Perama - Hotel Oasis Corfu ***

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: hotel *** Doprava: letecky Strava: snídaně

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Perama - Hotel Oasis Corfu ***

Corfu je jedním z Jónských ostrovů v západní části Řecka. Od pevninského Řecka je Corfu v nejužším místě vzdáleno pouhých 5 km. Ostrov se díky své poloze a klimatu pyšní krásnou přírodou plnou zeleně a rostlin jako olivovníky, palmy či orchideje. Corfu se mimo jiné přezdívá "smaragdový ostrov" díky kontrastu zelené přírody a křišťálové modři Jónského moře. Řecká mytologie Corfu spojuje s bájí o Odysseovi, který ostrov navštívil při svém návratu na Ithaku. Historie ostrova Corfu je velmi dlouhá a také bohatá. V dějinách se u moci vystřídalo několik mocností – Římané, Benátčané, Francouzi či Angličané. Na ostrově naleznete jak turisticky čilá přímořská střediska, tak i liduprázdné horské vesničky. Mezi nejoblíbenější letoviska patří Dassia, Moraitika, Sidari a další. Hlavním městem ostrova je Kerkyra, která si i do dnešních dnů dokázala zachovat atmosféru z doby benátské nadvlády a současně nabízí moderní servis.

Ostrov Korfu se pyšní nádhernými plážemi, uvádí se, že jedněmi z nejčistších v celém Středomoří.

Výlety a památky v blízkém okolí:
Pro milovníky historie doporučujeme navštívit v prvé řadě samotné hlavní město Kerkyra s velkým množstvím dochovaných památek, pevností, kostelů, nachází se zde i Archeologické muzeum.
Oblíbeným místem na výlet je úžina u poloostrova Kanoni se dvěma ostrůvky.
Na jednom stojí klášter Vlacherna s malou kaplí a květinovou zahrádkou a na druhém, zalesněném ostrůvku, kterému se přezdívá Pontikonissi , nebo-li "Myší ostrov".

Za návštěvu stojí také klášter Paleokastritsa tyčící se na vrcholu útesu nebo letohrádek Achilleion postavený v 19. století pro císařovnu Sissi.

Poloha: Hotel se nachází ve východní části ostrova Corfu, v přímořském letovisku Perama.
Jedno z nejkrásnějších pobřeží naproti poloostrovu Pontikonissi (Myší ostrov) si pro svůj pobyt vybral kdysi také slavný anglický spisovatel / básník / přírodovědec Gerald Durrell.
Klášter Vlaherena, Pontikonissi, most krále Kaizera, chráněná laguna Chalikiopoulos 'natura', palác Achillion a tradiční rybářská vesnice Benitses jsou v docházkové vzdálenosti (10-45 minut chůze).
otel je díky svému umístění vhodný především pro milovníky přírody a blankytně modrého moře, v této oblasti je minimum organizovaných pláží. Z hotelu je krásný výhled na poloostrovy Kanoni a Pontikonissi.

V Peramě na pobřeží najdete restaurace, bary, kavárny, v centru vesnice cca 1,5 km od hotelu minimarkety a půjčovny mopedů.

Vzdálenost od letiště a hlavního města Korfu je cca 7,5 km. Nedaleko hotelu je zastávka autobusu se spojením do Korfu.

Pláž: Hotel je díky svému umístění vhodný především pro milovníky přírody a blankytně modrého moře, v této oblasti je minimum organizovaných pláží. I proto má hotel svojí soukromou kamenitou pláž s malým snack barem, která je přístupná po schodech (cca 60 schodu z hotelu). Vstup do moře je přes molo, po schůdcích.

Stravování: snídaně

Snídaně.

Ubytování: hotel ***

Vybavení: Menší rodinný hotel disponuje recepcí, vstupní halou,směnárnou, lobby barem a restaurací. Internetový koutek je za poplatek, Wi Fi připojení v lobby zdarma. Vzhledem ke své poloze není doporučován pro milovníky nočního života. Pro děti je k dispozici malé hřiště. Hotel má vlastní bazén s barem a zahrádkou, kde pravidelně pořádá tradiční řecké večery s hudbou.

Vybavení pokojů: Hotel nabízí vkusně zařízené dvoulůžkové pokoje s možností 1 přistýlky. Pokoje jsou vybaveny sociálním zařízením, klimatizací (za poplatek), satelitní TV, telefonem a většina je s balkónem nebo verandou. Minilednička na vyžádání (za poplatek). Všechny pokoje jsou odhlučněné.