Barcelona pro rodiče a děti (letecky z Prahy)

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: hotel *** Doprava: letecky Strava: snídaně

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Barcelona pro rodiče a děti (letecky z Prahy)

Barcelona pro malé i velké? Výborný nápad! Poznejte světovou metropoli s ilustrovaným cestovatelem Vašíkem, dopřejte si společné chvíle plné zábavy i poučení a ukažte dětem, že cestování není nuda! Mořské akvárium, jízda lodí a lanovkou, pláž Barcelonetta a Gaudího bláznivé stavby. I tohle vás čeká. Připravte se na rodinné zážitky!

Program může být přizpůsoben aktuálním okolnostem na místě. Časy příletu a odletu jsou určeny aktuálním letovým řádem. Ubytování je vždy možné po 14. hodině, do této doby je možné si na hotelu uschovat zavazadla.


V případě individuálního zájmu můžete absolvovat jen vybranou část programu a sejít se později na určeném místě srazu nebo se vrátit na hotel samostatně.


Průvodce neprovádí klienty uvnitř památek, pokud není v programu uvedeno jinak.

Podmínky pro přepravu zavazadel: Zavazadlo v ceně zájezdu:  kabinové zavazadlo o rozměrech 40 x 20 x 25 cm (toto zavazadlo patří na palubu letadla, rozměry jsou včetně držadla, postranní kapsy a koleček)

Zavazadlo v ceně zájezdu:  odbavované zavazadlo o rozměrech 55 x 40 x 20 cm a max. hmotnosti 10 kg (toto zavazadlo bude odbaveno do podpalubí)

Zavazadlo za příplatek 2 600 Kč:  odbavované zavazadlo o hmotnosti do 20 kg (toto zavazadlo bude odbaveno do podpalubí)


Podmínky vždy platí pro jednoho cestujícího, pokud není uvedeno jinak.

Hmotnosti zavazadel nelze sčítat.

Každý pasažér musí mít své vlastní zavazadlo dle uvedených podmínek. Zavazadlo k odbavení (pokud není v ceně) lze objednat nejpozději 30 dní před termínem zájezdu.

Vstupné: Tyto vstupenky do vybraných památek a případné fakultativní výlety si můžete před zájezdem u nás přiobjednat. S možností prohlídky je počítáno v programu zájezdu. Klienti, kteří se prohlídky nezúčastní, mohou tento čas využít např. vlastním volným programem:

Camp Nou

Dospělý 860.00 Kč
Dítě 700.00 Kč
Senior 760.00 Kč

Parc Güell

Dospělý 330.00 Kč
Dítě 240.00 Kč
Senior 240.00 Kč

Výletní plavba lodí z přístavu Port Vell

Dospělý 300.00 Kč
Dítě 130.00 Kč
Student 250.00 Kč
Senior 250.00 Kč

Sagrada Familia (bazilika)

Dospělý 850.00 Kč
Student 800.00 Kč
Senior 700.00 Kč
Jiný 800.00 Kč

Cestovní pojištění: Kooperativa A (50 Kč / den / osoba)
Kooperativa B Evropa (100 Kč / den / osoba)
Slavia A - Travel Standart 2.0 + STORNO (50 Kč / den / osoba)
Slavia B - Travel Plus 2.0 + STORNO (76 Kč / den / osoba)
Slavia C - Travel Exclusive 2.0 + STORNO (96 Kč / den / osoba)
Srovnání pojištění

Stravování: snídaně

snídaně v hotelu jsou podávány formou bufetu
během dne bude možné zakoupit jídlo na místech s možností občerstvení
poblíž hotelu je možnost individuálního stravování v místních restauracích

Ubytování: hotel ***

ubytování v hotelu v jednolůžkových a dvoulůžkových a dle dostupnosti i třílůžkových pokojích s vlastním soc. zařízením

