Steeg - Lechtalské Alpy - ráj alpské turistiky ***

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: hotel *** Doprava: autokarem Strava: polopenze

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Steeg - Lechtalské Alpy - ráj alpské turistiky ***

Velmi oblíbený zájezd do světa alpské přírody, vysokohorská silnice Silvretta Hochalpenstrasse s nádhernými výhledy na okolní „třítisícovky“, přehrady a vodopády, Lech am Arlberg – nejkrásnější vesnice Evropy, nenáročná turistika pro každého, Lechtalská karta, návštěva prodejny špeku, ubytování v hotelu *** s polopenzí a nápojem u večeře.

nas_tip: Vítejte v ráji! Lechtalské Alpy vynikají hlubokými dolinami a strmými, působivě formovanými štíty, mnohdy porostlými travou do značné výšky a příroda je zde jen minimálně poznamenaná člověkem. Lechtalská karta, díky které vyjedeme jednoduše lanovkami na vrcholy, pohodové túry a nezapomenutelné výhledy. Tento zájezd je naší stálicí v nabídce již několik let a klienti se vracejí absolutně nadšení a okouzlení touto jedinečnou alpskou oblastí na západě Rakouska. Těšíme se i na vás!

Doprava: autokarem

Nástupní místa: Hradec Králové, Pardubice, Praha a Plzeň.

Ubytování: hotel ***

Ubytování v hotelu *** ve Steegu s polopenzí (snídaně formou bufetu, večeře menu o 3 chodech s možností výběru ze 3 hlavních jídel od 2. dne a salátový bufet), 1 nápoje u večeře (malé pivo, 1/8 l vína, 0,25 l nealko).

Program zájezdu

1. den: ráno odjezd autobusu z Prahy, příjezd do malebného údolí Tannheimertal, které patří především pro svou krásu mezi nejoblíbenější výletní cíle. Hodinová procházka kolem jezera Vilsalpsee, které je obklopeno vápencovým masivem hor a patří mezi nejkrásnější tyrolská horská jezera. K večeru příjezd do hotelu v Lechtalu, ubytování a večeře. 2. den – snídaně, výlet místním autobusem do Lechu am Arlberg – luxusní alpské vesnice, která získala na výstavě Florale 2004 právem zlatou medaili a ocenění „nejkrásnější vesnice Evropy“. Výjezd lanovkou Rüfikopfbahn do 2.350 m. Panoramatická vyhlídka. Odpoledne výjezd lanovkami na Schlegelkopf – nenáročná turistika chráněnou přírodní oblastí s vápencovými skalami rozrušenými počasím. Do Lechu je možné sejít pěšky nebo sjet lanovkou. Večeře. 3. den – snídaně, celodenní výlet na silnici Silvretta Hochalpenstrasse, která vede nádhernou vysokohorskou krajinou z Vorarlberska do Tyrolska, a která je oprávněně nazývána „cestou snů“ – vysokohorská jezera, ledovce, nenáročná procházka kolem přehrady. Cestou zpět zastávka v prodejně největší továrny na špek v Tyrolsku, možnost nákupu z pestrého výběru této tyrolské speciality. Večeře.4. den – snídaně, výlet místním autobusem do vesnice Bach. Výjezd lanovkou Jöchelspitzbahn do 1.768 m, naučná stezka alpskou florou. Odpoledne procházka z Holzgau nádherným postranním údolím Höhenbachtal kolem vodopádu Simmswasserfall až k chatě Untere Rossgumpenalm. Zajímavou atrakcí je jeden z nejdelších visutých mostů v Rakousku, který přetíná toto údolí. Večeře. 5. den – snídaně, odjezd místním autobusem do vesnice Warth a výjezd lanovkou Steffisalpexpres do 1.884 m. Celodenní turistika. Jak lehké trasy k místním horským chatám, tak i středně náročné túry. Jednou z nejoblíbenějších tras je okružní túra nádhernou krajinou k jezeru Körbersee – azalková pole, svišti a příroda, která je minimálně poznamenaná člověkem. Přímo ve Steegu lze navštívit pěkné aquacentrum (sleva 25 % na vstup v rámci karty). Večeře. 6. den – snídaně, odjezd z hotelu do údolí Namlos, do největší obydlené osady se salašemi a horskými chatami v Rakousku – Fallerschein (vycházka cca 45 minut). Kolem poledne odjezd po panoramatické cestě přes Bergwang do ČR. Návrat ve večerních až nočních hodinách (dle jednotlivých nástupních míst).