Julské Alpy sever - s turistikou, Triglav (hotel Špik**** s polopenzí)

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: hotel **** Doprava: autokarem Strava: polopenze

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Julské Alpy sever - s turistikou, Triglav (hotel Špik**** s polopenzí)

Možnost dvoudenního výstupu na Triglav.

Vysokohorské putování v oblíbených Julských Alpách, které jsou nejvyšším pohořím ve Slovinsku, s možností krácení jednotlivých tras. Naopak zdatnější účastníci budou mít možnost výstupu na nejvyšší vrchol Julských Alp Triglav 2864 m. Celé území je neobyčejně bohaté na pestrou alpskou květenu. Trasy jsou vedeny i v oblasti Triglavského národního parku.

Stravování: polopenze

polopenze (bohatá bufetová snídaně i večeře).

Ubytování: hotel ****

Alpine Špik**** hotelový wellness resort Alpine Špik, dvoulůžkové pokoje s příslušenstvím.

Program zájezdu

1. den: odjezd v podvečerních hodinách, možnost nástupu v jižních Čechách. Noční přesun přes Rakousko do Slovinska.
2. den: PRISOJNIK/MOJSTROVKA * túra ze sedla VRŠIČ – podle zdatnosti jednotlivých účastníků. VRŠIČ 1611 m – nejvýznamnější horské sedlo, vynikající východiště hřebenových túr. Krácená túra: lehký výstup na vrchol Sleme.
3. den: ŠPIK * túra Kranjska Gora 850 m – Koča v Krnici – Špik 2472 m – Kačji graben – Kranjska Gora, 9 hodin, převýšení 1622 m. Okružní trasa na jeden z nejvyšších vrcholů Julských Alp. ŠPIK – dominanta severních Julských Alp, panoramatický výhled. Krácená túra: LAGHI DI FUSINE – romantická procházka jedinečnou přírodní rezervací k jezerům. PLANICE – skokanské můstky.
4. den: BOVŠKI GAMSOVEC * túra Aljažev dom 1015 m – sedlo Luknia 1758 m – vrchol Bovški Gamsovec 2392 m – Sovatna – Aljažev dom a zpět, 10 hodin, převýšení 1380 m. Bovški Gamsovec – nádherné výhledy na Triglav a jeho známou severní stěnu. Krácená túra: bez výstupu na vrchol, turistika v údolí.
5. den: VOGEL * lanovkou ke SKI hotelu do výšky 1540 m, túra na Vogel – Dom na Komni – Savica, 7 hodin. Krásné výhledy na Julské Alpy i s jejich dominantou Triglavem. Krácená túra: VOGEL – lanovkou a nenáročná túra, návrat dolů opět lanovkou. SAVICA – vycházka k 60 m vysokému vodopádu. BOHINJSKÉ JEZERO – klidné ledovcové jezero, možnost vykoupání. V podvečerních hodinách odjezd, noční přesun.
6. den: Návrat v ranních hodinách.