To nejlepší z Tyrolska + KRIMMELSKÉ VODOPÁDY + MUZEUM SWAROWSKI (autobusem)

Majestátní Alpy, barevný Innsbruck či nejvyšší vodopády Rakouska? Inspirace z Tyrolska… Lesk broušeného křišťálu v muzeu Swarowski vás uchvátí. Projdete se uličkami Brixenu i malebným Bolzanem. Poznáte nejkrásnější hrady a léčivé účinky zdejších pramenů. Ochutnáte tyrolské i italské speciality. Vyrazte za zážitky do Tyrolska – s průvodcem, který se vyzná! Program může být přizpůsoben aktuálním okolnostem na místě. Časy příletu a odletu jsou určeny aktuálním letovým řádem. Ubytování je vždy možné po 14. hodině, do této doby je možné si na hotelu uschovat zavazadla. V případě individuálního zájmu můžete absolvovat jen vybranou část programu a sejít se později na určeném místě srazu nebo se vrátit na hotel samostatně. Průvodce neprovádí klienty uvnitř památek, pokud není v programu uvedeno jinak. Cestovní pojištění: Kooperativa A (50 Kč / den / osoba) Kooperativa B Evropa (100 Kč / den / osoba) Slavia A - Travel Standart 2.0 + STORNO... Celý popis

To nejlepší z Tyrolska + KRIMMELSKÉ VODOPÁDY + MUZEUM SWAROWSKI (autobusem)

Termíny a ceny

18.07. - 23.07.2024 čtvrtek - úterý
snídaně autokarem
11 490 Kč
cena za 6 dní

Informace o cenách

Cena zahrnuje

  • 3x ubytování
  • 3x snídaně
  • služby průvodce (mimo individuální volno)

Cena nezahrnuje

  • cestovní pojištění léčebných výloh (není-li sjednáno)
  • doporučené kapesné cca 200 EUR (včetně vstupného a dopravy na místě)
  • vybrané sedadlo v autobuse 200 Kč/osoba
  • Příplatek za jednolůžkový pokoj: 3 600 Kč

Popis zájezdu

To nejlepší z Tyrolska + KRIMMELSKÉ VODOPÁDY + MUZEUM SWAROWSKI (autobusem)

Majestátní Alpy, barevný Innsbruck či nejvyšší vodopády Rakouska? Inspirace z Tyrolska… Lesk broušeného křišťálu v muzeu Swarowski vás uchvátí. Projdete se uličkami Brixenu i malebným Bolzanem. Poznáte nejkrásnější hrady a léčivé účinky zdejších pramenů. Ochutnáte tyrolské i italské speciality. Vyrazte za zážitky do Tyrolska – s průvodcem, který se vyzná!

Program může být přizpůsoben aktuálním okolnostem na místě. Časy příletu a odletu jsou určeny aktuálním letovým řádem. Ubytování je vždy možné po 14. hodině, do této doby je možné si na hotelu uschovat zavazadla.


V případě individuálního zájmu můžete absolvovat jen vybranou část programu a sejít se později na určeném místě srazu nebo se vrátit na hotel samostatně.


Průvodce neprovádí klienty uvnitř památek, pokud není v programu uvedeno jinak.

Cestovní pojištění: Kooperativa A (50 Kč / den / osoba)
Kooperativa B Evropa (100 Kč / den / osoba)
Slavia A - Travel Standart 2.0 + STORNO (50 Kč / den / osoba)
Slavia B - Travel Plus 2.0 + STORNO (76 Kč / den / osoba)
Slavia C - Travel Exclusive 2.0 + STORNO (96 Kč / den / osoba)
Srovnání pojištění

Stravování: snídaně

snídaně v hotelu jsou podávány formou bufetu
během dne bude možné zakoupit jídlo na místech s možností občerstvení
poblíž hotelu je možnost individuálního stravování v místních restauracích

