Petrohrad - klenot na Něvě

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: hotel *** Doprava: letecky Strava: snídaně

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Petrohrad - klenot na Něvě

PETROHRAD • PUŠKIN • PETRODVORCE • MANOR BOGOSLOVKA

Program zájezdu

1. den: 1. den: Odlet z Vídně a z Prahy do Petrohradu, po příletu transfer do hotelu, ubytování.
2. den: 2. den: Dopoledne okružní jízda k seznámení s Petrohradem – Něvský prospekt, Kazaňská katedrála, Palácové náměstí se Zimním palácem, Katedrála sv. Izáka, Vasiljevski ostrov, Martovo pole a na závěr zastávka u jednoho z nejkrásnějších klášterů Smolnyj. Odpoledne návštěva jednoho z nejslavnějších světových muzeí, Ermitáže. Rozsáhlé sbírky se nacházejí v pěti historických budovách, z nichž nejvýznamnější je bývalé sídlo ruských císařů Zimní palác. Vedle rozsáhlých sbírek ze starého Egypta, Orientu i antického Řecka můžete obdivovat i bohatou obrazárnu, ve které nechybí ani díla Leonarda da Vinci, Raphaela nebo sbírka francouzských impresionistů. Po prohlídce procházka centrem Petrohradu ke kostelu Spasitele na krvi s nádhernými barevnými kopulemi, podél kanálů protínajících město a po nejvýznamnější třídě města, Něvském prospektu. Návrat do hotelu.
3. den: 3. den: Po snídani odjezd do městečka Puškin u Petrohradu, původním jménem Carskoje Selo, jehož parky a paláce nechaly zbudovat Alžběta a Kateřina Veliká. Prohlédneme si jedinečný palác Kateřiny Veliké – mistrovské barokní dílo, které bylo nedávno kompletně rekonstruováno do původní podoby včetně světoznámé Jantarové komnaty. Po návratu do Petrohradu návštěva katedrály sv. Izáka a podvečerní projížďka lodí po kanálech i po řece Něvě. Večer návrat do hotelu.
4. den: 4. den: Po snídani se vydáme k prohlídce grandiózního paláce a parku Petrodvorce, letní rezidence Petra Velikého, jejímž srdcem je Velká kaskádová vodní třída. V parku na útesu nad Finským zálivem se nachází nejimpozantnější soustava vodotrysků na světě, kterými tryská 30 000 litrů vody za sekundu. Často bývá srovnávána s fontánami ve Versailles, které ale podle řady návštěvníků zdaleka předčí. K návštěvě Petrodvorců ale neodmyslitelně patří také návštěva paláců, které dokumentují bohatství a okázalost ruských císařů. Uvidíme interiéry bohatě zdobené zlatem, mramorem a zrcadly. Po prohlídce odjezd do Něvského lesního parku k jedné z nejzajímavějších dřevěných staveb ruské architektury, komplexu Manor Bogoslovka s unikátním dřevěným kostelem s typickými cibulovitými věžemi. Večer návrat do hotelu. V nočních hodinách vyrazíme k řece Něvě na otevírání mostů, které patří k nejzajímavějším atrakcím města.
5. den: 5. den: Návštěva v Petropavlovské pevnosti vystavěné na prvním osídleném ostrově města. Součástí pevnosti je řada muzeí dokumentujících historii Petrohradu i katedrála sv. Petra a Pavla, nejvyšší budova ve městě, s hrobkami ruských císařů včetně Petra Velikého. Možnost návštěvy kazemat, muzea miniatur, muzea mučení či procházek rozsáhlým areálem pevnosti. Po prohlídce zastávka u řeky Něvy, kde po generální opravě opět kotví slavný křižník Aurora. Tuto atrakci si zvenku prohlédneme a vyfotíme a poté se navrátíme do centra města. Odpoledne individuální volno k rozloučení s Petrohradem, nákupům apod. Možnost návštěvy nejkrásnějšího chrámu Spasitele na krvi vyzdobeného mozaikami, parku s rodným domem Petra I., Ruského muzea apod.
6. den: 6. den: Ráno transfer na letiště, odlet zpět do Vídně a do Prahy.