Pochod kolem Menorcy

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: hotel *** Doprava: letecky Strava: polopenze

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Pochod kolem Menorcy

Jeden z nejkrásnějších ostrovů Středomoří, 6 etap, celkem 89 kilometrů. Přesně tak by se dal vystihnout poznávací zájezd Pochod kolem Menorcy.

Díky perfektně udržované historické stezce – Camí de Cavalls, poznáte dokonale Menorcu i všechny její krásy jako majáky, útesy, panenské pláže s křišťálovou vodou, pastviny a opojně vonící borovicové lesy. Při našem putování si také ověříte, proč se tomuto jedinečnému ostrovu říká „Karibik“ ve Středomoří a proč byl zařazen mezi biosférické rezervace UNESCO.

Program zájezdu

1. den: PŘÍLET, TRANSFER, UBYTOVÁNÍ Přílet na Menorcu. Transfer do hotelu a ubytování.
2. den: etapa č. 1: Cala Morell – Punta Nati – Ciutadella = 14 km První etapa vás zavede do severovýchodní části ostrova, kde vás čeká pochod podél pobřeží v krásné polopouštní krajině. Monumentem této oblasti je  maják Punta Nati. Odtud je to již malý kousek do  Ciutadelly , kde zakončíte první den svého putování Menorcou. Individuální program – užijte si atmosféru bývalého hlavního města Menorcy podle vlastních představ.
3. den: etapa č. 2: Son Xoriguer – Cala Galdana = 16 km Poznání jihozápadní části ostrova započnete na pláži Son Xoriguer . Trasa vede podél kamenitých útesů s typickou vegetací, přes vyhlášené menorské přírodní pláže, jako jsou Son Saura, Turqueta a Macarella. Cílem této etapy je letovisko Cala Galdana , kde zakončíte druhý den putování příjemným relaxem na pláži a koupáním v průzračném moři.
4. den: etapa č. 3: Cala Galdana – Son Bou = 16 km Třetí etapa vás provede jižní částí ostrova. Oproti předchozím dnům vede trasa krásnými borovicovými háji, kaňony a šťavnatými loukami s pasoucím se dobytkem. Finále putování pak bude na nejdelší pláži Menorcy, pláži Son Bou .
5. den: etapa č. 4: Cala Pilar – Cala Algaiarens = 12 km Sever ostrova je Menorčany označován jako nejkrásnější. Jeho poznání zahájíte na pláži Cala Pilar . Poté se zdejšími lesy zanoříte do nitra ostrova a odhalíte pohodovou venkovskou atmosféru ostrova. Tuto etapu zakončíte opět na parádní pláži Cala Algaiarens .
6. den: etapa č. 5: Sa Mesquida – Favaritx = 16 km V severní a severovýchodní části ostrova střeží úžasnou místní krajinu a atmosféru dva majáky. V páté etapě navštívíte maják Favaritx k němuž projdete několika mokřady a krajinou zcela odlišnou od té v západní části ostrova. Zkrátka si užijete kontrasty ostrova plnými doušky!
7. den: etapa č. 6: Cala Tirant – Binimel-la = 10 km Putování po Menorce završíte v nejsevernější části ostrova u majáku Cavalleria , kde si vychutnáte divokou krásu místní přírody. Nikde jinde si totiž nepotvrdíte lépe, že Menorca získala své ocenění Biosférická rezervace UNESCO právem.
8. den: ODLET Transfer na letiště, odlet do Prahy.
9. den: 8., 9. a 10. den (V případě pobytu na 10 nocí) Pobyt u moře.
10. den: Odlet z Menorcy do Prahy. Celým zájezdem se bude prolínat poznání s pohodovým relaxem na bezpočtu přírodních pláží. Nebude chybět ani degustace místních produktů, mezi které patří především vyhlášený sýr Mahon a Gin. Dle časových možností navštívíte také hlavní město ostrova Mahón, vyjedete na nejvyšší bod ostrova Monte Toro a uvidíte nejstarší stavbu ostrova Navetu des Tudons.
11. den: