Slovinsko v kostce

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: různé Doprava: autokarem Strava: snídaně

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Slovinsko v kostce

Zažijte s námi krásné dny v zemi, která je stále ještě opomíjená, ale nabízí nejednu přírodní i historickou zajímavost. Nachází se zde vše, co si můžete pro svoji pohodovou dovolenou přát. Hlavní výhodou Slovinska je jeho skvělá dostupnost. Vzdálenosti mezi jednotlivými letovisky je velmi krátká, proto se bez problému za chvilku dostaneme z národního parku v centru hlavního města.

Program: 1.den: Odjezd z ČR ve večerních hodinách.

2.den: V ranních hodinách příjezd do Postojne, kde budeme mít možnost si prohlédnou jedny z největších krasových jeskyní v Evropě – jeskyně Postojna. Poté přejedeme autobusem do hlavního města Slovinska – Ljubljana. S místním průvodcem si projdeme centrum Ljubljany a v průběhu prohlídky budete mít možnost vyjet pozemní lanovkou na Ljubljanský hrad. V podvečerních hodinách příjezd na ubytování v proslulém sportovním centru Kranjska Gora.

3.den: Po snídani pojedeme autobusem k soutěsce Vintgar, kterou protéká říčka Radovna a vytváří nádherné přírodní scenérie. Procházka soutěskou je velmi atraktivní a fyzicky nenáročná. Po prohlídce soutěsky navštívíme další turistickou atrakci Julských Alp – Bohinjské jezero, které je největší slovinské sladkovodní jezero. Při naší cestě nemůžeme vynechat jeden z turistických symbolů Slovinska – Bled. Budeme mít možnost se projít kolem proslulého Bledského jezera, vystoupat 140 m nad hladinu jezera k Bledskému hradu, ze kterého je nejkouzelnější pohled na malý ostrůvek s kostelíkem uprostřed jezera. Na zpáteční cestě do hotelu se ještě zastavíme v Planici, kde uvidíme jeden z mamutích můstků pro lety na lyžích. Zde bude možnost si prohlédnout muzeum Nordic centra Planica. Ubytování opět ve středisku Kranjska Gora.

4.den: Po snídani odjezd do druhého největšího slovinského města Maribor. Zde se projdeme kolem domu, u kterého roste "Stara trta", v průvodcích označovaná jako nejstarší rostlina vinné révy na světě, stará 400 let. Odpoledne odjezd do ČR.

5.den: Návrat v cca 1:00 hod

Doprava: autokarem

Nástup / Výstup: PRAHA – 20:00 PROTI HLAVNÍMU VLAKOVÉMU NÁDRAŽÍ, PARKOVIŠTĚ U SKLENĚNÝCH KOPULÍ
JIHLAVA – 21:30 TŘÍDA LEGIONÁŘŮ/PARKOVIŠTĚ ZA BILLOU
BRNO – 23:00 UL. ROOSVELTOVA U JANÁČKOVA DIVADLA
MIKULOV – 00:00 ČERPACÍ STANICE SHELL, U HOTELU MARCINČÁK

ČASY ODJEZDŮ JSOU POUZE ORIENTAČNÍ. CESTOVNÍ KANCELÁŘ SI VYHRAZUJE PRÁVO NA ZMĚNY ČASŮ ODJEZDŮ

Pro pořádání zájezdu je stanoven minimální počet účastníků zájezdu na 32 osob, pokud není ve smlouvě o zájezdu, nebo v potvrzení o zájezdu uvedeno jinak. Vega Tour s.r.o. má právo zrušit zájezd do 7 dní před nástupem na zájezd při nenaplnění požadovaného počtu účastníků.