To nejlepší ze zimní Moskvy (letecky z Prahy)

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: hotel *** Doprava: letecky Strava: snídaně

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

To nejlepší ze zimní Moskvy (letecky z Prahy)

Zažít zimu jako v pohádce: nádherné paláce pod sněhovou pokrývkou, zasněžené parky, tisíce světel. Kde? Vsaďte na Moskvu. Objevíte starobylý Kreml, carský palác i skrytá zákoutí Rudého náměstí. Prozkoumáte krásy moskevského metra, zahřejete se borščem a lahodným čajem s ovocem. Nechte se vtáhnout atmosférou pravé ruské zimy a dopřejte si Moskvu autenticky!

Program může být přizpůsoben aktuálním okolnostem na místě. Časy příletu a odletu jsou určeny aktuálním letovým řádem. Ubytování je vždy možné po 14. hodině, do této doby je možné si na hotelu uschovat zavazadla.


V případě individuálního zájmu můžete absolvovat jen vybranou část programu a sejít se později na určeném místě srazu nebo se vrátit na hotel samostatně.


Průvodce neprovádí klienty uvnitř památek, pokud není v programu uvedeno jinak.

Cestovní pojištění: Srovnání pojištění

Stravování: snídaně

snídaně v hotelu formou bufetu
během dne při prohlídce Moskvy bude možné zakoupit jídlo na některé z přestávek v místech s možností občerstvení
poblíž hotelu je možnost návštěvy některé z restaurací nebo občerstvení

Ubytování: hotel ***

3* hotel se snadným přístupem do centra Moskvy
na pokojích jsou k dispozici ručníky a mýdlo (dle typu hotelu)

Program zájezdu

1. den: Přílet do Moskvy, transfer na hotel a ubytování. V závislosti na čase příletu možná první procházka centrem města. Po příletu do Moskvy a ubytování se dle časových možností vydáme na první seznámení s městem a společnou procházku centrem ruské metropole.
2. den: Dnes se budeme věnovat Moskvě a nejznámějším místům jako např. Mauzoleum V. I. Lenina, Kreml či Chrám Vasila Blaženého. Ráno se vydáme na  notoricky známé  Rudé náměstí, na němž se odehrály podstatné okamžiky z dějin města. Zájemci se budou moci podívat do kontroverze budícího Mauzolea V. I. Lenina. Neunikne nám ani směsice barev a tvarů v podobě impozantního Chrámu Vasila Blaženého, uvidíme Kazaňský kostel a budeme mít čas na prozkoumání  známého  obchodního domu GUM. Ten zvenku září tisíci světýlek a uvnitř mohou návštěvníci obdivovat nádhernou vánoční výzdobu. Přímo před obchodním domem si zájemci budou moci v individuálním volnu zapůjčit brusle a vyzkoušet jedno z nejznámějších moskevských kluzišť. Poté budeme pokračovat v  prohlídce v srdci Ruska,  Kremlu ,  odkud je celá federace ovládána již po staletí. Zde uvidíme hlavní Chrámové náměstí se čtyřmi nádhernými pravoslavnými chrámy, sídlo prezidentského úřadu, hlavní  chrám Nanebevzetí Panny Marie i největší zvon na světě, Car .  Následně půjdeme k budově slavného  „Velkého divadla“,  Bolšoj těatr, a kolem  Státní dumy  se projdeme po ulici  Tverskaja , hlavní třídě s obchody a kavárnami, kterou lemují krásné měšťanské domy a paláce. Dorazíme až k památníku A. S. Puškina, kde budeme mít prostor k večeři a možnost ochutnat tak některé ruské speciality, popř. čas využít k nákupům. Ve večerních hodinách návrat na hotel s průvodcem nebo individuálně.
3. den: Dnešek věnujeme návštěvě jednoho z největších a nejkrásnějších pravoslavných chrámů a slavné Treťjakovské galerie. Budeme obdivovat panoramata Moskvy a nevynecháme ani prohlídku jedinečného moskevského metra. Dopravíme se do centra města a projdeme si  starou kupeckou  čtvrť Kitaj Gorod s množstvím historických domů a muzeí a zavítáme také do Parku Zaryadye s unikátní vyhlídkou na centrum Moskvy ze vznášejícího se mostu nad řekou. Poté se vydáme k ohromnému Chrámu Krista Spasitele, který  vévodí panoramatu řeky  Moskvy a jeho původní stavba měla oslavovat ruské vítězství nad Napoleonem. Stalin tento chrám nechal strhnout, současná budova je replikou z konce 90. let. Odpoledne si budeme moci užít návštěvu  světoznámé  Treťjakovské galerie, nejslavnějšího muzea v Moskvě, ve kterém uvidíme cenné ikony a obrazy ruských malířů od středověku až do počátku 20. století. Kolem galerie narazíme na velké množství restaurací a kaváren, v nichž se budeme moci po kulturním zážitku občerstvit. Na závěr dne nás čeká  okružní jízda  moskevským metrem, které je jedním z turistických magnetů města. Jeho  stanice jsou opravdovými uměleckými díly  a leckteré byly zapsány i na seznam světového dědictví  UNESCO .  Ve večerních hodinách návrat na hotel s průvodcem nebo individuálně.
4. den: Dnes se vydáme do parku Kolomenskoje, kde navštívíme carskou rezidenci. V odpoledních hodinách navštívíme vojenské muzeum Pobědy a ve večerních hodinách se podíváme do moderní čtvrti Moskva City. Po snídani pojedeme do parku Kolomenskoje , který byl oblíbeným místem pobytu a odpočinku mnohých carů. Budeme moci navštívit kopii dřevěného paláce cara Alexeje Michajloviče (původní se nedochoval) a budeme si moci představit, jak carská rodina žila. Park je oblíbeným místem relaxace pro místní, kteří zde v zimě sáňkují, lyžují nebo chodí na procházky. V parku se nachází několik dřevěných kostelů, které sem byly převezeny z jiných oblastí Ruska. Nejkrásnější stavbou je bezesporu sněhobílý kostel Nanebevzetí . V odpoledních hodinách se přesuneme do  velkolepého Muzea Vítězství  na Poklonné hoře, kde uvidíme i bojovou techniku z období druhé světové války na několika venkovních i vnitřních expozicích. Poté se vydáme do Moskva-City, které se nachází na Krasnopresněnském nábřeží . „Město ve městě“, jak je Moskva-City nazýváno, v sobě ukrývá nejvyšší budovu Evropy , která se nazývá Věž Federace. S průvodcem se do některé výškové budovy půjdeme podívat a vychutnáme si pohled na město z ptačí perspektivy. Návrat na hotel ve večerních hodinách.
5. den: Dle letového řádu po snídani individuální program nebo přímý přesun z hotelu na letiště a odlet zpět do Prahy. Po snídani v závislosti na letovém řádu možnost individuálního programu. Komu muzea nebudou po chuti, může volný čas využít k nákupům či si jen užít atmosféru města. Transfer na letiště a  odlet zpět do ČR .