Vídeň po stopách Habsburků a secese

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: hotel Doprava: autokarem Strava: snídaně

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Vídeň po stopách Habsburků a secese

Vídeň, dřívější císařská metropole a stále centrum kultury plné života, se zámky Habsburků a paláci vznešených rodů, ale i moderními budovami, s řadou významných muzeí a krásnými zahradami a parky. Vydejte se po stopách slavného rodu Habsburků. Poznejte kouzlo starého mocnářství, vídeňského valčíku a secesních kaváren i tvář moderního velkoměsta. V květnu dva habsburské zámky Laxenburg a Schönbrunn a překrásné zahrady, rakouském „městě růží“ Baden.

Stravování: snídaně

Kontinentální snídaně.

Doprava: autokarem

Nástupní místo Praha.

Ubytování: hotel

ubytování je zajištěno na okraji Vídně, v hotelu ve dvoulůžkových pokojích s vlastním příslušenstvím. Možno zajistit ubytování 3.osoby na přistýlce bez slevy.

Program zájezdu

1. den: V ranních hodinách odjezd z Prahy do Vídně , prohlídka města: chrám sv. Štěpána, náměstí Marie Terezie, přírodovědné muzeum, mj. sbírky Františka Štěpána Lotrinského, manžela Marie Terezie, kavárna, budovy postavené Františkem Josefem na Ringu, Parlament, Nová radnice, Vídeňská universita, kavárna Sacher, Hofburg, habsburské sídlo, Muzeum Sissi s císařskými apartmány a stříbrnou komorou, návštěva Schatzkammer (Zlaté klenotnice), augustiniánský svatební kostel Habsburků, kavárna Sacher, možnost oběda (třeba vídeňský řízek), hrobka rodu Habsburků, Kärtnerstrasse, chrámu sv. Štěpána, Příkopy, chrám sv. Petra, cukrárna Demel, kde císařovny mlsaly, farní kostel Habsburků sv. Michala. Odjezd na ubytování.
2. den: Vídeň , zámky Horní a Dolní Belveder, prohlídka i s francouzským parkem, zámek Schönbrunn, velký okruh včetně zahrady, na závěr zastávka na okraji Vídně u pěkného parku Lainzer Tiergarten s vilou Hermes císařovny Alžběty. Odjezd do ČR, návrat do Prahy před půlnocí.