Rakousko - Enžská cyklostezka

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: apartmán Doprava: autokarem Strava: polopenze

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Rakousko - Enžská cyklostezka

• jedna z nejoblíbenějších cyklostezek Rakouska
• po rovině v sevření Alp
• dobrodružnou stezkou po zrušené železnici s tunely
Hvězdicově pojatý zájezd po překrásné cyklostezce sledující tok řeky Enže vede říší divokých hor a nespoutané vody. Pojedeme podél horního toku v lyžařské oblasti Amadé (1200 m n. m.) podél Radstadtských a Schladmingských Taur, Dachsteinu, přes vlídná podhorská městečka, soutěskou Gesäuse v sevření rudných hor až k mírnému dolnímu toku Enže. Dobrodružnou variantou je jízda po zrušené horské železnici s 12 tunely napříč národním parkem Vápencové Alpy.

Povrch a profil: PROFIL: rovinatý až mírně kopcovitý, asfaltovaná cyklostezka (místy šotolinová).

Poznámka: Tento zájezd je pořádán ve spolupráci s CK Trip.

Stravování: polopenze

3x polopenze (česky hovořící personál). Večeře i snídaně – výběr ze dvou variant (první a poslední den menu jednotné), začíná večeří v den příjezdu a končí snídaní v den odjezdu. Nebo bez polopenze z vlastních zásob ve vybavených kuchyňkách apartmánů (INFO V CK). Nápoje za Kč.

Ubytování: apartmán

3x ve studiích a apartmánech (www.apartmany-heidi.cz) pro 2–4 osoby s 2–4lůžkovými ložnicemi s příslušenstvím, vybavenou kuchyňkou, TV v Pensionu Heidi. K dispozici též apartmány pro 5–8 osob. Sleva 900 Kč/os./pobyt na přistýlce. WiFi zdarma. V jídelně možnost posezení, stolní hry, konzumace nápojů za Kč i z vlastních zdrojů. Pobytový St. Martin je idylickou horskou obcí s obchody, restauracemi a koupalištěm. Zdarma trampolína, šipky, stolní fotbal.

Program zájezdu

1. den: ranní přesun busem z ČR do Rakouska. Na kole podél horního toku Enže přes světoznámé lyžařské středisko FLACHAU do penzionu (34 km), příp. zajížďka do romantického horského údolí MARBACHTAL (+ 6 km).
2. den: po Enžské cyklostezce lemované Nízkými Taurami po jedné straně a masívem Dachsteinu po straně druhé přes města ALTENMARKT a RADSTADT do SCHLADMINGU – kafíčko na náměstí nebo kabinovou lanovkou (možno i s koly) za výhledy na Planai (1905 m n. m.), možnost ukončení ve Schladmingu (42 km) nebo dále přes Haus do Pruggern (55 km).
3. den: z PRUGGERN stále po rovinaté cyklostezce podél Nízkých Taur kolem zámku TRAUTENFELLS (rybářská hospůdka u rybníka) a jezera PUTTERERSEE (možnost ukončení, 28 km), přes město Liezen do Admontu s velkolepým klášterním komplexem (62 km).
4. den: autobusem do sedla HENGSTPASS, údolím LAUSSABACH, přes občerstvení Mooshöhe na trasu po zrušené železnici skrz tunely Národním parkem Vápencové Alpy do cílového REICHRAMINGU (42 km). Návrat do ČR.