Program zájezdu

1. den: V závislosti na čase příletu bude následovat program s průvodcem. Po příletu do Barcelony se dopravíme na hotel, kde se ubytujeme. Na začátku vás seznámíme s ilustrovaným Vašíkem a předáme vám tajný cestovatelský deník, se kterým budeme pracovat po celou dobu zájezdu. V Barceloně nás přivítají papoušci, a pak už začne to pravé dobrodružství - poznáme, jaké to je, ocitnout se mezi žraloky! Poté, co se ubytujeme v hotelu, přejedeme do centra města a naše první seznámení s Barcelonou proběhne prostřednictvím procházky k moři, která povede krásným  Parkem de la Ciutadella, plným papoušků. V odpoledních či podvečerních hodinách se zájemci navštívíme jeden z největších mořských světů v Evropě  – L’Aquarium de Barcelona,   které se nachází přímo v přístavu Port Vell. Objevíte zde nejrůznější druhy živočichů a rostlin žijících ve Středozemním moři, projdete se 80 metrů dlouhým podmořským tunelem, kde přímo nad hlavami návštěvníků proplouvají žraloci a zábavnou formou se dozvíte spoustu zajímavostí o životě pod mořem.
2. den: Druhý den zájezdu se projdeme barevným světem Gaudího geniality – Parkem Güell, navštívíme nejlákavější místa v Barceloně, ochutnáme místní dobroty a poznáme město z mořské hladiny. V dopoledních hodinách společně navštívíme Gaudího  Parc Güell. Jedná se o rozlehlý park s mnoha uměleckými díly slavného architekta, ze kterých dýchá velká autorova kreativita a představivost. Krásně se zde snoubí příroda s uměním a vy budete mít možnost si tuto krásu vychutnat. Je odtud také nádherný výhled na celé město a moře. Nachází se zde nejznámější Gaudího symbol – salamandr .   Poté se přesuneme do centra města, kde naši prohlídku začneme na největším barcelonském náměstí  Plaça de Catalunya , dále se zastavíme u Fontány Canaletas, o které se říká, že kdo se z ní jednou napije, už navždy bude Barcelonu milovat a bude se sem rád vracet. Pokračovat budeme na nejznámější a nejrušnější ulici v Barceloně, Las Ramblas, se spoustou drobných obchůdků, živých soch, pouličních muzikantů, malířů a turistů z celého světa. Zastavíme se také na největším městském trhu  La Boquería, který je známý nejen velkým množstvím nabízených potravinářských produktů, ale také vysokou kvalitou zboží a určitě zde ochutnáme nějakou z místních dobrot (tapas, cizokrajné ovoce či výtečné ovocné džusy). Během prohlídky zhlédneme i obří sochu Ravalského kocoura . Dále navštívíme historickou gotickou čtvrť Barcelony  s její katedrálou a královským náměstím (Plaça Reial) a naši procházku zakončíme u sochy Kolumba. V odpoledních hodinách budou mít zájemci možnost vyrazit z přístavu na jedinečný výlet lodí, který v Barceloně zajišťují tzv. Las Golondrinas . Během projížďky dlouhé cca hodinu uvidíte barcelonský přístav Port Vell, krásné dlouhé pláže Barcelonety, Port Olimpic či krásná panoramata města.
3. den: Dopoledne se vydáme po stopách legendárního architekta Gaudího, odpoledne se projedeme lanovkou. Dnes nás čeká návštěva nejvýznamnějšího Gaudího chrámu , který je stále nedostavěný, ale o to více oblíbený a velmi hojně navštěvovaný. Nese název Sagrada Familia. Zde strávíme dostatek času, abyste si jej mohli náležitě užít a prohlédnout. Gaudí zanechal v Barceloně výraznou stopu, proto by byl hřích nevidět jeho další neuvěřitelné stavby na vlastní oči. Jedná se o Casa Milà (La Pedrera) či Casa Batlló . V odpoledních hodinách nás čeká volný program , který můžete strávit dle libosti. Pro zájemce máme připraven výjezd lanovkou na Montjuïc. Jedná se o nezapomenutelný zážitek, kdy budete mít možnost vidět Barcelonu z ptačí perspektivy.
4. den: V závislosti na letovém řádu po snídani individuální program k návštěvě muzeí nebo k nákupům, poté přesun na letiště. Odlet zpět do Prahy. Čtvrtý den je vstupem do ráje pro všechny fotbalové fanoušky. Čeká vás totiž návštěva stadionu FC Barcelony. Ostatní, hurá na pláž! A protože každé dobrodružství má konec i začátek, rozloučíme se s Vašíkem. Ještě předtím ale bude odměna – poklad. Pro fanoušky fotbalu doporučujeme navštívit známý fotbalový stadion Camp NOU, který aktuálně prochází rekonstrukcí. Při návštěvě jeho muzea spatříte výstavu představující architektonický projekt s modely a audiovizuálními díly, které představují a vysvětlují všechny detaily toho, co bude novým domovem pro všechny fanoušky FC Barcelona. Na vzrušující proměnu stadionu FC Barcelona budete navíc shlížet z bodu Construction Viewpoint.  Kdo by neměl zájem o návštěvu stadionu, může zbylý čas věnovat individuálnímu programu ve městě, nákupu suvenýrů, dárečků či odpočinku na barcelonských plážích.