Slovenské řeky - 7denní voda - Podtatranské řeky

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: kemp Doprava: vlastní Strava: snídaně

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Slovenské řeky - 7denní voda - Podtatranské řeky

Zveme vás na vodácké dobrodružství k našim sousedům do krásného kraje pod Vysokými Tatrami. Pět vodáckých dnů si užijeme na čtyřech různorodých řekách. Nejprve se rozpádlujeme na široké a přehledné Oravě, odkud doplujeme na nejdelší slovenskou řeku – Váh, pro jehož splouvání jsme si vybrali jeho nejhezčí úsek od přehrady Liptovská Mara ke hradu Strečno. Váh zde v hlubokém údolí protéká Malou Fatrou a kdysi obávanými peřejemi Domašínského meandru. Dvě obří skaliska Margita a Besná, která naháněla hrůzu místním vorařům, byla sice později pro zlepšení splavnosti odstřelena, ale mohutné peřeje, které po nich zůstaly, dodnes zvyšují hladinu adrenalinu všem vodákům, kteří tudy proplouvají. Z Váhu si odskočíme na Čierny Váh, na malou podhorskou říčku s rychlým proudem a meandrovitým silně zarostlým korytem, která tolik připomíná náš podzimní Vavřinec. Ani zde nebude nouze o překvapení v podobě náhle se vynořivších překážek v těch nejnemožnějších místech. Od soutoku s Bielym Váhom u Kráľovej Lehoty začíná řeka Váh a po něm doplujeme až do našeho kempu u Liptovského Hrádku. Naší poslední splouvanou řekou bude Hron – vodáky nejnavštěvovanější slovenská řeka, na jejíž horní tok se přesuneme přes hřeben Nízkých Tater. A horské scenérie nás neopustí ani poslední den plavby, kterou zakončíme v příjemném kempu na břehu řeky. Tak ještě závěrečný táborák a po něm již druhý den vyrazíme zpátky do svých domovů.

Obtížnost sjížděných úseků do WW 1+ až WW 2, v závislosti na vodním stavu jde o svižně a rychleji tekoucí vodu s lehkými až středně obtížnými peřejemi, u Čierného Váhu se v řece mohou vyskytovat také padlé kmeny.
K přejezdům mezi řekami budeme používat vlastní, někde i místní přepravu.

V ZÁKLADNÍ CENĚ již i UBYTOVÁNÍ V KEMPECH, SNÍDANĚ a VYPŮJČENÍ NEOPRÉNOVÝCH BOT a NEPROMOKAVÝCH BUND !

Noclehů celkem: 6

Míst pobytu celkem: 3

Sjížděný úsek: Počet km: 105 Obtížnost: do WW1+

Používané lodě: Podle aktuálního vodního stavu buď stabilní 2místné nafukovací Pálavy nebo otevřené klasické dvoumístné plastové Vydry, případně trojmístné Tukany s třetí sedačkou pro porcelánka.

Minimální věk: Minimální věk účastníků u dětských skupin je 12 let, děti v doprovodu rodičů dle dohody.                                                        . ORGANIZACE PUTOVÁNÍ: Minimální počet účastníků v jedné skupině je 15 osob, maximální dle dohody. Denní sjížděné úseky jsou dlouhé cca 15–35 km. Plavba probíhá za účasti našich zkušených instruktorů, kteří zajišťují hladký průběh programu včetně instruktáže účastníků a proškolení před plavbou. Veškeré potřebné vybavení k plavbě – plastové nebo nafukovací kánoe, plovací vesty, pádla a vodotěsné sudy na uložení některých osobních věcí v lodích, jakož i jeho přepravu a přepravu osobních zavazadel během programu zajišťuje Sport-S. K dispozici účastníkům je i další sportovní a tábornické vybavení (volejbalový, fotbalový míč, petanque, frisbee, pivní sety, sekera, pila). Všichni účastníci musí umět plavat!

Fakultativní nabídka: Během plavby je možné navštívit lázně a termály nebo historické, kulturní a technické památky v okolí. Vstupné do navštívených objektů není zahrnuté do ceny.

Organizátor zájezdu: Sport-S si vyhrazuje právo rozhodnout s ohledem na bezpečnost všech účastníků vodáckých programů i z důvodu ochrany poskytovaného vybavení v případě nepříznivého vodního stavu o provedení následujících změn v programu: • Pokud je aktuální vodní stav nízký tak, že zabraňuje splutí zvolené řeky nebo úseku, může Sport-S stanovit náhradní trasu po jiné řece nebo úseku při zachování obdobných podmínek (termín, obtížnost, cena, apod.) nebo program zrušit. • Při vyšších vodních stavech a tudíž zvýšené obtížnosti sjížděné řeky může Sport-S nahradit obvykle používané vybavení – otevřené kánoe bezpečnějšími nafukovacími čluny (pálavy, orinoka), popř. stanovit náhradní trasu nebo program zrušit

Stravování: snídaně

V ceně je snídaně na tábořištích formou bufetu – zahrnuje obvykle čaj, kávu, pečivo, máslo nebo margarín, džem, sýry, uzeniny nebo paštiku, sladké pečivo nebo oplatku, případně ovoce.

Další stravování během dne nebo po doplutí buď z vlastních zásob nebo s využitím místního občerstvení na trase a v místě doplutí.

Doprava: vlastní

Dopravu na místo zahájení plavby a z místa jejího ukončení si účastníci zajišťují sami. Místa zahájení a ukončení plavby jsou dobře dostupná veřejnou dopravou.

Nástupní místa: Gaceľ - sraz v kempu Tilia

Ubytování: kemp

Ubytování na tábořištích a v kempech na břehu řeky ve vlastních stanech.

Program zájezdu

1. den: sraz v kempu Tilia v Gaceľu
2. den: Orava: po snídani přejezd vlakem do Horné Lehoty nebo Krivé, po instruktáži plavba zpět do kempu
3. den: Orava / Váh: po snídani plavba do Kraľovan na soutok s Váhem, vlakem do Vrútek a z Vrútek plavba do Strečna, návrat do kempu
4. den: Váh: po snídani přejezd auty do Kraľovan, vlakem proti proudu pod Liptovskou Maru do Ružomberku nebo Bešeňové, plavba do Kraľovan, přejezd do kempu v Liptovském Hrádku
5. den: Čierny Váh / Váh: po snídani přejezd auty pod přehradu Čierny Váh a plavba zpět do kempu
6. den: Hron: po snídani přejezd auty na horní Hron, plavba z Brezna nebo z Podbrezové, ukončení v kempu v Nemeckej
7. den: po snídani ukončení programu, volného času před cestou domů lze využít k návštěvě termálů nebo k výletu do blízkých Nízkých Tater