Nezapomenutelný Petrohrad ***

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: hotel *** Doprava: letecky Strava: polopenze

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Nezapomenutelný Petrohrad ***

Doporučujeme: Pro vstup do Ruska je třeba vyřídit vízum - platnost pasu minimálně 6 měsíců po návratu z Ruska, fotografie pasového formátu, ne starší 3 měsíců.

Další informace : Změna programu vyhrazena.
Minimální počet účastníků - 15 osob.

Stravování: polopenze

4x polopenze – snídaně – švédský stůl, dále 2x oběd a 2x večeře dle programu (servírované menu v restauraci)

Doprava: letecky

Letecky.

Ubytování: hotel ***

Hotel v blízkosti centra, kategorie 3*.

Program zájezdu

1. den: Odlet z Prahy do Petrohradu, přílet v odpoledních hodinách, sraz na letišti s česky hovořícím průvodcem, transfer do hotelu, ubytování, večeře v hotelu, nocleh.
2. den: Snídaně, dopoledne – okružní jízda městem – prohlídka nejkrásnějšího města Ruska. Něvský prospekt, Admiralita, památník Petra I. (známý bronzový jezdec) a další památky. Oběd ve městě (v ceně). Odpoledne – Zimní palác (vstupné v ceně), rezidence ruských carů z 18. století dnes hostí Ermitáž – jedno z nejskvělejších uměleckých muzeí světa. Návrat minibusem do hotelu a individuální volno, možnost individuální návštěvy křižníku Aurora (individuální návrat do hotelu). Přibližně o půlnoci odjezd minibusem od hotelu s průvodcem na večerní okružní jízdu s otevíráním mostů. Návrat minibusem do hotelu.
3. den: Snídaně, dopoledne – prohlídka Petropavlovské pevnosti – katedrála sv. Petra a Pavla s hrobkou Petra Velikého (vstup do chrámu v ceně) a jeho následovníků včetně posledního ruského cara Mikuláše II. s rodinou. Prohlídka hlavního chrámu ruské ortodoxní církve – chrámu sv. Izáka (vstup do chrámu v ceně, vyhlídková věž za příplatek). Oběd ve městě (v ceně). Odpoledne individuální volno, návrat do hotelu městskou dopravou (lístek v ceně). Fakultativně výlet do Puškina, bývalého Carského Sela. Bohatě zdobený palác Kateřiny Veliké s proslulou Jantarovou komnatou a rozsáhlým parkem (na seznamu světového dědictví UNESCO) nebo prohlídka Ruského muzea, návrat do hotelu minibusem nebo taxíkem (v ceně výletu).
4. den: Snídaně, celodenní výlet do Petrodvorce, prohlídka paláce a parku (vstup do paláce i zahrad v ceně). Fakultativně oběd, odpoledne návrat do Petrohradu, prohlídka Kazaňského chrámu, pěší procházka po Něvském prospektu na večeři ve městě. Po večeři procházka po Něvském prospektu na zastávku městské hromadné dopravy (lístek v ceně) – odjezd do hotelu.
5. den: Snídaně, odlet z Petrohradu do Prahy.