Solná Komora - Hallstatt a Vánoce v Solné Komoře ***

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: hotel *** Doprava: autokarem Strava: snídaně

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Solná Komora - Hallstatt a Vánoce v Solné Komoře ***

Užijte si nádherný vánoční čas v romantickém prostředí Solné komory - vánoční zvyky, vůně sušenek, punč, svítící lucerny, tradiční trhy starých řemesel v Hallstattu, Bad Ischlu, Wolfgangský advent, a to vše bez shonu velkých měst, v příjemné předvánoční atmosféře.

trasa : Praha, Poděbrady (ÖMV dálnice), Hradec Králové, Pardubice, Holice (Chrudim), V. Mýto, Litomyšl, Svitavy, Brno, Olomouc (+250), Lanškroun, Ústí nad Orlicí, Česká Třebová.

Doprava: autokarem

Nástupní místa : Trasa A - Praha, Poděbrady (ÖMV dálnice), HK, PCE, Holice (Chrudim),
V. Mýto, Litomyšl, Svitavy, Brno, Olomouc (+250), PŘÍPADNĚ JEDE OPAČNĚ
Trasa L - Lanškroun, Ústí nad Orlicí, Česká Třebová
Trasa U - Benešov (- 100), Tábor dálnice (-150), České Budějovice ( -200)
a další nástupní místa na trase dle dohody v CK

Program zájezdu

1. den: Odjezd dle nástupních míst, Praha v cca 5.30 hod., do oblasti Solné komory k jezeru TRAUNSEE. Radostné očekávání Ježíška zde pocítí každý. Návštěva GMUNDENU, adventní trhy na náměstí, keramická zvonkohra na radnici. Pokračujeme jezerní promenádou k vodnímu zámku ORT, ojedinělá atmosféra, arkádové náměstí s vánoční výzdobou, tradiční adventní trh. Přejezd do císařského městečka BAD ISCHL, volno k návštěvě adventních trhů v centru města, možnost koupání ve zdejších termálních lázních Europatherme.
2. den: Půvabný adventní trh na malebném náměstí v městečku HALLSTATT, ležícím u břehů stejnojmenného jezera. Pokračujeme k jezeru WOLFGANGSEE, tisíce světélek, vysoká svítící lucerna uprostřed jezera, tradiční trhy, to je Wolfgangský advent, který patří k nejkrásnějším v Rakousku. Návštěva ST. GILGEN s obří adventní svící, prohlídka rodiště Mozartovy matky. Fakult. plavba po jezeře kolem lucerny do ST. WOLFGANGU na druhém břehu - živé jesličky, výstava betlémů, kostel sv. Wolfganga se slavným vyřezávaným oltářem. Odjezd do ČR.