Tyrolsko - Vánoční romantika Bavorska a Tyrolska, zámek Ludvíka II., vá ***

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: hotel *** Doprava: autokarem Strava: snídaně

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Tyrolsko - Vánoční romantika Bavorska a Tyrolska, zámek Ludvíka II., vá ***

Mýty a mystika krále Ludvíka II. patří k nejkrásnějším zajímavostem Bavorska. Navštívíme oblíbená místa v adventním čase, kde budeme vnímat nejlépe královu záhadnost, ale i zimní nádherné Alpy, tradiční architekturu. Projdeme se starobylým Kufsteinem a navštívíme adventní Innsbruck.

Doprava: autokarem

Nástupní místa : Trasa A - Praha, Poděbrady (ÖMV dálnice), HK, PCE, Holice (Chrudim),
V. Mýto, Litomyšl, Svitavy, Brno, Olomouc (+250), PŘÍPADNĚ JEDE OPAČNĚ
Trasa L - Lanškroun, Ústí nad Orlicí, Česká Třebová
+ České Budějovice

Program zájezdu

1. den: Odjezd z republiky v nočních až časných ranních hodinách (dle míst nástupů). Kolem 11 hodiny příjezd do bavorského přístavního městečka PRIEN, na břehu CHIEMSEE, největší bavorské jezero s řadou ostrovů. Odtud odplujeme lodí na ostrov HERRENINSEL, prohlídka slavného zámku Ludvíka II. HERRENCHIEMSEE, jenž je replikou Versailles, překrásné interiéry a francouzská zahrada. Pokračujeme na ostrov FRAUENINSEL s půvabným vánočním trhem, který patří k nejromantičtějším z celého Německa. Můžeme se těšit na příjemnou adventní procházku, na vánoční dobroty, punč, umělecká řemesla, dřevořezbu aj. Jako speciální lahůdka rybářů z ostrova se nabízejí rybí speciality. V podvečer procházka starobylým městem KUFSTEIN na německo-rakouské hranici s fascinující kulisou stejnojmenné pevnosti nad městem. Na mnoha místech města se tu konají tradiční vánoční trhy s místními produkty. Večer ubytování v hotelu.
2. den: Po snídani hlavní metropole Tyrolska INNSBRUCK a jedno ze sídelních měst Habsburských císařů. Nespočet fantastických stavebních skvostů – Hofburg a Hofkirche se sochami Habsburských panovníků, barokní Helblingův dům, Zlatá stříška nebo zámek Ambras. V době Adventu je historické centrum města proměněno v jeden velký vánoční trh s úchvatnou světelnou výzdobou. Přímo z města je možno vyjet lanovkou na vrchol Hungerburg s překrásným výhledem na město a taktéž vánočním trhem. Odpoledne WATTENS – muzeum SWAROVSKI. Nevšední zážitek spojený s možností nákupu nevšedních vánočních dárků. Návrat zpět do ČR v pozdních večerních hodinách.