Tatarstán - samostatná republika uprostřed Ruska

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: hotel **** Doprava: letecky Strava: plná penze

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Tatarstán - samostatná republika uprostřed Ruska

KAZAŇ • BOLGAR • SVIJAŽSK • PO ČESKÝCH STOPÁCH V TATARSTÁNU

VYUŽIJTE MAXIMÁLNÍ SLEVU DO 31. 12. 2018 ZÁLOHA JEN 1 500 Kč NA OSOBU: K přihlášení na zájezd a přiznání jakékoliv slevy stačí zaplacení
zálohy ve výši 50 % z celkové ceny. Zákazníkům, kteří se přihlásí
na zájezd do 31. 12. 2017, stačí pro přiznání slevy zaplacení
zálohy ve výši 1.500 Kč na osobu, přičemž musí do 31. 1. 2018
uhradit zbývající částku do výše 50 % z celkové ceny.

Program zájezdu

1. den: 1. den: Pozdě večer odlet z Prahy, přílet do Kazaně, transfer do hotelu, ihned po příjezdu ubytování.
2. den: 2. den: Snídaně. Autobusová a pěší prohlídka města Kazaň, hlavního města Tatarstánu. Prohlídka Kazaňského Kremlu, památky UNESCO, jehož tisíciletá historie byla doložena nálezem zlatého dukátu českého krále Václava II. Návštěva jedné z největších evropských mešit Kul Šarif, která mírumilovně leží jen pár metrů od pravoslavného křesťanského Petropavlovského chrámu, který si také prohlédneme. Z Kremlu jsou panoramatické výhledy na část města a řeku Kazaňku, která se nedaleko vlévá do Volhy. Dále si prohlédneme čtvrť, kde mohli dle rozhodnutí cara bydlet tatarští obyvatelé, starou Tatarskou svobodu a kde se do dnešních dnů zachovaly dřevěné, jasnými barvami zdobené domy. Dále navštívíme Bogorodický klášter s kouzelnou ikonou Kazaňské matky Boží. Oběd bude v restauraci Tugan Avylym, která je součástí stylizované dřevěné tatarské vesnice. Zde se také zúčastníme interaktivního představení Tatarský kaljapuš (název tatarské čapky), kde se zábavnou formou seznámíme s tatarskou historií, zvyky a tradicemi. Večeře v hotelu.
3. den: 3. den: Snídaně. Celodenní výlet do historického města Bolgar (190 km). Bolgar se nachází na levém břehu řeky Volhy, 30 km jižně od jejího soutoku s řekou Kamou. Nový most přes řeku Kamu ostatně cestou budeme přejíždět. Jedná se o starobylé město, památku UNESCO, s historií delší než tisíc let, původní hlavní město Tatarstánu, kam delegace z Bagdádu kdysi přinesla islám. Tudy procházely dávné karavany, zde se setkávali severní Vikingové se zástupci arabského kalifátu, evropské národy (Maďaři, Francouzi, Češi) s tehdejšími Volžskými Bulhary. Návštěva muzea bulharské civilizace, muzea, kde je umístěn největší tištěný korán na světě a starého bulharského hradiště. Oběd v muzeu chleba, interaktivním muzeu zemědělství a výroby chleba. Prohlídka Bílé mešity. Večeře v hotelu.
4. den: 4. den: Snídaně. Výlet do města Svijažsk (60 km). Město s původem v roce 1551 leží na ostrově na řece Svijaga, těsně před jejím soutokem s řekou Volhou. Jedná se o památku UNESCO. Město bylo založeno jako pevnost carem Ivanem Hrozným, jako pevnost, kde by si jeho vojska, unavená pochodem z Nižního Novgorodu, mohla odpočinout a snáze pak dobýt pevnost Tatarů na místě dnešního Kazaňského Kremlu. Historie města je také svázána s první světovou válkou, zde se jí zúčastnily známé české legie. Navštívíme muzeum historie Svijažsku, Trojický chrám, Řemeslnou svobodu a zúčastníme se interaktivní hry Střelecká zábava – střelba z luku, kuše, hod kopím apod. Oběd v etnografickém muzeu pod otevřeným nebem Tatar Avyly. Jedná se o napodobeninu tatarské vesnice v předměstí Kazaně. Večeře v hotelu.
5. den: 5. den: Snídaně. Autobusový výlet Kazaň očima Čechů. Navštívíme ulici Baumana, pěší zónu v centru města, kde se také nachází budova ruské centrální banky. Sem car umístil ruské zlato před první světovou válkou a na zmizení jeho části se zřejmě podílely během ruské občanské války české legie. Ikona Česká láska v pravoslavném chrámu. Návštěva Národního muzea Tatarské republiky. Oběd na ulici Baumana v Domě tatarské kuchyně. Večeře s návštěvou malého pivovaru v hotelu Nogaj. Krátký odpočinek na pokojích.
6. den: 6. den: V noci transfer na letiště a odlet do Prahy, přílet ráno.