Pitztalské Alpy a Cesta snů

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: hotel *** Doprava: autokarem Strava: polopenze

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Pitztalské Alpy a Cesta snů

Tyrolské údolí Pitztal je známé milovníkům lyžování a zimních sportů, ale má co nabídnout i turistům v létě a Pitztalský ledovec, Kaunertalský ledovec nebo Rifflsee navštívíme i my.
V hotelu si užijete příjemné wellness

Ubytování: hotel ***

hotel Wiese***

Program zájezdu

1. den: Ráno odjezd do Rakouska a přejezd do St. Leonhard im Pitztal na ubytování, relaxace v hotelu, večeře, nocleh.
2. den: Dnes absolvujete výlet na Pitztalský ledovec . Vyjedete nejrychlejší podzemní dráhou svého druhu na světě do 2.840 m, kde se nachází Kaple bílého světla - dílo tyrolského umělce Rudiho Wacha. Lanovkou Wildspitzbahn potom vyjedete až na samotný vrchol hory Hinterer Brunenkogel (3.440 m), odkud je fantastický výhled na majestátní svět ledovců i na nejvyšší horu Tyrolska Wildspitze (3.768 m). Budete si moci také vychutnat posezení na vyhlídkové terase nejvýše položené kavárny v Rakousku "Café 3.440". Po návratu do hotelu relaxace (bazén), večeře, nocleh.
3. den: Dnes se vydáme do hlubokého údolí Kaunertal , na jehož konci leží Kaunertalský ledovec. Vyjedeme po vysokohorské mýtné silnici kolem přehrady Gepatschstausee do výšky 2.750 m. Opět vás bude ohromovat spousta serpentin, nádherné scenérie, výhledy na ledovcové splazy a ledovcové jezero Weisssee. Na dovršení si vyjedeme lanovkou Karlesjochbahn na vyhlídkovou plošinu Dreiländerblick (3.108 m), ze které je vidět do 3 zemí. Najdete zde i veřejně zpřístupněnou ledovcovou průrvu, která je další atrakcí. Večeře, nocleh.
4. den: Výlet na placenou silnici Silvretta Hochalpenstrasse, která vede nádhernou vysokohorskou krajinou z Voralberska do Tyrolska a která je oprávněně nazývána "Cestou snů". Je jednou z nejkrásnějších a nejoblíbenějších silnic v Alpách (měří 22 km). Pozoruhodná horská kulisa Silvretty a jezer Vermunt a Silvretta, kolem kterých silnice prochází, neustále okouzluje své návštěvníky. V nejvyšším bodě v sedle Bielerhöhe dosahuje 2.032 m. Procházka cca 2 hodiny. Návrat do hotelu, večeře, nocleh.
5. den: Dnes se vydáme na zpáteční cestu, ale nejprve vyjedeme lanovkou Rifflseebahn k nádhernému horskému plesu Rifflsee (2.232 m), které leží v romantické horské krajině. Projdete se po nenáročné okružní cestě kolem jezera s fantastickými pohledy na četné vrcholy s ledovci, popř. si posedíte na chatě Rifflseehütte. Sjedeme lanovkou do údolí a kolem poledne vyjedeme do ČR. Návrat v nočních hodinách.