Slovenské a maďarské termály s výlety (autobusem), ubytování malých penzionech/soukromí

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: privát Doprava: autokarem Strava: vlastní

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Slovenské a maďarské termály s výlety (autobusem), ubytování malých penzionech/soukromí

Vyhřejte si kosti.

Kam na podzim? Přece do slovenských a maďarských termálních lázní. Ty se poslední dobou stávají častým podzimním cílem českých turistů. Relaxační a léčebné pobyty jsou každým rokem populárnější. Slovensko láká především tím, že zde není jazyková bariéra a ceny jsou na celkem dobré úrovni.

Stravování: vlastní

k dispozici kuchyňky. Večeře individuálně v restauracích. V cestovní kanceláři lze objednat sterilovaná jídla.

Ubytování: privát

penzion a soukromí ve Veľkém Mederu, dvoulůžkové pokoje s příslušenstvím

Program zájezdu

1. den: odjezd v ranních hodinách, možnost nástupu v Brně. Předpokládaný příjezd do 13.30 hodin. VEĽKÝ MEDER – termální prameny vyvěrají z hloubky 1500 m o teplotě až 76,5ºC. Příznivě působí na kloubní poruchy, nemoci páteře, svalů a na celkovou regeneraci organismu. Rekonstruovaný moderní areál poskytuje služby ve svém krytém nebo kombinovaném bazénu s teplotou vody 32 až 37ºC. K dispozici rodinný zábavní bazén s atraktivní Vodní věží. Lze využít krytý plavecký bazén. Do něho jsou nutné koupací čepice. Bazény můžete využívat až do 21.00 hodin.
2. den: GYÖR – historické město čtyř řek s krásným barokním jádrem. Město bylo sídlem biskupa a svědkem korunovací maďarských králů, dodnes je chráněno hradbami. Moderní termální bezchlorové lázně byly otevřeny v roce 2003, když kronikáři zaznamenali léčivé účinky již ve středověku. Alkalická, hydrogen-uhličitanová, 67ºC teplá voda s vyšším obsahem jodidu tryská z hloubky dva tisíce metrů. K dispozici jsou vnitřní i venkovní bazény s léčivou vodou, vnitřní i venkovní rekreační a plavecké bazény (vířivky, tobogány, vodopády, kruhové proudy) s vodou teplou 29 až 37ºC. Samoobslužná restaurace nabízí místní speciality.
3. den: SZENTENDRE – největší skanzen v Maďarsku. Jednotlivé domy představují venkovskou architekturu různých maďarských regionů. Nechybí ani dřevěné zvonice, škola včetně někdejší výbavy. SZÉCHENYI – odpoledne pobyt v secesních termálních lázních. Vnitřní léčivé i venkovní termální bazény s vodou teplou 28 až 40o C, saunou a rychlou vodou.
4. den: VEĽKÝ MEDER – dopoledne koupání. V odpoledních hodinách odjezd, návrat do 22.00 hodin.