Ubytování: hotel ***

ubytování v hotelích v jednolůžkových a dvoulůžkových a dle dostupnosti i třílůžkových pokojích
ubytování je v menších pokojích s vlastním soc. zařízením

Program zájezdu

1. den: Odjezd v pozdních večerních hodinách z jednotlivých nástupních míst.
2. den: Čeká nás malebné tyrolské mětečko Kufstein s jeho pevností. Odpoledne se vydáme za nejvyššími vodopády Rakouska. Vychutnáme si nádhernou vodní souhru tří kaskád i zdejší ovzduší s blahodárnými léčivými účinky. Ráno po příjezdu do Tyrolska bude naší první zastávkou městečko Kufstein ležící na řece Inn nedaleko hranice s Německem. Projdeme se po historickém centru, nad kterým se vypíná pevnost Festung Kufstein ze 13. století , která v minulosti sloužila jako vězení a dnes se zde nachází několik muzeí. Zájemci budou si mohou pevnost prohlédnout. Z hradeb se naskýtají pěkné výhledy na městečko Kufstein a okolí. Bude také čas na vychutnání si kávy nebo dezertu v některé z kaváren na hlavním náměstí Unterer Stadtplatz , které se nachází kousek od řeky Inn. Poté se přesuneme jižním směrem do sousední spolkové země Salcbursko , kde strávíme odpoledne u nejvyšších vodopádů Rakouska – Krimmlerských vodopádů . Ty se nacházejí na okraji obce Krimml a mají na výšku celkem 380 metrů (ve třech kaskádách – 140, 100 a 140 metrů) . Náš autobus zastaví u moderního návštěvnického centra WasserWelten Krimmler, odkud se vydáme po cestě Wasserfallweg, která nabízí několik výhledů na vodopády a dovede nás až do nadmořské výšky 1 460 metrů.  Zdejší mikroklima má podle lékařů blahodárné účinky na léčbu dýchacích cest a alergií a také posiluje imunitu . Budeme mít dostatek času užít si pobyt v přírodě a vychutnat pohled na všechny tři kaskády vodopádů. Večer přejedeme na ubytování.
3. den: Dnes objevíme ikonická místa Jižního Tyrolska v Itálii. Navštívíme Brixen s jeho jedinečnou křížovou chodbou. Prohlédneme si knížecí hrad Tirol a vyrazíme do malebného Merana. Dnešní den věnujeme prohlídce Jižního Tyrolska , oblasti, která na základě mírové smlouvy ze Saint-Germain od roku 1919 patří Itálii. Jižní Tyrolsko v současné době patří do autonomní provincie Bolzano-Alto Adige a dodnes zde téměř 70 procent obyvatelstva uvádí jako svůj rodný jazyk němčinu. Prohlídku začneme ve dvacetitisícovém městě Brixen , jehož hlavní dominantou je impozantní dóm s křížovou chodbou ze 12. století a freskami ze 14. století . Budeme mít možnost vychutnat si atmosféru místních uliček a nevynecháme ani dům, kde pobýval ve vyhnanství známý český básník Karel Havlíček Borovský . Z Brixenu se vydáme do blízkosti města Merano , kde se nachází hrad Tirol , který dal jméno celému bývalému knížectví. Zde nás bude čekat prohlídka interiérů hradu, který byl vystaven v polovině 12. století a do roku 1420 sloužil jako sídlo tyrolských hrabat. Užijeme si také pěkné výhledy na okolní vesnice a hory. Odpoledne si prohlédneme samotné město Merano a začneme v zahradách u hradu Trauttamannsdorff, které mají rozlohu 12 hektarů a které v minulosti často navštěvovala císařovna Albžběta Bavorská (Sissi). Projdeme se po lázeňském centru města, kam se krom císařovny Sissi jezdíval léčit například i Franz Kafka. Na závěr dne bude chvika volného času na posezení v některé z místních kaváren nebo restaurací. Večer odjedeme na ubytování.
