Mallorka na kole v pohodě - bus

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: hotel Doprava: autokarem Strava: polopenze

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Mallorka na kole v pohodě - bus

Mallorka - největší z Baleárských ostrovů s hlavním městem Palma de Mallorka pyšnícím se mnoha historickými památkami nabízí neuvěřitelné bohat-ství krás - od romantických pláží s palmami přes úrodný kraj pomerančovníků, citronovníků, mandloní, olivovníků a fíkovníků ve vnitrozemí, až po členitá pohoří s borovými lesy i středověkými kláštery na západním a severním pobřeží. Mallorka je ideálním místem pro cyklistiku, k dispozici je spletitá síť silnic a silniček bez velkého provozu aut. Cykloetapy jsou vedeny po asfaltových cestách. Na své si tak přijdou silniční i trekoví cyklisté. Pro vyznavače MTB máme připraveno pár obtížnějších variant, přesto doporučujeme vybavit kolo plášti na asfaltový povrch, který bude převažovat. Všechny vypsané trasy lze zkrátit či prodloužit, cyklozájezd je tak otevřen pro všechny nadšence cyklistiky.

Poznámka: svoz Tábor, České Budějovice pouze pro pěší variantu.

Stravování: polopenze

polopenze.

Ubytování: hotel

8x ubytování s polopenzí v apartmánu nebo hotelu, 1x ubytování ve 4lůžkové kajutě.

Program zájezdu

1. den: odjezd z ČR v dopoledních hodinách, pokračování přes Německo a Francii do Španělska.
2. den: dopoledne příjezd do hlavního města Katalánska - BARCELONA, povinná přestávka, možnost návštěvy četných památek (nočním trajektem na Mallorcu ve 4lůžkových kabinách).
3. den: připlutí na ostrov, cykloturistika v západním cípu Mallorcy. Přímořskou cestou navštívíme malebný přístav PORT D´ANDRATX a dále přes podhorské ARRACO zajedeme do romantického letoviska SANT ELM, písčitá pláž (možnost koupání) s výhledem na ostrůvek Pantaleo či opuštěný skalnatý ostrov Dragoneru. Pro MTB nadšence bikeová cesta až k odlehlým terasovým zahradám kláštera trapistů nad zátokou CALLA EN BASSET. Pokračování v cestě na Andratx a busem odjezd do hotelu, ubytování, večeře (4 noci na stejném místě).
4. den: snídaně, busem ke kartuziánskému klášteru VALLDEMOSSA v zeleném horském údolí, místu, které se proslavilo zimním pobytem Frederika Chopina a George Sandové. Odtud následují dvě horské etapy v pohoří SERRA DE TRAMUNTANA (UNESCO). Lehčí cyklotúra nás přes Palmanyolu a Bunyolu dovede pod úchvatné zříceniny majestátného hradu ALARÓ z 10. století, sjezd do podhradního městečka a pokračování v trase zpět na Palmanyolu, kde na nás bude čekat autobus. Těžší varianta, tzv. královský horský okruh, nás po nesčetných serpentinách podél severozápadního pobřeží zavede přes uměleckou vesničku DEIÁ do města pomerančovníků a citroníků SÓLLER, odkud začneme stoupat do sedla COLL DE SOLLER (501 m n. m.), abychom si následně užili 13 km sjezd do podhorské Bunyoly. Pokračování v trase k busu. Společný odjezd do hotelu, večeře.
5. den: snídaně, fakultativně návštěva vodního ráje AQUALANDU v Arenalu nebo cykloturistika podél jihozápadního pobřeží k mysu CAP BLANC s majákem a dále do malebného malého letoviska CALA PI s obrannou věží a romantickou pláží patřící mezi nejkrásnější na Mallorce, koupání. Na zpáteční trase možnost návštěvy 3000 let staré prehistorické osady CAPOCORB VELL, a dále přes Can Patacó do hotelu, večeře.
6. den: snídaně, odjezd místním busem na prohlídku hlavního města PALMA DE MALLORCA - gotická katedrála LA SEU, jedna z nejkrásnějších v celém Španělsku, palác ALMUDAINA, původně arabský Alcazar a sídlo maurských vezírů, Arabské lázně, tržnice aj. Odpoledne relax u moře či bazénu. Večeře.
7. den: výlet k poutnímu klášteru LLUC s černou madonou zvanou LA MORENETA, horskou silnicí pod vrcholem TOMIR (1103 m) sjedeme následně do údolí MARC a dále do historického městečka POLLENCA s templářským kostelem z 13. století. MTB nadšenci si tuto trasu mohou ztížit po horské cestě GR-221. Kalvárie - výstup po 365 schodech ke kapličce s panoramatickými výhledy tyčící se nad městem. V rámci časových možností prodloužení trasy k moři s koupáním. Setkání s autobusem a odjezd do hotelu, večeře (4 noci na stejném místě).
8. den: snídaně, odjezd autobusem na severovýchodní cíp Mallorcy. Nenáročná cyklistika podél pobřeží do ALCUDIE přes přírodní rezervaci ALBUFERA (pozorování ptactva) do letoviska CAN PICAFORT. Při cestě koupání a relaxace. Zpět do hotelu. Pro horské nadšence cykloetapa na mysu FORMENTOR s nesčetnými výhledy na majestátné útesy. Možnost absolvování celé trasy ke stejnojmennému majáku nebo výšlap až na vrchol TALAIA, odkud budete mít celý poloostrov jako na dlani. Sjezd do Alcudie, příjezd do hotelu, večeře.
9. den: cyklistika na mysu ALCUDIA. Návštěva přístavního starého města a následně podél severního pobřeží ke klášteru ERMITIA DE VICTORIA. Možnost výstupu až na vrchol TALAIA D ALCUDIA (445 m n. m.), odkud budeme mít celou Alcudii jako na dlani, včetně mysu FORMENTOR. Možnost koupání pod klášterem nebo okružní trasou k zapomenuté pláži pod hradem Alcudia. Odjezd do hotelu, večeře.
10. den: odjezd busem do městečka ARTÁ, po horské silničce vystoupáme až na vrchol TUDOSA (404 m n. m.) v NP LLEVANT s nádhernými panoramatickými výhledy. Sjezd do přímořské osady BETLEM okolo stejnojmenného kláštera s možností výstupu na vrchol SA ODASSA (322 m n. m.), možnost koupání u moře. Odjezd k busu nebo na kole až do hotelu, večeře.
11. den: snídaně, trajektem do Barcelony a pokračování v trase přes Francii směr ČR.
12. den: příjezd do ČR ve večerních hodinách.