To nejlepší ze Slovinska + WELLNESS (autobusem)

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: hotel *** Doprava: autokarem Strava: snídaně

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

To nejlepší ze Slovinska + WELLNESS (autobusem)

Relaxační poznávací zájezd s průvodcem, který vás zkušeně a spolehlivě provede krásami Slovinska. Navštívíte jezera Bohinj a Bled i náherné Škocjanské jeskyně. Projdete se soutěskou Vintgar i jedinečnou pasteveckou osadou Velká Planina. A na závěr si užijete relax v termálních lázních v Moravských Toplicích. Prožijte s námi Slovinsko od přírody až po wellness!

Program může být přizpůsoben aktuálním okolnostem na místě. Časy příletu a odletu jsou určeny aktuálním letovým řádem. Ubytování je vždy možné po 14. hodině, do této doby je možné si na hotelu uschovat zavazadla.


V případě individuálního zájmu můžete absolvovat jen vybranou část programu a sejít se později na určeném místě srazu nebo se vrátit na hotel samostatně.


Průvodce neprovádí klienty uvnitř památek, pokud není v programu uvedeno jinak.

Cestovní pojištění: Srovnání pojištění

Stravování: snídaně

V lázních Vivat bude podávána večeře formou bufetu.

Ubytování: hotel ***

V hotelu Vivat v Moravských Toplicích má každý host na pokojích nachystaný župan. Do plavek se převlékne na pokoji a uzavřeným koridorem přechází do areálu, kde jsou bazény. Jsou zde dva vnitřní bazény s čirou termální vodou a dva venkovní + jeden vnitřní a jeden venkovní s černou termální vodou.

Program zájezdu

1. den: V brzkých ranních hodinách odjezd z ČR, příjezd k jezeru Bled a odpolední prohlídka jeho okolí. Odjezd z Ostravy v brzkých ranních hodinách (předpokládaný čas odjezdu ve 3:15 hod) přes Vídeň, Graz a Klagenfurt do slovinského městečka Bled, které se nachází u překrásného jezera. Toto nádherné místo v blízkosti národního parku Triglav bylo oblíbeným letním sídlem královské rodiny a politiků celé Evropy. Po příjezdu se projedeme lodí po bledském jezeře , na kterém se nachází ostrov s kostelem Nanebevzetí (ze 13. století), a navštívíme Bledský hrad, který se tyčí ve výšce 139 metrů n. m. nad jezerem. V podvečerních hodinách přejedeme na ubytování.
2. den: Dnes se vypravíme k Bohinjskému jezeru. Lanovkou vyjedeme na horu Vogel, navštívíme vodopád a projdeme se soutěskou. Po snídani projdeme nádhernou soutěskou Vintgar – průrvou ve skalách, 1,6 kilometrů dlouhou, s říčkou Radovna s vodopády a bazénky s peřejemi. Poté odjedeme k dalšímu krásnému jezeru této oblasti – k Bohinjskému jezeru. Lanovkou vyjedeme na horu Vogel (1 922 metrů n. m.), odkud se nám vyskytne nádherný výhled na Julské Alpy. Zde si uděláme krátkou zastávku, při které můžete ochutnat místní ovčí sýr, a poté co se vrátíme zpět, vystoupáme k nejnavštěvovanějšímu slovinskému vodopádu Savica.
3. den: Celodenní návštěva jihozápadního Slovinska. Škocjanské jeskyně a Predjamský hrad. Dnes se vypravíme na jihozápad Slovinska a navštívíme Škocjanské jeskyně. Je to největší podzemní prostor v Evropě a jeden z největších na celém světě. Prohlídková trasa měří 2,5 kilometru. Poté navštívíme asi 30 kilometrů vzdálený Predjamský hrad, jeskynní hrad, takřka nedobytné útočiště. Je situován uprostřed vápencového útesu vysokého 123 metrů n. m. přímo ve vchodu do jeskyně. Po návratu na ubytování individuální volno k procházkám kolem jezera či k večeři v některé z místních restaurací.
4. den: Celodenní výlet do hlavního města Lublaně. Ráno se přesuneme do hlavního města Slovinska, do Lublaně. Prohlédneme si historické centrum města , na jehož současné podobě se nejvíce podílel světoznámý architekt Plečnik. Prohlédneme si Prešernov trg, půvabný Trojitý most, františkánský kostel, nábřeží Ljubljanice, Robovu fontánu tří kraňských řek, obuvnický most a další pamětihodnosti města. Budeme mít čas i na oběd, který si v klidu vychutnáme v některé s místních restaurací. Odpoledne nás čeká milá zastávka - navštívíme městečko Žalec , které se pyšní světovou raritou - vůbec první pivní fontánou na světě. Díky jeho poloze uprostřed vyhlášené chmelařské oblasti je město známé pro piva, která se zde stáčejí a která společně ochutnáme. Na nocleh přejedeme do termálních lázní v Moravských Toplicích, kde nás čeká večeře formou bufetu.
5. den: Celodenní pobyt v termálních lázních hotelu Vivat**** Superior. V termálních lázních Vivat se nachází dva vnitřní bazény s čirou termální vodou a dva venkovní bazény s čirou termální vodou. Dále se v areálu nachází jeden vnitřní a jeden venkovní bazén s černou termální vodou. Černá termální voda je právě zvláštností – je vysoce koncentrovaná, kalná, slaná a lehce zapáchá naftou. Byla objevena v 50. letech na Prekmurských loukách zvaných „bereki“. Při pokusných vrtech místo ropy vytryskla z hloubky 1 500 metrů horká voda s teplotou kolem 42 °C. Brzy bylo zjištěno, že koupele v této vodě dodávají tělu energii, zlepšují průchodnost cév, zmírňují napětí a zrychlují opalování. Druhý pramen (čirá termální voda), který se tu nachází, má vliv hlavně na kloubová onemocnění. V areálu, kde jsou bazény, se nachází i bufet, který nabízí občerstvení. Máte možnost si zakoupit pití nebo si vybrat z několika druhů teplých a studených jídel. Při koupání nebo odpočinku ve vířivkách si ta můžete dát kávu nebo skleničku, popř. jídlo. Navečer nás potom čeká večer formou bufetu.
6. den: Po snídani odjezd do ČR. Příjezd do ČR v pozdních odpoledních hodinách.