Salcburk - Advent ve Štýru a Salcburku s čerty ***

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: gasthof Doprava: autokarem Strava: snídaně

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Salcburk - Advent ve Štýru a Salcburku s čerty ***

Salcburk je hlavním městem spolkové republiky Salcburska s velice bohatou historií. Město je známé zejména jako místo narození slavného skladatele Wolfganga Amadea Mozarta a jeho dominantou je pevnost Hohensalzburg.

nas_tip: Velmi oblíbený zájezd do rakouského města Vánoc Štýru, na největší průvod čertů v Evropě Krampuslauf ve Schladmingu, který se jistě stane nezapomenutelným zážitkem pro mnohé z Vás a klidná neděle v Salcburku.

Doprava: autokarem

Nástupní místa: Trasa G - Trutnov (+400), Dvůr Králové n. Labem (+400), Náchod (+300), Jaroměř (+150), Hořice (+200) Trasa H - Svitavy (+200), Litomyšl (+200), V. Mýto (+200), Holice (+100), Chrudim (+100), Pardubice, Hradec Králové, Poděbrady - dálnice, Praha, Tábor, České Budějovice

Ubytování: gasthof

Gasthof *** nedaleko Salcburku.

Program zájezdu

1. den: V časných ranních hodinách (HK 5:30, PCE 6:00, Praha 7:30 a další nástupní místa analogicky) odjezd do Štýru – rakouského města Vánoc, vánočních ozdob a betlémů ležícího na soutoku řek Enže a Štýru. Najdete zde největší betlém světa s více než 700 figurami a také pohyblivý betlém s 300 figurami od krkonošského mistra. Nevynecháme ani Muzeum Vánoc, kde uvidíte bezpočet vánočních ozdob a dekorací a skrz které jezdí vánoční vláček. Návštěva adventních trhů na náměstí a na promenádě a adventní trh na zámku Lamberg. V podvečer přejezd do Schladmingu, kde se koná největší průvod čertů na celém světě, tzv. „Krampuslauf“ (vstup cca 12 EUR/osoba). Podívaná na průvod více než tisíce čertů z celé Evropy v nejrůznějších maskách a s povozy, ze kterých šlehají plameny, se pro Vás jistě stane nezapomenutelným zážitkem. Ve večerních hodinách odjezd na ubytování nedaleko Salcburku. 2. den: Po snídani přejezd do Salcburku, prohlídka města s průvodcem - zámek Mirabell, rodný dům W. A. Mozarta, salcburský dóm a další. Individuální volno, které je možné využít k návštěvě adventních trhů v centru města – např. před Salcburským dómem na Mirabellplatz či k vystoupání nebo vyjetí lanovkou na pevnost Hohensalzburg, odkud jsou nádherné výhledy na celé město i nedaleké Alpy, případně posezení v některé z mnoha kaváren u některé z místních specialit. V podvečer odjezd do ČR, návrat ve večerních/nočních hodinách.