Zillertal - Zillertal - magická síla hor a vody

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: hotel Doprava: autokarem Strava: all inclusive

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Zillertal - Zillertal - magická síla hor a vody

Horské scenérie a skalnaté štíty Zillertalských Alp, nádherné výhledy na třítisícové vrcholy, pěkné turistické okruhy, vrcholy s křížky, nekonečné azalkové stráně, horské potoky a vodopády, posezení na horských chatách a salaších, postranní údolí Zillergrund s druhou nejvyšší přehradní hrází v Rakousku, výjezdy lanovkami v ceně, all inclusive.

nas_tip: Je jedno jaké údolí v Tyrolsku navštívíte, pokaždé vás okouzlí mocná kulisa hor a vysoké štíty. Tyrolsko je opravdovým srdcem Alp a údolí Zillertal to jen potvrzuje. Kdo hory miluje, musí milovat i Zillertal. Připravené turistické okruhy vás dovedou do nitra hor s krásnými výhledy nejen na třítisícové majestátní vrcholy, ale i do malebných údolí. Zároveň posedíme na chatách nebo salaších a popovídáme co je u vás nového, od té doby co jsme se neviděli. Takže horám zdar a Zillertalu nejvíc! Těším se na vás, Míla

Poznámky: Průvodce: Míla Nováková

Doprava: autokarem

Nástupní místa: Hradec Králové, Pardubice, Praha a Plzeň.

Ubytování: hotel

Hotel v Aschau s all inclusive (snídaně a večeře formou bufetu, svačina - obložená houska, kterou si každý připraví sám u snídaně, nápoje neomezeně mezi 10.00-21.00 hodinou - pivo, víno, nealko).

Program zájezdu

1. den: ráno odjezd autobusu z nástupních míst. K večeru příjezd do údolí Zillertal, ubytování a večeře. 2. den – snídaně, odjezd naším autobusem do Hintertuxu (1.500 m), výjezd lanovkou do 1. mezistanice Sommerbergalm (2.100 m) – výstup k chatě Tuxerjoch Haus (2.313 m), výhledy na ledovec. U chaty začíná pěkný okruh údolím Weitental kolem majestátního vodopádu Schleierwasserfall k salaši Bichlalm (1.695 m), posezení, občerstvení, a dále sestup až do Hintertuxu (celkem 3 hodiny). Večeře. 3. den – snídaně, odjezd naším autobusem do Mayrhofenu (630 m), výjezd lanovkou Ahornbahn (2.000m) – nenáročný hodinový okruh okolo lanovky (různé vyhlídky), výstup na vrchol Filzenkogel (2.227 m, 1 h tam, 1 h zpět), krásný okruh přes potůčky kolem azalkových strání k chatě Edelhütte (2.238 m) s výhledy na Ahornspitze (2.973 m), posezení, občerstvení (celkem 3-3,5 hodiny). Večeře. 4. den – snídaně, odjezd naším autobusem do Lannersbachu (1.300 m), výjezd lanovkou Eggalmbahn (2.000 m) – nenáročný hodinový okruh u lanovky, procházka k salaši Lattenalm (45 minut) a dále až do údolí cca 1,5 h, výstup na vrchol Grüblspitze (2.395 m, 1,5 h tam). Možnost návratu k lanovce. Na zdatné účastníky zájezdu čeká dlouhý luxusní okruh přes vrchol Ramsjoch (2.600 m) k jezeru Torseen a kolem vodopádů až do údolí (celkem 6 hodin). Večeře. 5. den – snídaně, odjezd naším autobusem do Mayrhofenu, přestup do místního autobusu a výjezd údolím Zillergrund po mýtné silnici až na hráz přehrady (1.850 m). Lehčí varianta – vyhlídková cesta podél přehrady - pěší tunel, vodopády, až k salaši Hohenau Alm (1.868 m), která je označována jako „Malý Tibet“ Zillertalu (celkem 3 hodiny). Těžší varianta výstup k chatě Plauenerhütte (2.363 m), která se nachází nad přehradou pod rozeklanými třítisícovými vrcholy, výhledy na ledovce, posezení, občerstvení (celkem 4 hodiny). Večeře. 6. den – snídaně, odjezd naším autobusem do ČR s krátkou zastávkou v sýrárně s muzeem, kde je možné pozorovat v běžném provozu výrobu másla nebo sýrů. Ochutnávka a možnost nákupu sýrů, másla, jiných mléčných produktů a suvenýrů. Návrat ve večerních až nočních hodinách (dle jednotlivých nástupních míst).