Za ledovým mužem do Őtztalu - lanovky v ceně

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: hotel *** Doprava: autokarem Strava: snídaně

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Za ledovým mužem do Őtztalu - lanovky v ceně

Nový zájezd se slevovou kartou se středně náročnou turistikou směřující do Ötztalských Alp. Z hlavního údolí budete moci každý den vyjet lanovkou do sousedství atraktivních třítisícovek a absolvovat túru přizpůsobenou vašim schopnostem. Slevová karta Ötztal Card vám umožní objevovat nejen svět hor, v nichž v době kamenné žil muž z ledu Ötzi, ale též navštívit atraktivní termální lázně či vodní adrenalinový park.

Ubytování: hotel ***

Dvoulůžkové pokoje s příslušenstvím.

Program zájezdu

1. den: odjezd ve večerních hodinách, možnost nástupu i v západních Čechách. Noční přesun do Rakouska.
2. den: SÖLDEN – místní dopravou po vysokohorské silnici Gletscher-Hochalpenstraβe k lanovce na Schwarze Schneid, výjezd lanovkou a krátký výstup na panoramatickou plošinu 3340 m s výhledem na Wildspitze, návrat stejnou cestou. WILDSPITZE – druhá nejvyšší hora Rakouska, 3770 m. Odpoledne výjezd lanovkou LANGEGGBAHN do 2663 m a pěší sestup horskými loukami k horní stanici lanovky Giggijochbahn 2283 m, návrat lanovkou zpět do Söldenu.
3. den: KÜHTAI – sedačkovou lanovkou do výšky 2311 m k Drei Seen Hütte, půldenní vysokohorská túra okolo tří horských jezer. Pro zdatné možnost výstupu na vrchol Gaiskogel 2820 m. AREA 47 – vodní adrenalinový park na řece Ötztaler Ache plný skluzavek a dalších vodních atrakcí.
4. den: HOCHGURGL – lanovkou k vyhlídkové restauraci Top Mountain Star, krátká vycházka na vrchol Wurmkogel 3082 m, sjezd lanovkou zpět. TOP MOUNTAIN MOTORCYCLE MUSEUM – muzeum na vysokohorské alpské silnici prezentující více než 230 motocyklů. AQUA DOME – Tirol Therme Längenfeld – návštěva termálních lázní s osmi bazény o teplotě až 36 0C.
5. den: SÖLDEN – lanovkou Gaislachkogelbahn do výšky 3040 m, kruhové výhledy od vrcholového kříže 3056 m, návrat zpět do údolí lanovkou. Místní dopravou po vysokohorské silnici Gletscher-Hochalpenstraβe k lanovce Tiefenbach, výjezd lanovkou na panoramatickou vyhlídku Mutkogel 3250 m, sjezd lanovkou zpět do dolní stanice lanovky. Odtud půldenní vysokohorská túra do obce Vent (převažuje sestup). VENT – horská obec v údolí Venter Tal 1890 m.
6. den: UMHAUSEN – půldenní pěší túra okolo vodopádu po visutém mostě a atraktivních schodištích ke Gasthof Stuibenfall, možnost krácení při sestupu. STUIBENFALL – nejvyšší vodopád Tyrolska rozdělený do dvou strmých stupňů vysoký 159 m. Odpoledne návštěva GREIFVOGELPARK – letové ukázky dravců a sov a ÖTZI DORF – muzeum doby kamenné ukazující život v Ötziho době.
7. den: OBERGURGL – kabinovou lanovkou k Hohe Mut Alm 2670 m, výhledy na 21 třítisícovek. Celodenní túra k ledovci Rotmoosferner, atraktivní sestup do údolí okolo vodopádu Rotmoos Wasserfall; možnost krácení lanovkou. Ve večerních hodinách odjezd, noční přesun.
8. den: návrat v ranních hodinách.