Andalusie Toledo Madrid

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: hotel *** Doprava: letecky Strava: snídaně

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Andalusie Toledo Madrid

Sevilla – Córdoba – Granada – Madrid – Toledo - Málaga

Ubytování: hotel ***

ubytování je zajištěno v hotelech *** ve dvoulůžkových pokojích s vlastním příslušenstvím. Možno zajistit ubytování 3.osoby na přistýlce bez slevy.

Program zájezdu

1. den: Odlet z Prahy do Malagy, transfer do hotelu na pobřeží Costa del Sol .
2. den: Po snídani odjezd do hlavního města Andalusie – Sevilly , na kterém je dodnes znát, že se svého času jednalo, díky monopolu na obchodování s „Novým světem“, o jedno z nejbohatších měst světa. Panoramatická jízda přes parky Marie Luisy – areál Iberoamerické výstavy z roku 1929 se zastávkou u hlavního pavilonu – Plaza de Espaňa. Procházka po historickém centru (UNESCO), mezi nejznámější památky patří Palác San Telmo – sídlo Andaluské vlády, Zlatá věž, Indický archiv, který ukrývá veškeré dokumenty spjaté s objevováním a kolonizováním Nového světa, královský palác Alcazar – nejdokonalejší ukázku mudejarského stavebního slohu a zároveň nejdéle kontinuálně používání královský palác na světě, největší gotická katedrála na světě, která se může pochlubit mnoha poklady z nichž nejznámější je hrob Kryštofa Kolumba. Ubytování v Seville nebo okolí.
3. den: Po snídani přejezd do Córdoby – města, které zažilo zlatou éru maurské říše Al-Andalus, jako hlavní centrum Córdobského emirátu a chalifátu. Z tohoto období se zachovala unikátní světová památka – Mezquita („mešito-katedrála“) – impozantní hlavní mešita, v jejímž středu v XVI. století vyrostla katolická katedrála. Město osloví své návštěvníky také pitoreskní „juderíou“ – židovskou čtvrtí s krásnými květinami nazdobenými patii, jedinou andaluskou historickou synagogou, nádhernými zahradami paláce Alcázar de Reyes Católicos nebo Římským mostem. Odpoledne přejezd do Granady , ubytování v Granadě nebo okolí. Fakultativně typické představení flamenca v jeskyni spojené s noční procházkou romantickou čtvrtí Albaycín.
4. den: Snídaně. Prohlídka Granady a Ahlambry. Alhambra je nejzachovalejší památka v podobě maurského palácového města z období XIV. století na světě, a proto bývá často označována za osmý div světa. Prohlídka komplexu s průvodcem (v ceně zájezdu) zahrnuje návštěvu paláců rodu Nazarí, paláce Karla V., zahrad Parta, letohrádku Generalife a zahrad Generalife. V historickém centru Granady se nachází krásná katedrála, jíž dominuje Capilla real – Královská kaple – místo posledního odpočinku nejvýznamnějších panovníků španělské historie – Isabely Kastilské a Ferdinanda Aragonského. Během volného času možnost nákupů v maurském bazaru Alcaicería nebo vyzkoušení typických tapas. Přejezd na ubytování v Madridu nebo okolí.
5. den: Snídaně. Celodenní prohlídka španělské metropole Madridu  – Puerta del Sol – vstupní brána do historického jádra, Plaza Mayor – hlavní centrum španělského impéria, dějiště oslav, královských pohřbů i korunovací, stejně jako třeba býčích zápasů, katedrála Almudena, královský palác, Plaza Espaňa, kterému dominuje pomník slavného spisovatele Cervatese a jeho hrdinů Dona Quijota a Sancho Panzy. Neoblíbenější rekreační zóna Madriďanů – park Retiro. Odpoledne individuální volno s možností návštěvy památek nebo slavných muzeí Museo de Prado či Museo de Riena Sofía (moderní umění). Ubytování v Madridu či okolí.
6. den: Snídaně. Odjezd do Toleda, města známého židovskou i křesťanskou kulturou, později také hlavního města španělské katolické církve i neblaze proslulé španělské inkvizice a také rodiště věhlasného malíře El Greca – město je plné jeho děl. Prohlídka historické části města: náměstí Plaza Zocodover, katedrála, která je jednou z nejhonosnějších a nejbohatěji zdobených na celém světě, židovská středověká synagoga, pevnost Alcázar. Individuální volno. Odjezd na pobřeží Costa del Sol, ubytování.
7. den: Snídaně, individuální volno na pobřeží Costa del Sol, večeře.
8. den: Snídaně, po opuštění pokojů odjezd na letiště spojený s návštěvou atraktivního města Málaga a jeho prohlídkou. Bývalá fénická obchodní kolonie, která nabízí spoustu zajímavostí a turistických atrakcí – katedrála přezdívaná „jednoruká dáma“, římské divadlo, maurský hrad Gibralfaro a pevnost Alcazaca, rodný dům Pabla Picassa, muzeum Picasso, vyhlášené nákupní třídy a nádherné přístavní části lákající k procházkám. Po prohlídce města transfer na letiště. Odlet do Prahy.