La Manga del Mar Menor - Poznávací zájezd Mar Menor ****

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: hotel **** Doprava: letecky Strava: polopenze

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

La Manga del Mar Menor - Poznávací zájezd Mar Menor ****

Vydejte se na zájezd do střední části Španělska, do oblasti Mar Menor. Moře v laguně Mar Menor mívá i o několik stupňů vyšší teplotu než ve Středozemním moři a voda zde je slanější. Proto získalo přezdívku "Mrtvé moře Evropy". Zdejší příznivé klima působí na dýchací cesty a napomáhá léčit kožní onemocnění, bolavé klouby, revma a další onemocnění pohybového aparátu. Mar Menor je velmi dobře znám i pro výskyt "léčivého bahna". Na tomto zájezdu můžete kombinovat koupání v moři i laguně s návštěvou zajímavých turistických atrakcí této oblasti.

1.DEN - Přílet do Španělska. Transfer do hotelu. Ubytování.
2.DEN – Procházka s průvodcem po letovisku LA MANGA , které leží na šíji mezi Středozemním mořem a lagunou. Výstup na vyhlídku, kde se Vám otevře panoramatický pohled na celou zátoku, moře i lagunu. Dále "přebrodění" části mělké laguny na ostrůvek ISLA DEL CIERVO (Jelenní ostrov).
3.DEN - Celodenní autobusový výlet za krásami kraje Murcie. Nejprve se zastavíme u svatyně patronky města – SANTUARIO DE LA FUESANTA , která se nachází v horách 6 km od Murcie.
Poté následuje návštěva krásného historického města MURCIE s pěkným starým městem a mnoha památkami, připomínajícími její bohatou minulost. Na závěr dne se zastavíme v přírodních bahenních lázních v SAN PEDRO DEL PINATAR .
4.DEN - Celodenní výlet. Ráno nás čeká turistika v národním parku – NP CALBLANQUE . Jedná se o nenáročný pochod cca 6 km s převýšením do 200 m, převážně pak z kopce. Po návratu k autobusu budeme pokračovat k zálivu u vesničky Portmán, kde se nachází krásný záliv s černou pláží (zde se zájemci mohou vykoupat). Odpoledne se zastavíme na prohlídku městečka CARTAGENA , jehož historie sahá až do starověku. Projdeme se po hlavních ulicích historického centra, kde uvidíme řadu krásných secesních vil z počátku 20.století. Poté navštívíme římské divadlo a další památky.
5.DEN - Volný den u moře. Pro zájemce doporučujeme fakultativní výlet – Okružní plavba lagunou. Uvidíte nejznámější zátoky jako "Tureckou zátoku" nebo zátoku nazývanou "Borovice".
Krásný výhled budete mít i na všech pět ostrovů laguny (Barón, Perdiguera, Redondela, Ciervo a Sujeto).
6.DEN - Celodenní výlet – ráno si prohlédneme centrum historického městečka ELCHE s pěknou katedrálou Panny Marie a rozsáhlým palmovým hájem, který je největší v Evropě. Odpoledne následuje prohlídka ALICANTE , významného přímořského města, které svojí architekturou připomíná francouzské Nice. Projdeme se po pevnosti, přímořské promenádě, navštívíme uličky historického středu.
7.DEN – Volný den u moře.
8.DEN - Transfer na letiště, odlet do Prahy.

Poloha: Hotelový komplex Las Gaviotas/Los Delfines 4*

Komplex 2 hotelů (Las Gaviotas a Los Delfines) nacházející se přímo v oblasti La Mangy. Vzdálenost hotelů od pláže Mar Menoru a pláže Středozemního moře je 50 - 200 metrů. V okolí komplexu se nachází množství restaurací, barů a autobusová zastávka. Pár zastávek od hotelů se nachází tzv. Jelení ostrov s ložiskem léčivého bahna. Centrum městečka La Manga je vzdáleno pouhý kilometr. V blízkosti se nachází také jedno z nejstarších španělských měst – Cartagena a hlavní město regionu - Murcia. Komplex je díky své poloze ideálním místem k odpočinku, ozdravným pobytům a objevování nevšedních zajímavostí, kterými se tato oblast pyšní! Las Gaviotas 4* se nachází hned vedle Los Delfines 4* a oba hotely patří pod jeden hotelový řetězec Hotelania.

Doba transferu z letiště Murcia do hotelu cca 45 min.

Pláž: Komplex se nachází cca 50 - 100 m od pláže Mar Menor s klidným a pozvolným vstupem do moře a cca 100 - 200 m od dlouhé krásné pláže Středozemního moře s jemným pískem. Plážový servis (slunečníky a plážová křesílka) k zapůjčení u delegátky zdarma (oproti vratné kauci) - pozor - omezené množství!

Název hotelu, ve kterém budete v rámci komplexu ubytováni, bude upřesněn cca 7 dní před odletem spolu s pokyny na cestu.

Ubytování: hotel ****

Vybavení: V obou hotelích se nachází recepce 24h denně, restaurace, bar, venkovní bazén, sluneční terasa, lehátka u bazénu zdarma, wi-fi připojení (za poplatek), konferenční sál, výtah, trezor, úschovna zavazadel. Hotely nenabízejí možnost půjčení ručníků na pláž. Klienti mohou využívat společné prostory, vč. bazénů a sluneční terasy obou hotelů.

Vybavení pokojů: Pokoje s vlastním sociálním zařízením, terasa nebo balkon, vysoušeč vlasů, satelitní TV, minilednička, trezor (za poplatek), klimatizace, telefon.