To nejlepší z Athén + MOŘE (letecky z Prahy)

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: hotel Doprava: letecky Strava: snídaně

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

To nejlepší z Athén + MOŘE (letecky z Prahy)

Výpravný eurovíkend s průvodcem do bájného Řecka, během kterého uvidíte to nejzajímavější z Athén a užijete si moře. Objevíte krásy večerní Plaky, vychutnáte si osvětlenou Akropoli, prohlédnete si Parthenon i Dionýsovo divadlo. Navštívíte Agoru a osvěžíte se na plážích ostrůvku Aigina. Vydejte se s námi po stopách dávné minulosti a poznejte Athény!

Program může být přizpůsoben aktuálním okolnostem na místě. Časy příletu a odletu jsou určeny aktuálním letovým řádem. Ubytování je vždy možné po 14. hodině, do této doby je možné si na hotelu uschovat zavazadla.


V případě individuálního zájmu můžete absolvovat jen vybranou část programu a sejít se později na určeném místě srazu nebo se vrátit na hotel samostatně.


Průvodce neprovádí klienty uvnitř památek, pokud není v programu uvedeno jinak.

Cestovní pojištění: Srovnání pojištění

Stravování: snídaně

snídaně v hotelu podávána formou bufetu

Ubytování: hotel

hotel 3* nebo 2* v blízkosti centra Athén

Program zájezdu

1. den: Přílet do Athén, dle příletu podvečerní procházka centrem města. Odlet z Prahy dle letových řádů, přílet do  Athén , ubytování. V případě brzkého odletu možná podvečerní procházka centrem města. Z náměstí Omonia, odkud   se vydáme po hlavní třídě Panepistimiou kolem univerzity směrem na hlavní náměstí Syntagma   s  budovou parlamentu . Projdeme se nákupní třídou  Ermou  až na náměstí Monastiraki, které bývalo místem tradičních trhů. V současnosti je zde spousta typických řeckých taveren, v jedné z nich si dáme skvělou večeři. Objevíme krásy večerní Plaky   – nejzachovalejší středověké athénské čtvrti a vychutnáme si pohled na osvětlenou Akropoli,  Římskou  a Řeckou agoru. Návrat na hotel ve večerních hodinách.
2. den: Tento den bude patřit nejznámějším památkám areálu Akropole či prohlídce Řecké i Římské agory. Ráno přesun metrem k Akropoli: komentovaná prohlídka areálu této nejznámější athénské památky. Uvidíme zde vstupní bránu Propylaje, chrám bohyně Athény Parthenon, Erechtheion   s nádhernými karyatidami, nejstarší zachované divadlo na světě –  Dionýsovo divadlo  – a stále používané  odeion Heroda Attika . Se zestávkou na pahorku Areopagos   přejdeme na řeckou agoru - místo, kde podle tradice vznikla demokracie. Zde uvidíme nejzachovalejší starověký chrám  Théseion , tehdejší „radnici", oltáře olympijských bohů a bude možnost navštívit i místní malé muzeum. Po pauze na oběd navštívíme  Římskou agoru , kde si prohlédneme známou  Věž větrů  a pokocháme se výhledem na  Plaku.  S krátkou zastávkou u Hadrianovy knihovny se přesuneme na náměstí Monastiraki, v jehož okolí je možnost taveren, kaváren a obchůdků.  Kdo bude mít chuť, může si po individuálním volnu užít pohled na Athény po setmění při výstupu na pahorek Lykavittos, kde se nachází kostelíček zasvěcený sv. Jiří (možnost vyjet nahoru lanovkou). Návrat na hotel s průvodcem nebo individuálně.
3. den: Den jako stvořený k relaxaci, ať už koupáním na ostrůvku Aigina nebo na městských plážích v Athénách, případně individuální program. Den věnovaný odpočinku na pláži a koupání v moři. V případě zájmu ráno přesun do hlavního přístavu Pireus a přejezd trajektem na ostrov Aigina. Krátká procházka hlavním městem, poté volný program, koupání v moři. V podvečer odjezd trajektem zpět do Pirea. V opačném případě možnost zůstat v Athénách a využít ke koupání pláže při pobřeží, kam lze dojet tramvají z centra města ( Kalamaki , Glyfada ). 
4. den: Společně si dnes prohlédneme chrám boha Dia, panathénajský i olympijský stadion, přístav či muzea. Ráno přesun metrem k archeologické lokalitě zvané  Karameikos  - bývalé hrnčířské čtvrti, kde ve starověku vznikala athénská keramika známá po celém tehdejším světě, a především nejrozsáhlejšímu a nejzachovalejšímu starověkému pohřebišti. Odtud budeme pokračovat na pahorku Filopappou   s nádhernými výhledy na Akropoli. Po obědě si prohlédneme areál monumentálního chrámu boha Dia Olympského, Hadriánův oblouk, Panathénajský stadion a procházku přes Národní zahrady královny Amálie zakončíme na náměstí Syntagma před budovou řeckého parlamentu, kde zhlédnemu střídání stráží. Odpolední individulání  volno dle vlastních preferencí  - nákupy suvenýrů, procházka nejzachovalejší středověkou athénskou čtvrtí Plaka, návštěva nového Muzea Akropole  či Národního archeologického muzea, možnost výletu tramvají k moři nebo metrem do  největšího řeckého přístavu  Pirea, prohlídka   areálu olympijských stadionů, procházka po zcela nově otevřené trase podél severního úpatí Akropole aj. Večer možnost společné večeře v jedné z typických taveren přímo ve čtvrti Monastiraki.
5. den: Dopoledne krátké  osobní volno  dle vlastních preferencí,  transfer  na letiště,  odlet  do Prahy.