakouska - ZAUNER, kterou s oblibou navštěvoval i císařský pár. Cestou zpět se ještě stavíme na prohlídku HALLSTATTU, kde nahlédneme i do solné jeskyně SALZWELTEN. Po prohlídce odjezd na hotel, večeře.
5. den: snídaně, odjezd busem do OBERTRAUN (609 m). Základní varianta (2 z 5; 5 hod., ^50 m, ˇ300 m): výjezd lanovkou až k chatě LODGE AM KRIPPENSTEIN (2 065 m), krátký výstup na HOHER KRIPPENSTEIN (2 108 m) a cestou HEILBRONNERWEG ke kříži HEILBRONNER KREUZ (1 959 m), dále až k dolní stanici u chaty GJAIDALM (1 788 m), a zpět do údolí opět lanovkami. Jako lehčí variantu lze využít stejný program, ale bez cesty ke kříži a při cestě zpět návštěva MAMUTÍ JESKYNĚ či LEDOVÉ JESKYNĚ. Všichni odjezd do hotelu, večeře.
6. den: snídaně, dopolední vyklizení pokojů, odjezd nejdříve do ST. WOLFGANGU, lodí do ST. GILGENU. Krátká prohlídka St. Gilgenu a pak již odjezd do ČR, příjezd do ČR ve večerních hodinách.