Baskicko a Navara

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: hotel Doprava: letecky Strava: snídaně

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Baskicko a Navara

San Sebastian – Pamplona – Haro - Bilbao

Stravování: snídaně

kontinentální snídaně.

Ubytování: hotel

Ubytování je zajištěno v hotelech ve dvoulůžkových pokojích s vlastním příslušenstvím. Možno zajistit ubytování 3.osoby na přistýlce bez slevy. V případě včasného přihlášení do 2 měsíců před odjezdem se zájmem o doobsazení nebude účtován příplatek za 1/1 pokoj.

Program zájezdu

1. den: Odlet z Prahy do Bilbaa , transfer do hotelu, ubytování.
2. den: Snídaně, odjezd do San Sebastianu – Donostie – překrásného města na pobřeží Atlantického oceánu, které bylo v minulosti známé jako letovisko evropské aristokracie, s proslulou pískovou pláží La Concha (nejslavnější městská pláž ve Španělsku dlouhá 1350 m a široká 40 m, lemovaná pobřežní promenádou s mnohými obchůdky, bary a restauracemi s rybími specialitami. Prohlídka historického centra San Sebastianu – Donostie, kterému dominuje impozantní neogotická katedrála Del Buen Pastor. Individuální volno, v odpoledních hodinách odjezd do Pamplony, města situovaného v údolí oblasti Navarra, v minulosti bylo hlavním městem bývalého Navarrského království. Město se proslavilo festivalem sv. Fermína, v rámci kterého se každý rok koná běh býků úzkými uličkami historického centra. Večerní prohlídka města: katedrála, kostel San Nicolás, pevnost La Ciudadela, budova nejstaršího španělského účetního dvora Cámara de Comptos de Navarra, městské hradby. Ubytování.
3. den: Snídaně, Pamplona, pokračujeme v prohlídce města v individuálním volnu. Odjezd do Hara – města známého červeným vínem a výjimečnými historicko-uměleckými památkami, bazilika de Nuestra Seňora de la Vega s unikátním barokním oltářem, kostel San Tomás, palác Beldaňa z 16. století, most Puente de Briňas. Nejvýznamnější součástí místní ekonomiky je výroba vína a vinohrady určují taktéž ráz okolní krajiny. Výjimečným zážitkem je návštěva muzea a vinných sklepů Dinastia Vivanco, která nabízí možnost seznámit se se všemi aspekty výroby vína v historickém a kulturním kontextě, a to všechno prezentované zajímavou formou v unikátním prostředí, kde se snoubí víno s uměním. Odjezd na ubytování.
4. den: Snídaně, odjezd do Bilbaa, největšího baskického města, které je čtvrtým nejrušnějším přístavem Španělska, centrem obchodu a v poslední době i jedním z nejrychleji rostoucích měst Evropy. Prohlídka Bilbaa - přestože se historické centrum baskické metropole pyšní množstvím zajímavých budov a kostelů (gotická katedrála sv. Jakuba ze 14. století, kostel San Antonio s renesančním portálem a barokní věží, Basílica de Begoňa ze 16. století, půvabné náměstí Plaza de los Mártires ohraničené 64 arkádami z roku 1830), největší zájem přitahuje úchvatná budova Guggenheimova muzea s charakteristickými zakřivenými liniemi na nábřeží řeky Nevión, otevřená v roce 1997, s unikátními sbírkami moderního umění. Dalším zajímavým muzeem je Muzeum výtvarného umění (Muzeo de Bellas Artes) a Baskické muzeum (Euskal Muzeoa), kde se můžete seznámit s dějinami tohoto pozoruhodného kraje a jeho obyvatelstva. V odpoledních hodinách transfer na letiště a odlet do ČR: