TAURSKÁ CESTA

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: pension Doprava: autokarem Strava: polopenze

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

TAURSKÁ CESTA

Při cestě tam bez nočního přejezdu.

Poznávací zájezd s vycházkami. Čekají vás nejatraktivnější přírodní krásy, vysokohorské silnice, malebná údolí i divoké soutěsky se závěrečnou prohlídkou Salzburgu. Co je v Alpách nejtypičtější, nejtradičnější a nejsvůdnější? Přece horské salaše. Z Grossglocknerské vysokohorské silnice budete mít výhledy na desítky třítisícovek včetně nejvyššího vrcholu Rakouska Grossglockneru 3798 m.

Program zájezdu

1. den: odjezd v odpoledních hodinách, možnost nástupu i v Českých Budějovicích (bude poskytnuta sleva). Nocleh.
2. den: ranní přesun. BERCHTESGADENSKO * proslulé nevšedními přírodními krásami. KÖNIGSSEE – jezero uprostřed národního parku je obklopeno vysokými horami, jejichž králem je Watzmann. Lodí přes Královské jezero ke kostelu sv. Bartoloměje a k Zadnímu jezeru. Vycházka na salaš. KEHLSTEIN – výlet místním autobusem na Orlí hnízdo (Hitlerova čajovna), dnes výletní restaurace s pěkným kruhovým rozhledem.
3. den: GROSSGLOCKNER HOCHALPENSTRASSE – nejvyšší rakouská horská silnice a jeden z nejkrásnějších horských průsmyků v Evropě vedou přímo do srdce Vysokých Taur. Zastávky a vycházky na vyhlídkových místech. Z vrcholku Edelweisspitze 2571 m je výhled na několik desítek třítisícovek. Z výšiny Franz-Josefs-Höhe 2369 m je nezapomenutelný výhled na ledovec Pasterze a nejvyšší vrchol Vysokých Taur a Rakouska Grossglockner 3798 m.
4. den: KRIMMELSKÉ VODOPÁDY – nejvyšší rakouské vodopády a zároveň nejvyšší vodopády ve střední Evropě, tuto grandiózní přírodní podívanou vysokou 400 m si nemůžete nechat ujít, k nejkrásnějším vyhlídkovým místům vede pohodlná cesta. Hned vedle vstupu k vodopádům je expozice Světa vodních divů. KAPRUN – známé horské středisko. Stausee Mooserboden 2036 m – autobusem a lanovkou do malebného údolí, lehká túra. ZELL AM SEE – rekreační a sportovní středisko položeno na břehu jezera.
5. den: LIECHTENSTEINKLAMM – jedna z nejkrásnějších rakouských soutěsek přístupná po pohodlném chodníku. SALZBURG – město festivalů se malebně prostírá na obou březích řeky Salzach na úpatí mohutné pevnosti Hohensalzburg. Rezidenční náměstí, Kapitulní náměstí, klášterní kostel sv. Petra, Mozartův rodný dům. Centrum města je zapsáno na Seznamu kulturního dědictví UNESCO. Ve večerních hodinách odjezd, noční přesun.
6. den: návrat v ranních hodinách.