Rakousko - pohádkový výlet do Vysokých Taur

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: hotel *** Doprava: autokarem Strava: polopenze

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Rakousko - pohádkový výlet do Vysokých Taur

S KARTOU NATIONALPARK SOMMERCARD


Konec léta v nádherné horské oblasti Rakouska s takovými lákadly jako je výjezd Glossglocknerskou silnicí, Krimmelské vodopády, ledovcové jezero Weissee a jeho Ledovcový svět aj., přitom budete bydlet v příjemném 3* rodinném hotelu Abelhof. Nachází se na slunném svahu nad Neukirchen am Grossvenediger s fantastickým výhledem a Grosswenediger a další třítisícové vrcholy NP Vysoké Taury, které budete moci sledovat z rozlehlé sluneční terasy. Odpočinout si budete moci také v hotelové sauně. Proslavená domácí kuchyně nabízí bohatou bufetovou snídani a večeře s regionálními s mezinárodními specialitami. Karta NATIONALPARK SOMMERCARD vám umožní zdarma absolvovat výjezdy lanovkami, placenými silnicemi a další atraktivity.

Ubytování: hotel ***

hotel Abelhof***

Program zájezdu

1. den: Odjezd v pozdních nočních hodinách.
2. den: Výjezd z Neukirchenu (858 m) kabinkovou lanovkou Wildkogelbahn k horní stanici (restaurace, 2.091 m), odtud možnost řady vycházek, např. na Braunkogel (2.167 m), popř. Frühmesser (2.233 m). Sjezd zpět do údolí, ubytování, nocleh.
3. den: Odjezd do Krimmlu a túra podél mohutných Krimmelských vodopádů (celková výška 380 m), kterou spadá řeka Krimmler Ache. Možno dojít až k chatě Krimmler Taürnhaus (1.631 m). Stejnou cestou zpět, možnost navštívit expoziční areál Zázračný svět vody. Návrat do hotelu, nocleh.
4. den: Odjezd Panoramastrasse Stubachtal do Enzinger Bodenu (1.468 m), odtud výjezd kabinkovou lanovkou k chatě Rudolfshütte (2.311 m) - zde absolvujete vyhlídkovou procházku okolo ledovcového jezera Weissee, popř. kousek vycházky panoramatickou ledovcovou cestou s nádhernými výhledy na štíty okolních třítisícovek. Návrat do hotelu, nocleh.
5. den: Ráno absolvujeme cestu horskou silnicí Grossglockner Hochalpenstrasse, odkud lze vidět 37 třítisícovek a 19 ledovců. Průsmyk (tunel) Hochtor (2.504 m) je nejvyšším bodem celé trasy. Z vyhlídky Franz-Josefs-Höhe si můžete vychutnat nejhezčí výhled na nejdelší rakouský ledovec Pasterze (9 km) a na Grossglockner - nejvyšší horu Rakouska (3.798 m). Můžete se také vydat na Gletscherweg - (Ledovcová stezka), která vede k čelu, moréně a splazu ledovce. Návrat na nocleh.
6. den: Dnes absolvujete další z místních fantastických lanovkových výletů - vyjedete si gondolou Panoramabahn Kitzbühler Alpen z Hollersbachu na Resterhöhe (1.894 m), odkud budete moci absolvovat vyhlídkové vycházky dle svých možností a kochat se krásou okolních velikánů. Odjezd ve cca 12 hodin, návrat v pozdních nočních hodinách.