4. den: Vydáme se do Bolzana, které proslulo legendární mumií tajemného Ötziho. Chybět nebude ani vynikající italská gastronomie a místní víno tramín, které se pěstuje v okolí stejnojmenné vesnice. Po snídani se přesuneme do hlavního města oblasti, Bolzana. Zde si prohlédneme centrum města nacházející se kolem  náměstí Piazza Walther a katedrály Nanebevzetí Panny Marie . Zájemci si určitě nenechají ujít návštěvu místního archeologického muzea, kde se nachází dobře zachovalá mumie Ötziho, člověka, který v oblasti žil před cca 5 000 lety a jehož tělo bylo nalezeno v roce 1991. V rámci volného času bude možné ochutnat některou z místních specialit. Odpoledne se přesuneme jižním směrem do vesnice Tramin an der Weinstrasse , kde navštívíme některé z místních vinařství. Budeme mít možnost ochutnat a nakoupit zdejší vyhlášená vína . Večer odjedeme na ubytování.  
5. den: Naše společné zážitky završíme návštěvou blyštivého muzea křišťálu a pestrého tyrolského hlavního města Innsbruck. Uvidíme originální kousky ze skla Swarowski, projdeme se k radnici v Innsbrucku a ze čtvrti Hongerburg si užijeme nádherné výhledy na město. Dnešní den strávíme prohlídkou tyrolské metropole Innsbruck a nedalekého muzea Kristallwelten Swarowski . Po snídani bude naší první zastávkou městečko Wattens , kde se nachází populární muzeum Swarowski Kristallwelten. Muzeum bylo vybudováno v roce 1995 při příležitosti 100 let od založení firmy Swarowski, která se specializuje na výrobu broušeného křišťálového skla. Budeme mít možnost si prohlédnout toto unikátní muzeum, které každoročně navštíví kolem 800 000 lidí z celého světa. V areálu Kristallwelten , který se skládá z venkovní a vnitřní expozice,  zhlédneme různé předměty vyrobené právě z broušeného skla Swarowski . Kolem poledne přijedeme do Innsbrucku , hlavního města Tyrolska. Prohlídku zahájíme u vítězného oblouku, tzv. Triumphpforte , který byl vybudován v roce 1765 u příležitosti sňatku syna Marie Terezie – arcivévody Leopolda II. a španělské princezny Marie Luisy. Poté půjdeme po Maria-Theresien-Straße k místní radnici a protějšímu bytovému domu Helblinghaus z 15. století, který je známý svou barokní štukovou fasádou. Naší pozornosti určitě neunikne ani charakteristická kulturní památka Innsbrucku –  Goldenes Dachl . Jedná se o gotický arkýř z konce 15. století, jehož střecha je pokryta více než 2 500 pozlacenými měděnými šindeli . Uvidíme i exteriéry zdejšího Hofburgu , bývalého sídla tyrolských knížat. Na závěr se seznámíme se zdejší modernou při projížďce lanovkou do městské čtvrti Hungerburg, odkud se z výšky přes 850 metrů n. m. naskýtá krásný výhled na město a okolí. Původní lanovka Hungerburgbahn, která byla v provozu od roku 1906, byla v roce 2007 nahrazena moderní dráhou podle plánů architektky Zahy Hadid . V rámci volného času budeme mít možnost ochutnat tyrolské speciality , například v útulné pivnici Stiftskeller, a v protější kavárně Sacher si můžete dát stejnojmenný dort. Ve zdejší ulici Hofgasse lze vyzkoušet tyrolský špek nebo některý z místních ovocných likérů. Na jižním kraji města pak zájemci mohou vidět moderní skokanský můstek Bergisel (opět od Zahy Hadid) nebo renesanční zámek Ambras . Ve večerních hodinách odjedeme zpět do České republiky.
6. den: Příjezd v brzkých ranních hodinách dle nástupních míst zpět do ČR.