To nejlepší ze Solné komory a Berchtesgadenska

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: hotel **+ Doprava: autokarem Strava: snídaně

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

To nejlepší ze Solné komory a Berchtesgadenska

ST. GILGEN • SCHAFBERG • BAD ISCHL • RIESENEISHÖHLE • KRIPPENSTEIN • HALLSTATT • HITLEROVO „ORLÍ HNÍZDO“ • KÖNIGSSEE • WATZMANN

Program zájezdu

1. den: 1. den: V ranních hodinách vyjedeme z Brna (další nástupní místa trasy 1, 2, 3A, 3B). Naší první zastávkou pro poznávání Solné komory bude kouzelná Mozartova vesnička St. Gilgen, ležící na břehu jezera Wolfgangsee, která je oblíbeným prázdninovým letoviskem Helmuta Kohla a dalších významných osobností. Poté nás vyveze nejstrmější rakouská ozubená lanovka na Schafberg (1 783 m), odkud je nádherný panoramatický výhled na 14 jezer, alpské pohoří i Šumavu. Zpět do údolí se můžeme vrátit opět zubačkou nebo sejít pěšky po turisticky značené cestě (náročný sestup cca 2 hod.). Ubytování v penzionu v okolí Salcburku.
2. den: 2. den: Po snídani si prohlédneme alpské lázně Bad Ischl. Můžeme zde navštívit císařskou vilu, kde pravidelně trávili svou dovolenou Franz Josef a císařovna Sissi. Po prohlídce přejedeme autobusem kolem jezera Hallstättersee do Obertraunu, odkud vyjedeme lanovkou ke vchodu do ledovcové jeskyně Rieseneishöhle. Zde můžeme tuto jeskyni navštívit nebo vyjet lanovkou až na samotný vrchol Krippenstein (2 109 m), odkud se nám naskytne nádherný výhled na masiv Dachsteinu. Poté pojedeme do známého městečka Hallstatt ležícího v srdci Solné komory u stejnojmenného jezera na úpatí horského masívu Dachstein. Navečer návrat na ubytování.
3. den: 3. den: Po snídani přejedeme do oblasti Berchtesgadenu. Vyjedeme místním autobusem a výtahem na horu Kehlstein (1 834 m) k „Orlímu hnízdu“ A. Hitlera a vychutnáme si pohled na panorama německých Alp. Poté sjedeme k jezeru Königssee, které svou barvou a okolím připomíná norské fjordy. Po jezeře pojedeme výletní lodí kolem vodopádu ke kapli sv. Bartoloměje, ležící pod horou Watzmann (2 713 m). Do Brna se vrátíme v pozdních večerních hodinách (cca 22 hod).