Turčianské Teplice - Slovenský ráj - železniční unikáty a jeskyně

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: hotel *** Doprava: autokarem Strava: snídaně

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Turčianské Teplice - Slovenský ráj - železniční unikáty a jeskyně

Hrad Strečno a údolí Váhu - trať SNP Turčianské Teplice - Banská Bystrica - Ochtinská aragonitová jeskyně – Rožňava - Dobšinská ledová jeskyně - Palcmanská Maša - Telgárt - Telgártská slučka - prameny Hronu - salaš Krajinka

Víkendový výlet za krásami Slovenského ráje a jeho unikáty.





Uvedená cena vstupů je orientační a jejich celková výše závisí na okolnostech (např. počasí) a rozhodnutí klienta. Klient nemusí absolvovat všechny prohlídky, zvolí si sám dle svého uvážení.





Čas odjezdu i příjezdu bude přizpůsoben trase, provozu a povětrnostním podmínkám. Je nutné počítat s odchylkou až dvě hodiny. Vše bude upřesněno v podrobných pokynech, které cestovní kancelář rozešle týden před odjezdem. Zastávky autobusu budou v souladu s platnými dopravními předpisy, maximálně po 3–4,5 hodinách jízdy v délce 15–45 minut dle potřeb řidiče.





Ostatní služby mohou být zajištěny v jazyce dané země či v angličtině. Charakter našich zájezdů určuje ke každému zájezdu průvodce, který může být klientům nápomocen.





Klienti budou služby čerpat v rámci skupiny cca 30–50 osob. Při nižším počtu zájemců než 30 osob se služba či zájezd nemusí uskutečnit.





Pro informace o vhodnosti zájezdu pro osoby s omezenou schopností pohybu se prosím obraťte na cestovní kancelář.





Zájezd pořádá a Cestovní kancelář Čile s. r. o., IČ: 06563431.

Program zájezdu

1. den: : Ráno odjezd z ČR, Česká Třebová okolo 4.30 hod. směrem Olomouc a Žilina. Ráno zastávka pod hradem Strečno , zájemci o krásný výhled do údolí Váhu si vystoupají k hradu. Přejezd do Turčianských Teplic , odkud pojedeme po unikátní trati SNP do Banské Bystrice. Tento železniční unikát nabízí k projetí 22 tunelů o celkové délce přes 12 km vč. nejdelšího tunelu u Harmance o délce 4.698 m. V Banské Bystrici nasedneme zpět do autobusu a předeme do Slovenského ráje, nejdříve nás čeká Ochtinská aragonitová jeskyně (UNESCO) unikátní jeskyně, jediná svého druhu v Evropě. Prohlídka i jeskyně je dlouhá 300 m, má cca 104 schodů a teplota je do 8 stupňů. Navečer přejezd na ubytování do Rožňavy . Individuální procházka tímto starým hornickým městem ze 13 století, či volný čas na večeři. Hotel je v centru města.
2. den: : Po snídani odjezd k Dobšinské ledové jeskyni , prohlídka jedné z nejkrásnějších ledových jeskyní na světě. Zastávka u vodní nádrže Palcmanská Maša a na závěr Telgárt s železničním unikátem, tzv. Telgártskou slučkou. Telgartský viadukt - (délka 86 m) a nejnáročnější železniční technické dílo Slovenska - Telgártská smyčka - spirálovitý Telgártský tunel dlouhý 1239 m s poloměrem oblouku 400 m v blízkosti nejvyššího železničního bodu Slovenska na tratích s normálním rozchodem (960 mnm). Procházka k pramenům řeky Hron. Cestou zpět salaš Krajinka , kde se podíváme zblízka na původní život na salaši a zpravování ovčího mléka tradičním způsobem. Můžeme si také zakoupit tradiční zejména sýrové výrobky (pečivo, žinčica, brynza, korbáčiky, pareničky). Odjezd do ČR, návrat ve večerních hodinách, Česká Třebová okolo 23. hodiny.