Andalusie, památky UNESCO a přírodní parky

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: hotel Doprava: letecky Strava: polopenze

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Andalusie, památky UNESCO a přírodní parky

Perly maurské architektury (UNESCO): Sevilla, Cordóba, Granada a komplex maurských paláců Alhambra i nejstarší megalitické stavby Evropy a Gibraltar, turistika v přírodním parku El Torcal a Sierra de Grazalema, bílé vesnice, Ronda, kolébka corridy či pravěké jeskyně, vína i sherry, tapas i mořské plody a rytmy flamenca, to je Andalusie.

Torcal - park El Torcal - NP Fuente de Piedra - Sevilla - NP Doňana - Jerez de la Frontera - Cádiz - Gibraltar - Torremolinos - Ronda - Córdoba - Granada - Alhambra


Doprava: letecky

Praha

Ubytování: hotel

ubytování je zajištěno v hotelech 2x vnitrozemí, 1x u Sevilly, 4x Torremolinos ve dvoulůžkových pokojích s vlastním příslušenstvím. Možno zajistit ubytování 3.osoby na přistýlce bez slevy.

Program zájezdu

1. den: Odlet z Prahy do Malagy , transfer do hotelu, večeře.
2. den: Snídaně. Výlet do pohoří Torcal: Antequera (původně římská Anticaria) s maurskou pevností a řadou kostelů, turistika v přírodním parku El Torcal - vápencové skály a probouzející se jarní květena a orchideje nebo barvy podzimu v jedné z nejpůsobivějších krasových krajin Evropy - ráj botaniků a fotografů. Návrat na ubytování, večeře.
3. den: Snídaně. Mandloňová cesta přes NP Fuente de Piedra (sušenky „mantecados“) do perly Andalusie Sevilly, kdysi nejbohatší město Španělska, katedrála, věž La Giralda, Alcázar, rezidence emirů, zahrady Reales Alcázares, patia a radnice a paláce zdobené azulejos, židovská čtvrť Santa Cruz, atmosféra obchodních uliček, zahrady Maria Luisa, moderní čtvrť výstaviště, odjezd na ubytování u Sevilly, večeře.
4. den: Snídaně. Cesta podél NP Doňana, Jerez de la Frontera, město proslavené jezdeckou španělskou školou a vínem sherry, ochutnání sherry, přístav El Puerto de Santa Maria. Cádiz, katedrála a zahrady, pozdrav Atlantiku a bílému pobřeží Costa de la Luz, variantně dle počasí návštěva Gibraltaru, britské kolonie s pevností střežící průliv mezi Evropou a Afrikou, Gibraltarská skála, fakultativně terénními vozy na vrchol, vyhlídka na Afriku, opice makaky, ubytování v Torremolinos, večeře.
5. den: Snídaně. Cesta pohořím Sierra de Ronda do městečka Ronda, kolébka corridy a město Hemingwaye, kaňon Tajo, býčí aréna a muzeum corridy, ochutnání místních specialit a vína nebo turistická procházka do kaňonu řeky s výhledy na Rondu, cestou bílých vesniček pueblos blancos, návštěva geologického divu Andalusie propasti Garganta del Chorro, krásná turistika 4km, ev. koupání na Costa del Sol, Návrat na ubytování, večeře. Večer možnost zhlédnutí vystoupení flamenca – jedinečná podívaná (30EUR s nápojem).
6. den: Snídaně, individuální volno, pobyt u moře, veřeče. Fakultativně maurská cesta na sever Andalusie, návštěva dolmenu Dolmen de Menga (národní kulturní památka – nejzachovalejší dolmen Evropy), zastávka v oblasti vína a keramiky azulejos Montilla, možnost nákupu specialit a vína, Córdoba, maurské město na řece Guadalquivir, židovská čtvrť, Mezquita (mešita přestavěná na katedrálu), kouzelné uličky, na jaře vyzdobená nádvoří na Slavnost pátií, rozsáhlé zahrady, Alcázar s pevností katolických králů, arabský trh, stříbrné filigránové šperky. Nebo individuálně vlakem do Benalmadeny (hrad, Akvárium nebo lanovkou do hor Mijas s turistickými trasami) nebo vlakem do Malagy (historické centrum, Picasso).
7. den: Snídaně. Celodenní výlet do města Granada, jedno z nejkrásnějších měst světa, zasněžené vrcholky Sierra Nevada, prohlídka komplexu paláců, pevností a zahrad maurských vládců – Alhambra a zahrady Generalife, jedinečná maurská architektura (využití světla, vody a ornamentů); jedinečný Lví dvůr, královský palác, uličky Albaicínu a maurská historie, cesta krajem bílých horských vesniček Las Alpujarras, návrat na ubytování, večeře.
8. den: Snídaně. Po pobřeží Costa del Sol na Balkón Evropy a za bílými vesničkami, Frigiliana (keramiky s arabskými ornamenty) a turistika v kaňonu s levadou nebo maurská zřícenina s úchvatnými výhledy, Nerja na vysokém útesu nad mořem, pravěká jeskyně Cueva de Nerja, nazývaná přírodní katedrála Andalusie, vyhlášené pochoutky tapas – možnost ochutnání, Malaga, přístav od dob Féničanů, katedrála přezdívaná Jednoruká, sbírky Nadace Picassa, maurský hrad Alcazaba z 8. až 11. stol. se zahradami, archeologické muzeum, ruina hradu Castillo de Gibralfaro, večerní atmosféra, transfer na letiště, odlet do Prahy v pozdních nočních hodinách.
9. den: Přílet do Prahy v brzkých ranních hodinách.