Solná komora, Orlí hnízdo a Salzburg

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: hotel Doprava: autokarem Strava: polopenze

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Solná komora, Orlí hnízdo a Salzburg

Další v sérii alpských výletů do jedné z nejhezčích spolkových zemí Rakouska - Salzburska, proložený návštěvou atraktivních partií Salcburska a Solné komory. Podíváte se do kraje W. A. Mozarta, do malebných městeček při Wolfgangsee i do oblasti přilehlých Berchtesgadenských Alp s Hitlerovým Orlím hnízdem a malebným jezerem Königsee.

Program zájezdu

1. den: Odjezd z Prahy v ranních hodinách. GMUNDEN – malebné město na břehu jezera TRAUNSEE . Výjezd přímo z města lanovkou na GRÜNBERG (984 m) a příjemná procházka po STEZCE V KORUNÁCH STROMŮ s krásnými výhledy nejen na Traunsee, ale i na okolní skalnaté alpské štíty. Procházka centrem Gmundenu s radnicí s unikátní keramickou zvonkohrou, pobřežní promenáda. Nedaleký ZÁMEK ORT na ostrově, který proslavila osobnost J. S. Toskánského.
2. den: Centrum SOLNÉ KOMORY (UNESCO): oblast jezera WOLFGANGSEE – možnost romantické plavby lodí ze STROBLU do SANKT WOLFGANGU . Okouzlující městečko SANKT WOLFGANG s farním kostelem s nádherným dřevěným oltářem od Michaela Pachera, procházky mezi malebnými domy, při dobrém počasí možnost výjezdu vlakem taženým parní lokomotivou na jednu z nejkrásnějších hor Solné Komory SCHAFBERG s jedinečnými výhledy na několik jezer. Odpoledne návštěva lázeňského města BAD ISCHL proslaveného pobytem císařského páru Františka Josefa a Sissi.
3. den: BERCHTESGADEN – klimatické lázně a sportovní středisko s četnými památkami. Výlet na vrchol Kehlstein s úchvatnou vyhlídkou a s horskou chatou zvanou ORLÍ HNÍZDO, která byla oblíbenou rezidenci Adolfa Hitlera. Výlet k romantickému jezeru KÖNIGSSEE pod monumentálním skalním masivem WATZMANNU. Zájemci mohou absolvovat projížďku loďkou po jezeře ke kostelu Sv. Bartoloměje.
4. den: Dopoledne zastávka v SALZBURGU – hlavní město spolkové země, rodiště W. A. Mozarta, město s malebnými uličkami, romantickými náměstími, významnými kostely (Dóm, starobylý kostel sv. Petra a kostel sv. Františka), pevností HOHENSALZBURG a krásným zámkem MIRABELL na druhém břehu řeky Salzach. Příjezd do ČR v pozdních večerních hodinách.