Wachau - Kittenbergerovy zahrady a plavba lodí po Dunaji údolím Wachau

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: různé Doprava: autokarem Strava: vlastní

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Wachau - Kittenbergerovy zahrady a plavba lodí po Dunaji údolím Wachau

Poloha: Kittenbergerovy zahrady v květu – plavba lodí po Dunaji údolím Wachau (UNESCO) – klášter a město Melk – Krems – Dürrenstein – Aggstein – Spitz – Willendorf – Stein

Kittenbergerovy zahrady a plavba lodí po Dunaji údolím Wachau:
Kittenbergerovy zahrady a plavba lodí po Dunaji údolím Wachau

Kittenbergerovy zahrady v květu - plavba lodí po Dunaji údolím Wachau (UNESCO) - klášter a město Melk - Krems - Dürrenstein - Aggstein - Spitz - Willendorf - Stein:

Dopoledne navštívíme překrásně rozkvetlé Kittenbergerovy zahrady zážitků (9 €), kde si můžeme prohlédnout různé typy zahrad (japonské, relaxační, starorakouské, bylinkové, ...). Areál nabízí množství míst k relaxaci a odpočinku, dětská hřiště i farmu s mnoha zvířátky. Kromě nápaditých zahradních dekorací mnozí ocení i možnost nákupu rostlin .

Poté přejedeme do Melku , který kdysi býval hlavním městem Rakouska a dnes se pyšní ohromným benediktinským klášterem . Každý se rozhodne mezi procházkou městečkem a návštěvou monumentálního kláštera se zahradami (11 €).

V Melku nastoupíme na loď (26 €) a poplujeme kouzelným údolím Wachau , k němuž se váže množství legend i historických událostí. Loď nás poveze mezi svahy porostlými vinicemi a sady meruněk, kolem středověkých měst ( Weißenkirchen) , hradů ( Aggstein) , kostelů a klášterů přes městečko Spitz do Kremsu a my budeme mít šanci poznat, proč se údolí právem říká „ Úsměv na tváři Rakouska ".

Mineme Dürrenstein , kde byl vězněn Richard Lví srdce, a zahlédneme i městečko Willendorf , kde archeologové objevili sošku Venuše z dob mladšího paleolitu, o níž místní rádi říkají, že se svým stářím 20 000 let je nejstarší Rakušankou.

Z lodě vystoupíme v městečku Krems , odkud se vydáme zpět do ČR.

Doprava: autokarem

Odjezdová a svozová místa: Ústí nad Orlicí, Litomyšl, Vysoké Mýto, Česká Třebová, Lanškroun, Svitavy, Brno, Znojmo;

+ 300 Kč: Pardubice, Hradec Králové, Holice, Chrudim, Letohrad, Žamberk, Vamberk, Choceň.

Čas odjezdu i příjezdu bude přizpůsoben trase, provozu a povětrnostním podmínkám. Je nutné počítat s odchylkou až dvě hodiny. Vše bude upřesněno v podrobných pokynech, které cestovní kancelář rozešle týden před odjezdem. Zastávky autobusu budou v souladu s platnými dopravními předpisy, maximálně po 3–4,5 hodinách jízdy v délce 15–45 minut dle potřeb řidiče.

Ubytování: různé

Bez ubytování.

Program zájezdu

1. den: : Odjezd v časných ranních hodinách (Česká Třebová okolo 4.00) směrem Brno, Znojmo. Dopoledne navštívíme překrásně rozkvetlé Kittenbergerovy zahrady zážitků (9 €), kde si můžeme prohlédnout různé typy zahrad (japonské, relaxační, starorakouské, bylinkové, ...). Areál nabízí množství míst k relaxaci a odpočinku, dětská hřiště i farmu s mnoha zvířátky. Kromě nápaditých zahradních dekorací mnozí ocení i možnost nákupu rostlin . Poté přejedeme do Melku , který kdysi býval hlavním městem Rakouska a dnes se pyšní ohromným benediktinským klášterem . Každý se rozhodne mezi procházkou městečkem a návštěvou monumentálního kláštera se zahradami (11 €). V Melku nastoupíme na loď (26 €) a poplujeme kouzelným údolím Wachau , k němuž se váže množství legend i historických událostí. Loď nás poveze mezi svahy porostlými vinicemi a sady meruněk, kolem středověkých měst ( Weißenkirchen) , hradů ( Aggstein) , kostelů a klášterů přes městečko Spitz do Kremsu a my budeme mít šanci poznat, proč se údolí právem říká „ Úsměv na tváři Rakouska ". Mineme Dürrenstein , kde byl vězněn Richard Lví srdce, a zahlédneme i městečko Willendorf , kde archeologové objevili sošku Venuše z dob mladšího paleolitu, o níž místní rádi říkají, že se svým stářím 20 000 let je nejstarší Rakušankou. Z lodě vystoupíme v městečku Krems , odkud se vydáme zpět do ČR. Návrat do ČR ve večerních hodinách (Česká Třebová okolo 23.00), další dle trasy.