Costa del Sol - Poznávací zájezd ANDALUSIE ****

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: hotel **** Doprava: letecky Strava: polopenze

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Costa del Sol - Poznávací zájezd ANDALUSIE ****

Tento náš zájezd je zaměřen na poznání nádherné pohádkové oblasti Andalusie. Navštívíme světově proslulá místa s maurskou historií, jako jsou Granada, Sevilla, ev. Cordoba, ale i bílá andaluská městečka, často neuvěřitelně rozložená na skalních útesech. Zájezd si zpestříme výlety do zajímavých přírodních oblastí
(např. NP Torcal, skála Gibraltar).

1.DEN – Odlet z Prahy, přílet do Andalusie.
2.DEN – Procházka v PŘÍRODNÍM PARKU TORCAL DE ANTEQUERA , kde vápencové skály tvoří rozsáhlé skalní městečko.
Území je chráněnou krajinnou oblastí kvůli hojnému výskytu vzácných rostlin. ANTEQUERA – zastávka u unikátní památky – dolmenů na okraji městečka. Prohlídka města CORDOBA , jednoho ze skvostů Andalusie se spoustou zajímavých památek – katedrála/mešita, římský most, židovská čtvrť aj.
3.DEN - Výlet do srdce Andalusie – města GRANADA (UNESCO) - zasazeného do přírody na úpatí pohoří Sierra Nevada s pohádkově krásnými památkami z doby maurské nadvlády – palác Alhambra, letohrádek Generalife se zahradami, pevnost Alcazaba, čtvrť Albaicín se širokým výhledem aj. (vstup cca 900 Kč –není zahrnut v ceně zájezdu).
4.DEN – Odjezd brzy ráno na dlouhý výlet za dalšími jedinečnými místy Andalusie. Zastávka v romantickém městečku VEJER DE LA FRONTERA – půvabné "bílé městečko" s krásnými vyhlídkami. Prohlídka centra města CÁDIZ – malebné bílé město ležící na úzkém poloostrově, významný přístav, pěkná katedrála, příjemné promenády. Na závěr zastávka ve "městě cherry" – Jerez de la Frontera.
5.DEN – Pobyt u moře. Pro zájemce půldenní výlet vláčkem (jízdné cca 3,6 Eur jedna cesta) s průvodcem do nedalekého města MALAGA – přímořské historické město s mohutnou katedrálou, maurskou pevností a rodným domem Pabla Picassa.
6.DEN – Prohlídka GIBRALTARU – britská kolonie s bezcelní zónou, výlet na mohutnou skálu s pevností a s výhledy na africký kontinent. Jediná volně žijící kolonie opic v Evropě. Přejezd přes hory do oblasti bílých městeček a návštěva Rondy. RONDA – malebné nad skalní rozsedlinou rozložené městečko, které upoutá každého návštěvníka svou roztomilostí.
7.DEN – Pobyt u moře nebo možnost fakultativního výletu do Sevilly (není zahrnut v ceně). SEVILLA (UNESCO) - město přezdívané pro svou krásu perlou Andalusie s třetí největší katedrálou v Evropě, s překrásným romantickým zámkem v maurském slohu a bílou židovskou čtvrtí.
8.DEN – Transfer z hotelu na letiště a odlet do Prahy.

Poloha: Hotelový komplex situovaný v pečlivě udržované zahradě se nachází v klidnější části letoviska Fuengirola. Hotel Monarque Fuengirola Park se nachází cca 150 metrů od železniční stanice Torreblanca. Od letiště ve městě Malaga je vzdálen cca 25 km. Nákupní možnosti, bary a restaurace najdete cca 500 m od hotelu.

Pláž: Krásná, písčitá pláž se nachází jen pár kroků od hotelu cca 150 m, kam se dostanete přes místní komunikaci, popř. lze využít hotelový podchod. Lehátka a slunečníky jsou na pláži za poplatek. (cca 9 Eur - 2x lehátko + slunečník).

Akce: Vhodné pro aktivní seniory, kterým nevadí náročnější program.

Stravování: polopenze

Polopenze formou švédských stolů vč. sklenice vody a vína k večeři

Ubytování: hotel ****

Vybavení: Vstupní hala s recepcí otevřena 24 hodin denně, hlavní restaurace, bar, snack bar, kavárna, herna, půjčovna kol, zahrada, Wi-Fi připojení k internetu, bazén (lehátka a slunečníky zdarma), vnitřní bazén, spa (za poplatek), parkoviště..

Vybavení pokojů: Pokoje s vlastním sociálním zařízením jsou vybaveny klimatizací, telefonem, satelitní TV, Wi-Fi, fénem, trezorem (za poplatek), balkonem nebo terasou.