Petrohrad - bílé noci, Stockholm, Helsinky

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: hotel Doprava: autokarem Strava: snídaně

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Petrohrad - bílé noci, Stockholm, Helsinky

Zájezd Vás zavede nejen do Petrohradu a letních carských rezidencí Petrodvorce a Carskoje Selo, ale navštívíte i švédskou a finskou metropoli Stockholm a Helsinky.

Program zájezdu

1. den: Odjezd v dopoledních hodinách. Cesta přes SRN na trajekt do Dánska.
2. den: Po připlutí do Dánska přejezd do švédského STOCKHOLMU. Celodenní prohlídka města zvaného „Benátky severu“. Navštívíme historické centrum hlavního města Švédska (radnice, parlament, kostel Riddarholmkirkan, královský zámek, katedrála) a poplujeme vyhlídkovou lodí po zálivu. Prohlídku zakončíme návštěvou muzea historické lodi Vasa, která byla vyzdvižena z moře 300 let po jejím potopení. Večerní trajekt do Finska s ubytováním v kajutách.
3. den: Snídaně na lodi. Vylodění ve finském Turku. Cesta jižním Finskem okolo Helsinek do Ruska. Průjezd ruskou hranicí a v podvečer příjezd do Petrohradu . Ubytování v hotelu, večeře a nocleh.
4. den: Snídaně. Polodenní výjezd z Petrohradu – po stopách carů. Prohlídka rezidence v blízkosti Petrohradu – PETRODVORCE , letního carského sídla. Krásný park s fontánami po vzoru versailleských zahrad a pavilonů. Hlavní atrakcí komplexu je Velká kaskáda. Návrat zpět do PETROHRADU . Za carskou historií se vydáme do Petropavlovské pevnosti. Navštívíme mj. Petropavlovskou katedrálu, chrám sv. Izáka , chrám Vzkříšení páně. Návrat na večeři. Fakultativní noční výlet do krásně osvíceného centra města – můžete zažít na vlastní kůži slavné otvírání petrohradských mostů na Něvě. Návrat do hotelu na nocleh.
5. den: Snídaně. Polodenní výlet z Petrohradu do nedalekého města PUŠKIN, ve kterém navštívíme letní carskou rezidenci CARSKOJE SELO , tzv. Kateřinský palác, kde se nachází legendami opředená Jantarová komnata, která je nazývána „osmým divem světa“. Návrat zpět do PETROHRADU . Zastávka u Smolného kláštera, který nechala postavit dcera cara Petra Velikého. Prohlídka exteriéru Smolné katedrály, jejíž věž ční do výšky 94 m. Zastávka u Finského nádraží, kam se v dubnu 1917 vrátil V. I. Lenin z exilu a kde má dodnes svůj památník. Návrat na večeři a nocleh.
6. den: Snídaně. Celodenní prohlídka PETROHRADU , který se rozkládá na více než 40 ostrovech spojených 300 mosty. Návštěva Ermitáže, jejíž součástí je slavný Zimní palác. V podvečer procházka po tepně města, Něvském prospektu ke Kazaňskému chrámu, který nechal postavit car Pavel podle chrámu sv. Petra v Římě. V interiéru se můžeme poklonit veleslavné ikoně Panny Marie Kazaňské. Večerní projížďka lodí centrem Petrohradu, při níž budeme obdivovat nádherné klasicistní paláce na jejich březích. Večer odjezd do Finska.
7. den: Překročení ruské hranice do Finska, přejezd do hlavního města Finska, HELSINEK (Senátní náměstí, prezidentský palác, radnice, bílý dóm, Uspenská katedrála aj.). Zastavíme se na nábřeží na unikátním rybím a ovocném trhu. Projížďka lodí až k pevnosti Suomenlinna (UNESCO). Navštívíme také největší památku Helsinek – Skalní chrám, dále olympijský stadion. Ve večerních hodinách přejezd do přístavu v Helsinkách nebo Turku, ubytování se v kajutách na lodi a noční trajekt do Stockholmu.
8. den: V ranních hodinách snídaně na trajektu a vylodění ve Stockholmu. Průjezd Švédskem do Dánska a na trajekt do Rostocku.
9. den: Po vylodění v přístavu v Rostocku přejezd SRN. Návrat zpět do ČR v ranních hodinách.